دبیرکل کنگره اصفهان و توسعه ملی: راهکار عدم تکرار اشتباهات شناسایی چالشهای اصفهان است
گروه استانها-رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و دبیرکل کنگره اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیش روگفت: شناسایی چالشهای اصفهان به دلیل عدم تکرار اشتباهات و یافتن راه چاره برای آنها ضروری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، سیدمهدی ابطحی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به برگزاری نخستین کنگره اصفهان، توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیش رو، اظهار داشت: این کنگره در 22 لغایت 24 تیرماه در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد.
هیچگاه اصفهان به دنبال سهمخواهی نبوده و نیست
وی افزود: انگیزه شکلگیری این کنفرانس که کل استان در آن نقش دارند این است که در استانی به سر میبریم که همواره با تعهد به کل کشور با علاقمندی وافر به ایران زمین خدمت کرده است.
دبیرکل کنگره اصفهان و توسعه ملی با بیان اینکه در یک سده گذشته از 1285 تاکنون نقش اصفهان در رویدادهای بزرگ میهنی واضح بوده، گفت: اصفهان در انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی، در دفاع از سرزمین، در دفاع مقدس نقش مهمی داشته و این نقش آفرینی را به علت مسئولیتی که نسبت به میهن و باورهای اصیل داشته انجام داده است.
وی ادامه داد: هیچگاه اصفهان به دنبال سهمخواهی نبوده و نیست، اصفهان در تربیت نیروی انسانی خلاق و اخلاقمدار نقش داشته و مدیران زیادی از این خطه بلند شدند همچنین اصفهان در هنر اصیل، صاحب سبک است و در زمینههای مختلف هنری از جمله موسیقی، تصویرنگاری، داستان نویسی، سینما، عکاسی و ...خلاقیت به خرج داده و در رشد و بالندگی ایران زمین فعال بوده است.
ابطحی تصریح کرد: حوزه علمیه اصفهان از حوزه های قدیم کشور بوده و همچنین از نظر دانشگاه هم در وضعیت خوبی قرار دارد دانشگاههای برتر کشور در استان اصفهان قرار دارند و با تربیت 10 درصد نیروی انسانی کارآمد در دانشگاهها اصفهان بیش از 15 درصد دستاوردهای علمی کشور را ایجاد کرده است.
دبیرکل کنگره اصفهان و توسعه ملی با اشاره به رسالتی که اصفهان در صنعت و فناوری پذیرفته، اظهار داشت: این رسالت به صنایع مادر برمیگردد، ارزش آفرینی از این صنایع در جاهای دیگر رخ میدهد اما پیشگام توسعه در اصفهان بوده، در صنعت فولاد آنچه خودروسازان کشور به آن احتیاج دارند محصول نخستین آن در اصفهان ایجاد شده است.
وی افزود: اصفهان در صنایع نساجی، صنعت نفت، کشاورزی، سلامت، علم و فناوری پیشتاز بوده در زمان کمک به سایر استانها، استان معین بوده و به همه کمک میکرده و در زمینههای مختلف سختکوش بوده و بستر خوبی برای گردشگری سلامت است، در حوزه فناوری اولین پارک فناوری کشور در اصفهان ایجاد شد بنابراین لازم است اصفهان با این ویژگیها به همه شناسانده شود.
ابطحی خاطرنشان کرد: باوجود تلاشهای صورت گرفته در اصفهان چون توسعه پایدار رخ نداده مشکلاتی در اصفهان پیش آمده، اصفهان به خاطر روا داری در مسائل اجتماعی مهاجرپذیر است و کمتر جایی در کشور پیدا میشود که اینقدر مهاجر از ادیان و قومیت های مختلف پذیرفته باشد و آنها هیچ احساس غربت نکنند و شهروند اصفهانی تلقی شوند.
دبیرکل کنگره اصفهان و توسعه ملی با بیان اینکه چالشهای کم آبی، فرار نخبگان، آلودگی، فرو نشست زمین و... از جمله مشکلات اصفهان است، گفت: ضروری است این چالشها به دو دلیل شناسایی شوند، اول اینکه به کسانی که در گامهای عقبتری از توسعه هستند مشکلات توسعه غیرمتوازن را پیدا کنند و آنها مسیری را که ما به اشتباه رفتیم را نروند و دلیل دوم اینکه برای آنها چارهای بیندیشیم چرا که اصفهان در گذر تاریخ کم چالش نبوده ولی اگر به درستی چالشها رصد شوند میتوان آنها را رفع کرد.
وی ادامه داد: اصفهان پتانسیلهای قوی دارد، دانش آموزان اصفهانی هنوز هم جزو بهترینهای کشور هستند و حفظ سرمایههای انسانی در استان، ایجاد بسترهای رشد، توجه به تکنولوژیهای جدید، استفاده از موقعیت مکانی، ظرفیت در تجارت بین المللی و ظرفیت پذیرش گردشگر در استان اصفهان ضروری است.
ابطحی تصریح کرد: هدف کنگره، بازشناسی این ظرفیتهاست و این نخستین کنگره است و در کنار این کنگره دبیرخانه دایمی شکل خواهد گرفت اصفهان میتواند باعث توسعه یافتهگی خودش و کشور باشد.
دبیرکل کنگره اصفهان و توسعه ملی با بیان اینکه 14 کمیته در این کنگره تشکیل شده، گفت: دبیرخانه در اصفهان باقی خواهد ماند تا مسائل مختلف ملی را منعکس کند، در این کنگره دانشگاه صنعتی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان، دانشگاه هنر، دانشگاه کاشان، حوزه علمیه، دانشگاه آزاد خوراسگان با اشتیاق از اصفهان صحبت کردند امیدوارم این شبکهسازی یک سرمایه خوب برای ما باشد و باید رسانهها کمک کنند این کنگره در سطح وسیع معرفی شود کنگره مردمی است و قرار است دانشگاهها بگویند و رسانهها بشنوند و بفهمند تا اتفاقات خوبی به وقوع بپیوندد.
علت اولیه شکلگیری این کنگره «سندرم توسعهیافتگی اصفهان» بود
در ادامه جلسه دبیر علمی کنگره اصفهان و توسعه ملی با اشاره به تغییر زمان برگزاری کنگره، اظهار داشت: قرار بود کنگره در اردیبهشت ماه برگزار شود ولی به علت انتخابات به تیرماه موکول شد، چرا که ممکن بود این شائبه به وجود بیاید که استانداری اصفهان به مناسبتهای سیاسی کنگره برگزار میکند.
علی آهومنش افزود: بدون توجه به سیاستمداران یک کار علمی و اخلاقی را به ثمر میرسانیم که حاصل کار کنگره را به صورت یک دستاورد در اختیار دولت آینده میگذاریم و میگوییم ما مطالعه کردیم و نتیجه این مطالعه را به صورت یک برنامه راهبردی در اختیار دولتمردان جدید برای اداره اصفهان و ایران میگذاریم شما برای توسعه اصفهان از این دستاورد استفاده کنید و به عنوان چراغ راه همراه داشته باشید.
دبیر علمی کنگره اصفهان و توسعه ملی با بیان اینکه علت اولیه شکلگیری این کنگره یک سندرم توسعهیافتگی در اصفهان بود، گفت: به محض اینکه برنامههای عمرانی و سرمایهگذاری مطرح میشود، میگویند اصفهان همه چیز دارد به چه دلیل در اصفهان سرمایهگذاری شود، قصد مبارزه با این سندرم را نداریم هدف ما این نیست که بگوییم اصفهان برخوردار نیست ما با این هدف کنگره را برگزار میکنیم که دانش و تجربهای که حاصل این توسعه و سرمایهگذاری است را در اختیار شما میگذاریم تا در طی مسیر توسعه شهر دچار اشتباهاتی که ما شدیم، نشوید و دست همکاری به سوی استانهای دیگر دراز میکنیم.
وی ادامه داد: اصفهان به اندازه کافی برخوردار است که به عنوان پایلوت بدون دست خود را اداره کند، ما تمرکزی بر جدا کردن استان اصفهان از سایر استانها نداریم و میخواهیم بگوییم اصفهان با همه تواناییها، سرمایهها و ظرفیتها در خدمت ایران است و تجربیاتی دارد که اگر دوست دارید از آنها استفاده کنید.
آهومنش تصریح کرد: در صنایع فولاد سرمایهگذاری عظیم صورت گرفته اما به دلیل این سرمایهگذاری و مهاجرت نیروهای انسانی از اقصی نقاط ایران به اصفهان، آلودگیهایی در این محیط زیست به وجود آمده که بسیاری جرات توجه به این آلودگیها را ندارند اکنون ما چه کنیم؟ هیچ کارخانه فولادی را در هیچ جای کشور سراغ ندارید مگر اینکه در اصفهان دوره نگذرانده باشند یا اصفهانیها تجارب خودشان را به آنها منتقل نکرده باشند.
دبیر علمی کنگره اصفهان و توسعه ملی با اشاره به اینکه اگر ما در کنار این صنایع عظیم از همان ابتدا پیشبینی میکردیم که برای جلوگیری از آلودگی زیست محیطی بهتر است آموزشهای لازم داده شود کار درستی کرده بودیم به عبارت بهتر ما توسعه یافتهایم ولی توسعه پایدار نبوده است.
وی افزود: تلاش ما در این کنگره این است که اصفهان سرآمد بوده ولی در کنار سرآمدی جاهایی آسیبپذیر بوده ما برآورد میکنیم چه کار کردهایم چه داشتهایم الان کجا هستیم و در آینده باید به کجا برویم آیا در مورد صنایع فولاد بگوییم اشتباه صورت گرفته است و آلودگی زیست محیطی اتفاق افتاده و بایستی این صنایع را ندیده بگیریم؟ به طور یقین امکانپذیر نیست اما میتوانیم در جهت اصلاح آنچه که داریم با استفاده از تکنولوژیهای جدید و علم، گام برداریم و به بچههای آینده اصفهان، هدیهای را به ارمغان بیاوریم.
آهومنش خاطرنشان کرد: هدف این است که از این مجموعه چراغ راه تهیه کنیم و به دولت جدید برای جلوگیری از تکرار اشتباه ما ارایه بدهیم و تجارب خود را در اختیار آنها بگذاریم.
دبیرخانه کنگره اصفهان و توسعه ملی دائمی خواهد بود
در ادامه جلسه دبیر اجرایی کنگره اصفهان و توسعه ملی با اشاره به نحوه اجرای برنامه کنگره اظهار داشت: همانطور که گفته شد از 22 تا 24 تیرماه این کنگره برگزار خواهد شد، در ابتدای کار 14 کمیته پیشبینی شده بود که اکنون به 13 کمیته تقلیل یافت کمیتهها از اساتید دانشگاههای مختلف و مسئولان و صاحبنظران استان تشکیل شد تا در این کنگره به تبادل نظر برسند.
جواد امیدی افزود: صبح روز اول نشست با حضور سخنرانان با تعداد کم به علت شرایط کرونا برگزار میشود و بعدازظهر روز سه شنبه و تمام روز چهارشنبه و پنجشنبه 33 نشست 2 ساعته خواهیم داشت که کمیتهها بین یک تا سه نشست اجرا میشود.
دبیر اجرایی کنگره اصفهان و توسعه ملی با بیان اینکه اطلاعات کمیتهها و نحوه اجرا در سایت آمده، گفت: در نشستها یک یا دو نفر صحبت میکنند و سپس افراد حاضر در پنل در این مورد به تبادل نظر میپردازند.
وی ادامه داد: از افراد صاحب نظران و شاخص استان درخواست ارسال مقاله کردیم و چون فرصت برای ارائه مقالات کسانی که مقاله فرستادند، نیست آنها به صورت پوستر در سایت قرار خواهیم داد و متن و تصویر مقاله هم وجود دارد همچنین اگر کسی خواهان گفتوگو با نویسنده مقاله باشد این امکان هست.
امیدی تصریح کرد: هنگام برگزاری این کنگره 3 نگاه به توسعه ملی و استان اصفهان داریم، یک نگاه به گذشته، دوم تحلیل از زمان موجود چالشها و سوم نگاه به آینده در نظر گرفتیم و اینکه چه کنیم برای مدیرانی که اصفهان را به دست میگیرند.
دبیر اجرایی کنگره اصفهان و توسعه ملی با اشاره به اینکه درس گرفتن از گذشته زمان زیادی میبرد، اظهار داشت: به همین دلیل تصمیم گرفته شد دبیرخانه دائمی باشد و اگر موضوعات دیگری برای تبادل نظر باشد به دبیرخانه ارائه دهد و دبیرخانه کار خود را در طول سال ادامه بدهد.
وی افزود: کار دیگری که در دبیرخانه انجام میشود دعوت از پیشکسوتهای استان برای سخنرانی در مورد تجاربشان در زمینههای مختلف است و این مصاحبهها بعد از کنگره نیز ادامه خواهد داشت، برنامه دیگر هم برپایی موزه نمایشگاه از تاریخ اصفهان بعد از کنگره خواهد بود.
از دیماه 99فعالیتهای کنگره با توجه به تنوع و تعدد کمیتههای مختلف آغاز شد
در پایان جلسه دبیر کنگره تلفیق با اشاره به ماموریتی که به دانشگاه صنعتی توسط استانداری داده شد، اظهار داشت: از دیماه 99 فعالیتهای کنگره با توجه به تنوع و تعدد کمیتههای مختلف آغاز شد، بخشهای مختلفی حضور یافتند.
بهروز اربابشیرانی افزود: کمیتهها به تدریج شکل گرفت از همه دانشگاههای استان اصفهان، حوزه علمیه، استانداری، شورای شهر تشکیل شد و مقرر شد این کمیتهها بر اساس اهداف کنگره روی موضوعات مختلف کار کنند و با صاحبنظران صحبت شود و پتانسیلهای مختلف اولویتبندی شوند برای تولید محتوا، داوری مقالات به صورت تخصصی صورت بگیرد و مستندات لازم تولید و فراهم شود.
دبیر کنگره تلفیق با بیان اینکه این گستردگی نیاز به هماهنگی و همفکری بین کمیتهها، نیاز دارد، گفت: به همین دلیل کمیته تلفیق تعریف شد و از همان دی ماه جلسات مکرری با کمیتهها برگزار شد.
وی ادامه داد: هر 10 روز یکبار کمیته تلفیق تشکیل شد و هماهنگیهای خوبی از طریق جلسات مشترک به دست آمد، در 13 کمیته بیش از 110 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها، حوزهها و دستگاهها با دیدگاههای مختلف در قالب این کمیته جمع شدند و حاصل کار این فعالیتها در 3 روزه کنگره ارائه خواهد شد و امیدواریم این کار تداوم پیدا کند و با پیشبینی دبیرخانه دائمی، کنگرههای بعدی را بهتر برگزار کنیم.
انتهای پیام/166/ ت