ورود سازمان بازرسی به انحصار کشتار مرغ در ایلام / چرا توزیع مرغ در ایام نوروز کاهش یافت؟
گروه استانها - رئیس سازمان بازرسی استان ایلام گفت: مشکل توزیع مرغ در ایلام ، نیازمند مدیریت از تولید تا توزیع است.
مهدی اصلانی کرچی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: در اجرای منویات مقام معظم رهبری و در راستای زدودن موانع پیش روی و نظارت بر بازار و تامین نیاز شهروندان بازرسی کل استان بر تولید و توزیع نیازهای اساسی بازار نظارت خود را آغاز کرده است.
رئیس سازمان بازرسی استان ایلام گفت: رویکرد نظارتی بازرسی کل استان در اقدامات نظارتی بر اساس منویات مقام معظم رهبری، تدابیر ریاست قوه قضائیه و همچنین ریاست سازمان بازرسی کل کشور بوده و هدف از آن موثر بودن بازدید و بازرسیها به جهت برطرف کردن مشکل مردم است.
وی نمونه این مشکل را کمبود مرغ ، ایجاد صفهای مردمی در بازار ایلام را یادآورشد و افزود: در بررسی و حضور میدانی برای آسیبشناسی این مشکل به مواردی چون مشکلات تولید کنندگان، توزیع کنندگان و سیستم مدیریتی رسیدهایم که با تشکیل جلسات و ارائه پیشنهادات در صدد برطرف کردن موانع موجود برای دسترسی آسان مردم به گوشت مرغ هستیم.
اصلانیکرچی در بعد تولید به کمبود مراکز کشتار در استان ایلام اشاره و خاطرنشان کرد: کمبود مراکز کشتار موجب انحصاری شدن در استان شده و این انحصاری بودن کشتار روز مرغ، موجب شده گاهی مورد سوء استفاده واقع شود.
وی رفع این مشکل را در الزام واحدهای کشتار به تبعیت از سیاستهای ابلاغی در ارتباط با کشتار روز به مقدار مورد نیاز بازار مصرف دانست و افزود: پیشنهاد بر آن شد تا در صورت مشاهده از این انحصاری بودن کشتار، سازمان متولی با اخذ قرارداد با استانهای همجوار نسبت به کشتار مرغ اقدام کند.
برخورد با واحد قاصر در عمل به تعهد و معرفی به مراجع قضایی و همچنین عدم اختصاص کمکهای دولت به چنین واحدی دومین پیشنهاد در این راستا به گفته رئیس بازرسی کل استان ایلام بود که گفت: علاوه بر این تامین نیاز مالی، برطرف کردن موانع پیش روی واحدهای کشتارگاهی اخذ مجوز گرفته شده که تا کنون فعال و به بهره برداری نرسیدهاند نیز در استان ضروری است.
اصلانی کرجی، استفاده از توان بسیج برای نظارت بر بازار از تولید تا توزیع را ضرورت دیگر برای برطرف کردن صفهای مردمی عنوان کرد و گفت: در بعد مدیریتی نیز مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی نمونهای از مشکل مدیریتی را به جوجه ریزی بر اساس نیاز مصرف عنوان کرد و گفت: بررسیهای سازمان بازرسی نشان میدهد که؛ در بهمن ماه 1399 جوجه ریزی در استان دومیلیون و300هزار قطعه بوده است اما در اسفند ماه1400 این مقدار به یک میلیون و500هزار قطعه تنزل پیدا کرده و این اقدام موجب کمبود مرغ در استان شده است.
اصلانی در ادامه بیان کرد: عدم پیش بینی و نداشتن برنامهریزی صحیح برای توزیع مرغ و ذخیره سازی در مواقع کاهش تامین و عرضه مرغ گرم در برخی ایام و یا توقف عرضه در 4 روز تعطیلی کشتارگاهها در فاصله زمانی 30 اسفند سال گذشته تا 15 فروردین 1400 استان را با کسری توزیع حدود 215 تن از سرانه مصرفی موردنیاز در تعطیلات نوروز مواجه کرده است که این نیز دلیل دیگر بر کمبود مرغ در بازار ایلام است.
اصلانی نیاز روزانه 46 تا 47 تن مرغ گرم در ایلام را مورد اشاره قرار داد و افزود: طبق بررسیهای صورت گرفته در بازه زمانی 30 اسفندماه تا 15 فروردین1400 سال جاری با در نظر گرفتن حداقل سرانه مصرفی این میزان توزیع حدودا 490 تن بوده است، یعنی نزدیک به 25 درصد کمتر توزیع انجام گرفته است.
رئیس سازمان بازرسی استان ایلام گفت: برآیند بررسیها نشن میدهد که بازار ایلام نیازمند حضور میدانی بازرسان دستگاههای نظارتی خاصه دستگاه محترم قضا و سازمان بازرسی و تعزیرات حکومتی است و برای موثر بودن این بازدیدها تقویت نظارت مردمی و مردمی کردن نظارت لازم و ضروری است.