مردم از عدم ثبات قیمتها و نظارتها در بازار گلایهمند هستند
گروه استانها- نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم چند وقتی است از عدم ثبات قیمتها و نظارتها در بازار گلایه دارند گفت: گزارش رسیده که چطور ۳۶۵ روز در سال قیمت لبنیات چند بار افزایش قیمت دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید علیرضا عبادی صبح امروز در دیدار با معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تعزیرات کشور ضمن تبریک پیروزی مردم فلسطین بر صهیونیست اظهار داشت: موفقیت پیروزی مردم سوریه در حسن انتخاب آنها در ریاست جمهوری را هم تهنیت میگویم امید است صحنه سوم جشنها در ایران رقم بخورد و مردم با حضور حداکثری و حسن انتخاب، جشن سوم را بگیرند.
وی با بیان اینکه موضوع بازار ریشههایی دارد گفت: قائده آن این است که باید کسانی که میخواهند امانتدار مردم در مایحتاج آنها باشند از فقه دین و تعهد به دیانت برخوردار باشند و دنبال حرام نروند و این کار ریشهای است که باید باشد اما نیست.
نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی گفت: حال که انگیزه در خود اشخاص نیست باید حکومت فکری بردارد این فکر به معنای خام مواد اولیهاش در احکام وجود دارد اما وقتی میتواند موثر باشد که جامع بوده و تشکیلات جامعی داشته باشد و میتواند بسیارهم موثر باشد اما آن خلا وجود دارد به همین دلیل تاثیر لازم را ندارد.
عبادی با بیان اینکه قانون مهمترین مسئله در اصل نظام هستی در عالم است و برای انسان هم قانون حرف اول را میزند اما مهم تر از قانون مجری قانون است که چطور قانون را اجراکند افزود: شاید بهترین قانون به بدترین وجه اجرا شود هم باید جامع باشد هم اجرای قانون به نحو بازدارنده باشد چرا که اگر بازدارند نباشد توسعه فساد میکند.
وی افزود: وقتی مجری قانون مشخصات لازم را انجام ندهد عکسالعمل سوء دارد مشابه این را در کارهای شهرداری داریم به عنوان مثال مجوز میدهند که چندین طبقه ساختمان بسازند و این امر رایج شده است که دو طبقه هم اضافه برسازمان میسازد بعد هم به اسم جرم تمام میکند که به نوعی یک معامله است و اگر نسبت به آن که گران و یا کم فروخته فساد در معامله ایجاد کرده است اگر تنها مبلغ جرمی به آن تعلق میگیرد که در خلال همین جرم سودی هم برایش میماند و کاسبی جدید است مسئولان ذیربط گران فروش کم فروش مجرم نقش بازی و شکاری پیدا میکند به وسیله آن درآمدی کسب میشود مقداری خود فرد میبرد که این امر بازدارنده نیست.
امام جمعه بیرجند گفت: قانون را چگونه اجرا کردن بسیار مهم است کشف انبارهای قاچاق در رسانه بارها نشان داده میشود اما اینکه با محتکر چه شد و اجناس محتکر چه شد هیچ وقت نشان داده نمیشود این از نظر پشتوانه افکار عمومی بسیار مهم است کشف اجناس بر روی عرضه در بازار چه نقشی داشت همه باید درکنار هم دیده شود.
عبادی افزود: در این سالهای اخیر از مردم وقتی در مورد شرایط کشور میپرسی میگویند نظارت نیست امور رها است دولت ناکارآمد بوده که امیدواریم مردم با حسن انتخاب دولت جوان کارآمدی را روی کار بیاورند و این روزها روحیه مردم ملتهب است چرا که شب که میخوابند و نمیدانند فردا قیمتها چگونه خواهد بود و در یک گزارش ارسالی چطور است در سالی که 360 روز است چند بار لبنیات افزایش قیمت داشت.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تعزیرات کشور اظهار داشت: سازمان تعزیرات حکومتی در راستای مصوبه ماده واحده سال 73 مجمع تشخیص مصلحت و آییننامه که به تصویب دولت رسید تشکیل شد و وظیفه تعزیرات حکومتی رسیدگی و اجرای حکم است.
سرابیان افزود: وظیفه بازرسی نظارت قیمتها به سازمان بازرسی محول شده بود اما در سال 84 سازمان نظارت بازرسی برقیمتها منحل و وظایف بر سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان محول شد و ما تنها مرجع رسیدگی و اجرای حکم هستیم.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تعزیرات کشور گفت: ما فقط منتظر رسیدن پرونده و اجرای حکم نیستیم بلکه در سال گذشته در بحث بازار و بعد از فرمایشات رهبری در مورد برخورد با تخلفات و برخورد تعزیرات با تخلفات حضور فعال و مستمر داشتیم در بازار به همراه بازرسان دستگاههای نظارتی در قالب گشتهای مشترک حضور داشتیم و بازرسان نسبت به تخلف تشکیل پرونده اقدام و همکاران ما نسبت به صدور حکم و اجرای قانون در محل تخلف اقدام میکردند.
سرابیان افزود: متاسفانه وضعیتی که در بازار حاکم است بازرسان دستگاههای نظارتی که درب نهادها و فروشگاهها فعالیت دارند میگویند ما بازرس تعزیرات هستیم در حالی که ما بازرس نداریم بلکه ما رئیس شعبه داریم و در مقام رسیدگی کننده فعالیت میکنیم و در سال گذشته گشتهای مشترک خود را افزایش دادیم چرا که با توجه به مشکلات اقتصادی لازم بود تعزیرات حضور فعال داشته باشد.
دولت آینده به دنبال احیای سازمان بازرسی و نظارت بر قیمتها باشد
وی با بیان اینکه دولت آینده باید دنبال احیای سازمان بازرسی و نظارت برقیمتها باشد افزود: چرا که در حال حاضر خلا وجود دارد و باید سازمان متمرکزی تشکیل شود و تمامی وظایف نظارت بازرسی محول و برای تعزیرات ارسال کنند تا بازاری داشته باشیم که در شان مردم باشد.
مدیرکل سابق تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی هم در این دیدار اظهار داشت: در مدت سه سالی که توفیق خدمت در خراسان جنوبی داشتیم در مناسبتهای مختلف به حضور نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی رسیدیم و خرسندیم که همیشه از رهنمودهای شما بهره بردیم.
اشرفی با بیان اینکه در این سه سال مبارزه جدی با تخلفات در حوزه بازار و موضوعات اقتصادی صورت گرفته، افزود: در راستای توصیهها و فرمایشات شما تلاش شد در این ایام وظیفه اصلی ما که در حوزه صلاحیتی و آنچه قانون تفویض کرده رسیدگی به تخلفات است و تلاش شده بیشتر اقدمات ما دراین راستا باشد.
رسیدگی به 5 هزار و 450 پرونده
وی با بیان اینکه در سال گذشته 5 هزار و 450 پرونده در سه حوزه تخلفات کالا و خدمات تخلفات بهداشت و درمان قاچاق کالا و ارز دریافت کردیم و توانستیم همه پروندهها را مختومه کنیم، افزود: از دیگر سیاستهای سازمان موضوع حضور ملموس شعب تعزیرات حکومتی دربازار بود که سال گذشته تلاش شد حداقل میانگین گشت مشترک با حضور سایر دستگاههای مسئولان تنظیم بازارداشته باشیم.
اشرفی افزود: امام جمعه بیرجند همواره بر دو عنصر تشویق و تنبیه تاکید داشتید که در این راستا سیاستهای سازمانی خود را ناظر براین امر داشتیم و در کنار تنبیه قانونی متخلفان که با همکاری دستگاههای مربوطه در زمینه تشویق بازاریانی که کاسب خوب هستند شناسایی و تشویق شوند وبا هکاری اتاق اصناف بازاریان منصف شناسایی شدند.
مدیرکل جدید تعزیرات حکومتی در خراسان جنوبی هم با بیان اینکه امید است با همکاری دستگاهها در وظایف و خدمت به مردم موفق باشیم گفت: سازمان هر سه سال برنامههایی را ابلاغ میکند و ما تلاش میکنیم در تعاملات اجرای احکام کوشا بوده و کوتاهی نداشته باشیم.
انتهای پیام/254/ح