محدودیتی در پرداخت اسناد پزشکی در زنجان نداریم
گروه استانها- مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با بیان این که بعد از شیوع کرونا محدودیتهای پرداخت اسناد پزشکی برداشته شد گفت: محدودیتی در پرداخت اسناد پزشکی نداریم و بدهیها بلافاصله پرداخت میشوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، یعقوب شیویاری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: موضوع سطح سواد سلامت یکی از نکات حائز اهمیت است که رسانهها باید در افزایش این سواد به جامعه کمک کنند. هر چقدر سطح سلامت جامعه افزایش یابد قطعا هزینههای پزشکی و درمانی جامعه کاهش مییابد.
وی در ادامه با اشاره به حذف آزمون وسع از 25 آبان ماه به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: 4 هزار و 500 نفر فقط در آذرماه برای عضویت در بیمه سلامت اقدام کردند. در گذشته این گونه بود که متقاضیان برای عضویت در بیمه سلامت باید از فیلتر آزمون وسع عبور میکردند تا مشخص شود کسانی که وسع مالی بالایی دارند باید حق سرانه خود را واریز کنند ولی به دلیل شیوع کرونا مسئولان بیمه سلامت کشور تصمیم گرفتند موقتا آزمون وسع را لغو کنند. البته به خاطر کرونا سقف معین اسناد پزشکی نیز برداشته شد. قبل از شیوع ویروس کرونا جهت مدیریت اعتبارات و هزینهها، دریافت اسناد پزشکی از مراکز درمانی، سقف معینی داشت که بعد از شیوع کرونا این سقف برداشته شد و مراکز درمانی به هر میزان سند که ارائه دهند، مورد پذیرش و رسیدگی قرار گرفته و هزینههای آن پرداخت میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر افرادی در کشور هستند که دفترچهای ندارند؛ اغلب این نفرات در حاشیه شهرها سکونت میکنند و طبق برنامه پنج ساله ششم مصوب شده است که تمام افراد فاقد دفترچه باید تحت پوشش یکی از صندوق های بیمهای قرار بگیرند. بیمه سلامت در این مدت به وظایف ذاتی خود خوب عمل کرده است و هرکجا بیماران کرونایی دفترچهای نداشتهاند، بیمه سلامت سریع وارد عمل شده و افراد را رایگان بیمه کرده است.
شیویاری با اشاره به اینکه بیمه سلامت 90 درصد هزینههای بیماران بستری و 30 درصد هزینههای بیماران سرپایی را پرداخت میکند اظهار داشت: اقدام اساسی دیگری نیز که بعد از شیوع کرونا در سطح استان انجام شد این بود که به دلیل افزایش تعداد بیماران کرونایی و نیاز به بستری در بخشهای ویژه بر اساس مجوزهای سازمان و هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی استان 80 تخت آیسییو به بیمارستانهای مختلف استان افزوده شد که در صورت نیاز مجدد باز هم قابل افزایش است.
وی در ادامه گریزی به میانگین هزینه نفرات بستری شده زد و افزود: به طور میانگین هزینه هر بستری برای بیمه سلامت 4 میلیون و 100 هزار تومان است. البته این رقم میانگین است ممکن است هزینه برخی از بستریشدگان 25 میلیون تومان باشد و هزینه برخی از بستریشدگان دیگر کمتر از یک میلیون تومان باشد.
این مسئول با اشاره به پرداخت بدهیها به بیمهها گفت: خوشبختانه در پرداخت تمام بدهیها به روز هستیم. شش ماهه نخست سال به طور کامل پرداخت شده و در سه ماه پاییز هم 80 درصد بدهیها پرداخت شده است.
وی در ادامه با انتقاد از عدم رفع مشکل همپوشانی بیمهها در کشور گفت: هنوز هم بیش از 2 میلیون نفر در کشور هستند که در بیشتر از یک بیمه عضو هستند. هرچه سریعتر این افراد باید شناسایی شوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان در ادامه به الکترونیکی شدن نسخ اشاره کرد و گفت: اگر نسخ الکترونیکی شوند قطعا برای همه اقشار خوب است. یکی از برکات الکترونیکی شدن نسخ این است که مقابل قاچاق دارو گرفته میشود. با این اقدام برخی از افراد جامعه نمیتوانند با دفترچه فیزیکی اقدام به تخلیه داروها از داروخانهها کنند. خوشبختانه در حال حاضر 94 درصد مراکز بیمه سلامت در استان زنجان مجهز به نسخ الکترونیکی شدهاند.
انتهای پیام/ح