مهم‌ترین میراث خلیج فارس مرمت می‌شود

مهم‌ترین میراث خلیج فارس مرمت می‌شود

گروه استان‌ها ـ استعمارگران پرتغالی بعد از اشغال بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس، بناهایی را با هدف مقابله با نیروهای ایرانی ساختند که همچنان بخش‌هایی از آن با گذشت بیش از پنج قرن، پابرجاست و هر ساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به سوی خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دفتر   جزایرخلیج فارس، استعمارگران پرتغالی بعد از اشغال بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس، بناهایی را با هدف مقابله با نیروهای ایرانی ساختند که همچنان بخش‌هایی از آن با گذشت بیش از پنج قرن، پابرجاست و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان با هدف حفظ این آثار اقدام به مرمت آن در جزایر هرمز و لارک نموده است.

هرچند این آثار یادگار استعمارگران پرتغالی است اما با توجه به اینکه این قلاع، به جذابیت‌های توریستی و تاریخی در جزایر ایرانی از جمله قشم، هرمز و لارک تبدیل شده و هر ساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به سوی خود جذب می‌کند، مرمت آن بسیار مهم و حایز اهمیت است.

  مرمت قلعه پرتغالی‌ها در هرمز و لارک با 70 میلیارد ریال اعتبار  

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان از اختصاص 50 میلیارد ریال برای مرمت قلعه پرتغالی‌های جزیره هرمز و 20 میلیارد ریال با هدف مرمت قلعه پرتغالی‌های جزیره لارک به عنوان مواریث مهم خلیج فارس در سال جاری خبر داد.

رضا برومند با اعلام این مطلب، اظهار داشت: مرمت این بناهای تاریخی به عنوان یکی از مهمترین مواریث فرهنگی خلیج فارس در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بر‌ اساس کارشناسی‌های انجام شده، اعتبارات تخصیص یافته بر‌اساس اولویت‌بندی در مرمت بخش‌های آسیب‌زا و نیز مرمت اضطراری قلعه‌ها هزینه می‌شود.

به گفته مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان‌، علاوه بر انجام مرمت اضطراری، سردرهای ورودی‌، سربازخانه و مسیر تردد و بازدید گردشگران مورد مرمت اساسی قرار خواهد گرفت.

حفظ آثار تاریخی در جای جای کشورمان هرچند شایدی بخشی از این آثار به تجاوز بیگانگان به بخشی از ایران عزیز در دوره‌های گذشته مربوط می‌شود، اما صیانت از آن و مرمت مستمر آنها به عنوان بخشی از تاریخ کشور به ویژه برای نسل جوان کشور بسیار حایز اهمیت است.

نصب تاریخچه دقیق مربوط به هم یک از آثار تاریخی از جمله قلعه پرتغالی‌های استعمارگر در جزایر جنوبی ایران به ویژه در قشم، هرمز و لارک موجب ارتقای سطح علمی بازدیدکنندگان و همچنین چگونگی شکست دادن متجاوزان توسط نیروهای غیور کشورمان خواهد شد.

  قدمت بیش از 600 ساله قلعه پرتغالی‌های هرمز

برومند تاکید کرد: قلعه پرتغالی‌های جزیره هرمز با قدمت بیش از 600 سال به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی خلیج فارس، همواره مورد توجه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار داشته است.

وی یادآور شد: برای صیانت از این قلعه، سال گذشته دوربین‌های مداربسته در قسمت‌های مختلف آن با هدف افزایش ایمنی مسافران ورودی به این بنا به همراه استحکام بخشی قسمت‌هایی از قلعه که امکان فرو ریختن داشتند انجام شده است.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان، یادآور شد: نورپردازی قلعه نیز برای بازدید شبانه گردشگران در سال‌های گذشته به عنوان بخش دیگری از اقدامات برای صیانت از این اثر تاریخی انجام شده است.

به گفته وی، با توجه به اینکه قلعه پرتغالی‌های هرمز از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های توریستی این جزیره محسوب می‌شود، مرمت و حفاظت مداوم از این قلعه تاریخی در خلیج فارس که هر ساله گردشگران خارجی و داخلی زیادی برای تماشای آن به جزیره هرمز سفر می‌کنند، برای اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برومند اذعان داشت: همچنین وجود جاذبه‌های طبیعی منحصر به فرد، سواحل زیبا و آرام از دیگر دلایل ترغیب گردشگران برای سفر به این جزیره محسوب می‌شود.

جزیره هرمز در مجاورت تنگه استراتژیک هرمز، با 42 کیلومتر مربع مساحت برابر با 16 مایل مربع در ورودی خلیج فارس در هشت کیلومتری بندرعباس واقع شده است.

این جزیره به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس می‌دانند، همین موقعیت است که آن را در طول تاریخ، از نظر راهبردی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار ساخته است.

  هرمز از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری دریایی خلیج فارس است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان همچنین یادآور شد: جزیره هرمز با داشتن طبیعت و سواحل بکر، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری دریایی خلیج فارس محسوب می‌شود که در آن می‌توان پوشش گیاهی منحصر به فرد و گونه‌های جانوری خاصی را مشاهده کرد.

وی ادامه داد: مردم خونگرم این جزیره همانند مردمان دیگر جنوب کشور به ویژه استان هرمزگان با آداب و رسوم خاص و مهمان نوازی نقش مهمی در جذب گردشگر دارند و مردم مهربان هرمز هم در این وادی جزو سرآمدهای مهمان نوازی جنوب کشور هستند.

مرمت آثار تاریخی در هرمز و لارک و موقعیت بسیار مهم گردشگری این جزایر ویژگی خاصی برای تبدیل این منطقه از ایران اسلامی به قطب گردشگری کشور است و امید می‌رود با از بین رفتن ویروس کرونا بار دیگر شاهد سفر انبوه مسافران داخلی و خارجی به استان هرمزگان و بازدید گردشگران از ظرفیت‌های ارزشمند جزایر خلیج فارس باشیم.

شایان ذکر است، در دوره شاه عباس صفوی، سردار ایرانی به نام امامقلی خان با ورود به جزایر خلیج فارس و هدایت لشکریان خود موفق شد، استعمارگران پرتغالی را که بیش از یک قرن در جزایر ایرانی جا خوش کرده بودند را شکست داده و آنان را از سرتاسر جزایر جنوب کشور اخراج نمایند.

انتهای پیام/7558/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon