سرمایه گذاران در بازار سرمایه به متغیرهای کلان اقتصاد بی توجه شده اند

سرمایه گذاران در بازار سرمایه به متغیرهای کلان اقتصاد بی توجه شده اند

کارشناس بازار سرمایه با بیان این که بهترین راه برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه صبر و افقِ دید بلند است گفت: در چند هفته اخیر متاسفانه خریداران و فروشندگان بازار سرمایه به متغیرهای کلان اقتصادی توجه ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا کدیور، کارشناس بازار سرمایه در برنامه تیتر امشب گفت: از خرداد تا اسفند 98 یعنی حدود 9 ماه، شاخص بورس رشد 125 درصدی را تجربه کرد و میانگین ارزش سهام شرکت‌ها 2.2 برابر شد. از اسفند سال گذشته تا اواخر مردادماه امسال این افزایش در شاخص بورس 4 برابر شد. یعنی از اواخر خرداد ماه سال 98 تا اواخر مرداد ماه امسال شاخص بورس شاهد رشد 9 برابری شد و این به این معناست که قیمت سهام شرکت‌ها با توجه به وزنشان در بازار سرمایه تا 9 برابر افزایش یافت.

وی دلیل اصلی رشد شدید شاخص بورس در این بازه زمانی را افزایش حجم نقدینگی در کشور دانست و افزود: افزایش روزانه 2500 میلیارد تومان نقدینگی و هجوم بخشی از آن به بازار سرمایه، باعث افزایش خارق العاده قیمت سهام شده است.

او در ادامه افزود: آینده چیزی است که در بازار سرمایه معامله می شود. فعالان بازار بر اساس برآوردی که از برآیند متغیرها در آینده دارند، آن انتظارات را امروز در بازار سرمایه لحاظ کرده  واقدام به خرید و فروش سهام می کنند.

وی افزود: دولت لایحه بودجه را به مجلس داده و مجلس هم در کمیسیون های مختلف آنرا بررسی کرده و بصورت قانون بودجه ارائه می کند.

کدیور گفت: بسته به اینکه چه تغییراتی در بودجه اتفاق می افتد، بودجه ای که برای سال آینده تصویب می شود هم بر متغیرهای کلان اقتصادی در سال آینده موثر است و هم بر سودآوری و قیمت سهام تک تک شرکت های بورس در هر زمینه ای که فعالیت می کنند.

همایون دارابی دیگر کارشناس بازار سرمایه یکی دیگر از دلایل برهم خوردن تعادل در بازار سرمایه را تغییر سیاست‌های دولتی عنوان کرد.

او گفت: افزایش بهره بین بانکی در تابستان تا 22 درصد، اعلام زیان دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور همچنین آزادسازی سهام عدالت باعث بر هم خوردن تعادل بازار شد.

دارابی افزود: از دیگر عوامل اصلی کاهش شاخص بورس از 2 میلیون واحد به یک و نیم میلیون واحد تحلیل سرمایه گذاران از کمرنگ شدن حمایت‌های اولیه از بازار سرمایه است.

وی درباره تاثیر تحولات جهانی در بازار سرمایه گفت: هر گونه اتفاق و تغییر در مناسبات جهانی می تاند تاثیر مثبت و منفی خود را بر بازار سرمایه نشان دهد.

بهروز خدارحمی، کارشناس بازار‌ سرمایه گفت: نوسان جزو ذات بازار سرمایه است و بازار سرمایه ای که نوسان ندارد و یکطرفه است بازار مرده است.

او افزود: بخشی از این نوسان وارد شده به بازار سرمایه را باید طبیعی تلقی کنیم.ظرفیت بازار سرمایه با میزان استقبال و ورودی آن در یکسال گذشته منطبق نبوده و آشنایی وارد شده ها به آن هم متقارن نبوده و با افزایش قیمت هجوم به بازار زیاد بوده و در سوی دیگر با کاهش نرخ شاخص ها نوسانات خارج از تحمل افراد شده است.

خدارحمی گفت: در چند هفته اخیر متاسفانه خریداران و فروشندگان بازار سرمایه به متغیرهای کلان اقتصادی توجه ندارند و ریزش و رکود چند ماه اخیر باعث محتاط شدن سرمایه گذاران و کم شدن نگاه بلند مدت سالهای قبل شده است.

 او گفت: بازار سرمایه حداقل برای شش ماه آینده می تواند دارای جذابیت و کشش مناسب برای سرمایه گذاری باشد.

وی بهترین راه برای سرمایه گذاران را در بازار سرمایه صبر و افقِ دید بلند دانست و افزود: افق‌های کوتاه مدت حتی برای حرفه ای‌ها هم دارای ریسک است و برای غیرحرفه ای‌ها دارای ریسک بالاتری است و افق بلند مدت حتی 6 ماهه می‌تواند سوددهی بهتری را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon