تمرکز سیاست‌گذاران بر آموزش مجازی /‌ خانواده‌ها سردرگم در تهدیدات فضای مجازی

تمرکز سیاست‌گذاران بر آموزش مجازی /‌ خانواده‌ها سردرگم در تهدیدات فضای مجازی

تمرکز صرف سیاست‌گذاران وزارت آموزش و پرورش بر آموزش دانش‌آموزان باعث شده است مسائل تربیتی و آسیب‌های جسمانی یادگیری در فضای مجازی نادیده گرفته شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تعطیلی ناخواسته مدارس و شیوع کرونا، مدارس را وارد فضای جدیدی از آموزش‌ها کرد که اقتضائات آن با کلاس‌های درس سنتی اختلاف بسیاری دارد.

به هر حال با ورود یکباره نظام آموزشی کشور به فضای آموزش مجازی، هم‌اکنون معلمان و دانش‌آموزان، پیش نیازهای لازم برای استفاده صحیح از این فضا را نمی‌دانند، در فضایی که به ناچار دانش‌آموزان را موبایل به دست کرده‌ایم قطعا باید منتظر آسیب‌های حضور دانش‌‌آموزان به ویژه دبستانی‌ها در فضای مجازی باشیم‌. آسیب‌هایی که هرازگاهی از سوی خانواده‌ها نیز مطرح می‌شود همانند دلنگرانی‌های مادری که از موبایل به دست شدن فرزند سوم دبستانی‌‌اش و سرک کشیدن او به محیط اینستاگرام می‌گوید‌.

مادر این دانش‌آموز دبستانی که از سال تحصیلی گذشته نگران آسیب‌های تربیتی حضور فرزندش در فضای مجازی است، می‌گوید:" آموزش مجازی فرزندم هر روز از ساعت 9 تا 11.30 است و مدتی را هم برای پاسخ دادن به تکالیف در فضای مجازی حضور دارد، صرفنظر از آسیب‌های جسمانی آنچه بیشتر نگرانم می‌کند تهدیدات فضای مجازی است، گوشی خودم را در اختیار پسرم قرار دادم اما مشاهده می‌کنم به جز کلاس مجازی در فضای اینترنت یا اینستاگرام هم حضور پیدا می‌کند و گاه با محتوا و تصاویری روبه رو می‌شود که مناسب سن او نیست.

او ادامه می‌دهد: در شرایط فعلی حضور پسرم در فضای مجازی بیش از حد شده است و هر چه هم تلاش می‌کنم مانع شوم، موفق نمی‌شوم، گفته بودند سیم‌کارت‌های ویژه به دانش‌آموزان تعلق می‌گیرد که این مسئله محقق نشد، واقعا فضای مجازی برای یک کودک دبستانی می‌تواند تهدید جدی به لحاظ مسائل تربیتی باشد."

تمرکز صرف سیاست‌گذاران حوزه آموزش و پرورش بر آموزش و تحصیل دانش‌آموزان باعث شده است مسائل تربیتی و مشاوره‌ای، آسیب‌های جسمانی و تربیتی یادگیری در فضای مجازی نادیده گرفته شود و اگر به این موضوع توجه کافی نشود تهدیدات بسیاری متوجه دانش‌آموزان در گروه‌های سنی مختلف خواهد بود.

اگر چه آموزش و پرورش در بستر شبکه شاد کانال‌هایی را ایجاد کرده است که در برخی مواقع می‌تواند اطلاعاتی را به خانواده‌ها بدهد اما باید گفت این کانال‌ها متناسب با گروه سنی دانش‌آموزان دوره‌های مختلف تحصیلی خدماتی را ارائه نمی‌دهند از سوی دیگر میزان تأثیرگذاری و مفید بودن آن برای جامعه هدف مشخص نیست.

 هم‌اکنون خانواده‌ها به اطلاعاتی درباره چگونگی بهره‌مندی از آموزش مجازی سالم، حفظ فرزندان از تهدیدات فضای مجازی، خطرات و آسیب‌های در کمین دانش‌آموزان در فضای مجازی و شروط استفاده از فضای مجازی برای دانش‌آموزان در گروه‌های سنی مختلف نیاز دارند که خدمات مشخصی در این زمینه به آنها ارائه نمی‌شود.

طبق نظرسنجی انجام شده توسط پژوهش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، 22 درصد دانش‌آموزان نیاز زیادی به دریافت مشاوره در این ایام داشتند.

آموزش مجازی , دانش‌آموزان , کرونا ,

 از میان 5 هزار شرکت کننده، بیش از 2200 نفر یعنی 44 درصد در معرض اضطراب تحصیلی قرار گرفته‌اند، 1400 نفر 28 درصد در معرض آسیب‌های ناشی از حضور مداوم در فضای مجازی و 850 نفر 17 درصد اعلام کرده‌اند که با مشکلاتی در خانه مواجه شده‌اند.

آموزش مجازی , دانش‌آموزان , کرونا ,

به نظر می‌رسد، نتایج این نظر سنجی البته در مقیاس کوچکی از جمعیت میلیونی دانش‌آموزان کشور، آسیب‌های فضای مجازی برای دانش‌آموزان و ضرورت چاره‌جویی برای آن از سوی نهادها و متولیان مربوطه را نمایان می‌کند موضوعی که هم‌اکنون بار آن تماماً بر دوش خانواده‌ها قرار گرفته است و حتی در این زمینه آموزش‌ها و اطلاعات کافی را هم در اختیار خانواده‌ها قرار نداده‌ایم تا بتوانند حضور فرزندان خود در فضای مجازی را مدیریت کنند.

پیش از این سرهنگ علی‌ محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به استفاده از آموزش مجازی در سال جاری و افزایش زمان استفاده دانش‌آموزان از اینترنت  گفته بود:  "آشنا کردن کودکان و نوجوانان با تهدیدات و آسیب‌های فضای مجازی از سوی والدین یک ضرورت است و والدین برای کاهش تهدیدات و آسیب‌های فضای مجازی می‌توانند با استفاده از ابزارهای کنترل والدین نظارت دقیق‌تری بر فعالیت و رفتار مجازی دانش‌آموزان داشته باشند.

 آموزش مجازی دانش‌آموزان می‌طلبد تا والدین برای همراهی و مصونیت دانش‌آموزان، دانش و اطلاعات خود در زمینه فضای مجازی و تهدیدات و آسیب‌های آن را به ‌روز کنند.  به ‌روز شدن والدین و افزایش سواد رسانه‌ای آنها با توجه به منابع آموزشی موجود در اینترنت و سایت پلیس فتا کار سختی نیست و والدین در این خصوص نگران نباشند. حضور کنترل نشده و استفاده زیاد از فضای مجازی علاوه بر آسیب‌های جسمانی، صدمات روحی و روانی مثل اعتیاد اینترنتی را در پی خواهد داشت. والدین باید بر زمان استفاده از اینترنت از سوی دانش‌آموزان نظارت ویژه داشته باشند و آموزش مجازی دروس نباید باعث این امر شود که تمام زمان دانش‌آموزان در فضای مجازی سپری شود."

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon