معضل ۱۰ ساله پل زیرگذر روستای یامچی همچنان برقرار است
گروه استانها-مسدودی چند ساله مسیر عبور آبهای سطحی در پل زیرگذار ۴ روستای بخش زنجانرود در زمان بارندگی این محل را تبدیل به حوض آب میکند و با اینکه سالهاست این معضل است اما به دلیل عدم وجود ناهماهنگی بین دستگاهها تا حال حاضر مشکل برطرف نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، یکی از مهمترین عواملی که میتواند به ثبات روستانشینان در روستاها موثر باشد تامین زیرساختهای لازم برای زندگی خصوصاً راه دسترسی است. اما متاسفانه در این خصوص در روستاهای اقصی نقاط استان زنجان مشکلاتی وجود دارد و همواره روستائیان را با مصائبی روبهرو میسازد چرا که هنوز در روستاهای بخش مرکزی زنجان و زنجانرود بیش از 40 روستا از راه دسترسی آسفالت مناسب بیبهره هستند و این مسئله تنها مختص یک منطقه نیست.
با این وجود برخی از مسائل و مشکلات سالها است که روستاییان را درگیر خود کرده و با اینکه از طول سالیان گذشته پیگیر حل مسئله شدهاند اما به نتیجه نرسیدهاند. یکی از این مسائل که در ارتباط با پل زیرگذر چهار روستای یامچی، قزلتپه اولیا، قزلتپه سفلی و حاجیکندی در بخش مرکزی زنجان است که دارای جمعیتی بیش از 3 هزار نفر است که روزانه در حال تردد از این زیرگذر جهت دسترسی به جاده ترانزیت زنجان به میانه هستند. اما مردم این منطقه از همان نخستین روزهای افتتاح این زیر گذر به دلیل عدم مهندسی درست در ایجاد مسیر و لوله عبور آبهای سطحی در زمان بارندگی با مشکلاتی مواجه هستند، بنا بر اذعان روستائیان آب جمع شده در زمان بارندگی از این محل تخلیه نمیگیرد و با این اوضاع با مسدود شدن قسمتی از کانال عبور آب شرایط بسیار بدتر شده است و عملاً خروج آب از زیر این پل انجام نمیگیرد. با این که سالها است پیگیر حل مسئله هستند اما به نتیجه نرسیدهاند.
تعدادی از روستانشینان با درخواست از خبرگزاری تسنیم خواستار پیگیری این مشکل از مسئولان و رفع معضل مذکور توسط ارگانهای ذیربط از جمله اداره راهداری، حمل و نقل جادهای و همچنین شرکت خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی استان شدند.
در همین خصوص بهمن خانمحمدی، رئیس شورای اسلامی روستای یامچی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: اکثر روستانشینان به دلیل شغل رانندگی دارای کامیونهای کشنده هستند و کیلومترها در جاده مسافت سپری میکنند و همین عامل سبب داغ شدن کاسه و لنت چرخ لاستیک میشود اما همین که به زیرگذر میرسند به دلیل شرایطی که شبیه به حوضچه آب دارند در حین عبور از زیر گذر سبب خنک شدن یکباره کاسه و لنت چرخ شده و در نهایت کاسه خم میشود. با شرایط اقتصادی موجود و قیمتهایی که بر لوازم یدکی خودرو تحمیل میشود رانندگان به اجبار باید به تغییر کاسه چرخ اقدام نمایند.
وی افزود: این در حالی است که شرایط برای خودروهای سواری بدتر است، چرا که بدنه خودروها دائم در حین عبور از محل، بدنه خودرو دائم به گل و لای برخورد کرده و در زمان اندکی پوسیده میشود. از سوی دیگر عملاً رفت و آمد با پای پیاده از زیر گذر ممکن نیست چرا که فرد مجبور است تا زانو داخل آب رفته و از این مسیر عبور نماید.
رئیس شورای اسلامی روستای یامچی با بیان اینکه در طول سالیان گذشته و امسال چندین بار به استانداری، فرمانداری، بخشداری راهداری، شرکت خط لوله انتقال نفت، نمایندگان مجلس نامه نوشته شده و درخواست رسیدگی به مشکل زیرگذر روستای یامچی و مابقی روستاهای این منطقه کردهایم اما متاسفانه از هیچ نهاد و ارگان پاسخی دریافت نکردهایم.
وی با انتقاد از اینکه هیچ همکاری بینبخشی بین اداره راهداری و شرکت انتقال نفت استان زنجان وجود ندارد و این به مشکلات هر چه بیشتر دامن زده است، گفت: شرکت خط لوله انتقال نفت با مشکلی که در خط لوله ایجاد شده بود در چند سال گذشته اقدام به تعمیر آن کرده و در نهایت سبب فرو ریختن قسمتی از دیواره خط انتقال آب زیرگذر این پل شد اما بدون این که نسبت به تعمیر آن اقدام کند به همان وضع موجود مسیر را رها کرد. در نهایت اداره راهداری برای رفع این مشکل و لایروبی و همچنین تعمیر قسمت فروریختگی زهکش اقدام به عملیات اجرایی کرد اما شرکت انتقال نفت حتی اجازه این کار را نیز نداد.
خانمحمدی بیان کرد: در طول هفتهها و روزهای اخیر که بارش برف رخ داده و با ذوب آن آب مانند گذشته در زیر پل جمع شده، شرایط همچون قبل در حال تکرار است. در حال حاضر وضعیت بسیار بدتر شده است چراکه قسمتی از خروجی زهکش فروریخته و گل و لای مسیر را کاملا مسدود کرده است و عملاً هیچ آبی از این محل خارج نمیشود.
وی با بیان اینکه از مسئولان امر درخواست داریم برای یک بار که شده در زمان بارندگی در محل حضور یابند و شرایط را از نزدیک مشاهده نمایند، گفت: چرا مسئولان قشر روستانشین را چنین به حال خود رها کردهاند؟ چرا مشکلی که میتواند با همکاری بین ارگانها در عرض چند روز حل شود نتوانسته با گذشت بیش از یک دهه رفع شود؟ آیا رفع یک مشکل کوچک برای مسئولان چنین سنگین و سخت است که اقدام کارسازی انجام نمیدهند؟ چرا نباید شرکت خط لوله انتقال نفت اجازه لایروبی و تعمیر کانال زهکش زیرگذر را دهد؟ اگر استاندار، فرماندار، مدیرکل راهداری و سایر مسئولان امر بیتوجه به این مسئله روستانشینان باشند از چه مسئول و ارگانی باید مطالبه رسیدگی به مشکلاتمان را داشته باشیم؟ آیا درست است که 3 هزار نفر از روستانشینان با هر بار بارندگی برای گذر از این زیرگذر با چالش روبهرو شوند اما مسئولان با وجود اطلاع از این مشکل هیچ قدمی در راستای حل مسائل آن نداشته باشند؟
در این راستا کاوه حقیقی، بخشدار مرکزی زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: در طول سالیان گذشته مسیر عبور آب زیرگذر مسدود شده است و آب بسیار کمتری از این محل زهکشی میشود. بنابراین این مسیر نیازمند لایروبی و پاکسازی است چراکه بر اثر تخریبی که در قسمتی از مسیر عبور آب ایجاد شده تمام زبالهها در نقطه فروریخته شده از مسیر جمع شده و به طور کامل کانال مسدود شده است.
وی با اشاره به اینکه محل تلاقی لوله نفت و لوله زهکش آب در یک راستا قرار دارند بنابراین چند دستگاه باید این مسئله را مرتفع نمایند، افزود: لایروبی مسیر عبور آب تنها با همکاری دستگاهها میسر خواهد شد در این زمینه باید اداره راهداری پیش قدم شود و لایروبی را انجام دهد اما ناهماهنگیهایی که به وجود میآید که در نهایت سبب به نتیجه نرسیدن این موضوع میشود.
کمکاری اداره راهداری زنجان
بخشدار مرکزی زنجان با تأکید بر اینکه تا مجوز لازم از شرکت خط لوله انتقال نفت صادر نشود نمیتوان به نتیجه مطلوب دست یافت، گفت: اداره راهداری در این زمینه کمکاری میکند چرا که این بحث تنها فنی و مدیریتی است و اگر راهداری عزمی در راستای حل این مشکل داشته باشد موانع به راحتی رفع میشود.
وی تاکید کرد: اعضای شورا، دهیاری و بخشداری تمام تلاش خود را دارد تا مشکلات این زیرگذر به طور کامل برطرف شود. در این راستا حتی با راهداری نیز هماهنگیهای لازم انجام شده و نیازمند این هستیم تا این ارگان با هماهنگیهایی که باید انجام دهد مشکل را حل کند.
علیرضا وقفچی، مدیر راهداری و حمل و نقل جادهای بخش زنجانرود نیز در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: بنا بر اذعان روستاییان در پنج سال گذشته شرکت خط لوله انتقال نفت استان به دلیل فرسودگی در خط انتقال اقدام به تعمیر کرده آن که همین مسئله در نهایت سبب آسیب به قسمتی از مسیر انتقال آب زیرگذر شده است، در نهایت رسوبات در طول سالها بر روی هم انباشته شده و مسیر زهکش آب عملا کارایی خود را از دست داده است.
وی گفت: اداره راهداری پیگیر مسئله شد تا با کمک روستاییان به سمت تعمیر مسیر انتقال آب رود، اما شرکت نفت با این مسئله مخالفت کرده و انجام این کار تنها منوط به دریافت مجوز از اداره خط انتقال نفت استان شده است.
مدیر راهداری زنجانرود با اشاره به اینکه نشست آسفالت زیرگذر نیز در طول سالیان سبب شده تا اختلاف ارتفاع با لوله انتقال آب ایجاد شود و در نهایت آب در زیر پل جمع شود، تصریح کرد: باید کف این زیرگذر بهسازی شود و با ارتفاع ایجاد شده تا آب از این محل جریان داشته باشد. مسئلهای که وجود دارد این است که روستاییان همواره مخالف این موضوع هستند زیرا اکثر روستاییان راننده بوده و با کشنده و تریلی حمل بار از زیر پل همواره در حال رفت و آمد هستند و اگر ارتفاع کف پل بالاتر رود مشکل در تردد بیش از حالت طبیعی خود را نمایان خواهد کرد. اما اداره راهداری به این درخواست روستاییان بیتوجه است و با توجه به استانداردهای موجود و برنامهریزی را انجام خواهد داد و محل را اصلاح خواهد نمود اما با توجه به شروع فصل سرما امکان ادامه کار وجود ندارد.
با تمام اینها با اینکه خبرنگار تسنیم پیگیر این موضوع از شرکت خط لوله انتقال نفت استان شد، اما مسئول روابط عمومی این شرکت از این موضوع کاملاً اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: تا حال حاضر هیچ درخواستی به شرکت خط لوله انتقال نفت مبنی بر صدور مجوز برای لایروبی مسیر عبور آب زیرگذر ارسال نشده است.
حال با تمام آنچه که گفته شد، مشکل زیرگذر روستای یامچی و سه روستای دیگر سالهاست که با قدرت خودنمایی میکند اما مسئولان امر هیچ توجهی در راستای رسیدگی به این مشکل و رفع این معضل نداشتهاند. حال از گفته بخشدار نیز چنین برداشت میشود که اداره راهداری و شرکت خط لوله انتقال نفت به دلیل اختلافاتی که با یکدیگر دارند. در نهایت هماهنگی موجود نیست و سبب شده تا روستاییان بیش از یک دهه با مشکلات اساسی در تردد از زیر گذر مواجه شوند در حالی که اگر هماهنگی لازم ایجاد شود، مشکلات روستاییان حداقل در این خصوص حل خواهد شد.
از سوی دیگر با توجه به گفته رئیس راهداری بخش زنجانرود چنین استدلال میشود که اگر شرکت نفت اجازه لایروبی مسیر آب زیرگذر را ندهد باید زیر پل آسفالتریزی شود تا سطح بالا آمده و آب از مسیر زهکشی خارج شود، اما باید از مسئول مربوطه پرسید اگر این امر اتفاق بیفتد ارتفاع زیر پل کاهش خواهد یافت، در نهایت کامیونداران روستاها با مشکل دیگری روبرو میشوند.
با این راه حل نه تنها اینکه مشکل حل نمیشود بلکه یک معضل دیگر بر مشکلات روستانشینان افزوده میشود بنابراین آسفالتریزی کف زیر گذر نمیتواند عاقلانهترین روش در حل این معضل باشد. اما باید از مسئولان امر پرسید تا چندین سال دیگر باید روستاییان منتظر حل این معضل و عزم نداشته آنان باشند؟
انتهای پیام/ش