1. صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  2. سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  3. امام و رهبری
  4. ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  5. بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  6. فضا و نجوم
  7. اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  8. اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  9. فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  10. حوزه و روحانیت
  11. استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  12. رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  13. بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  14. عکس
  15. فیلم
  16. گرافیک و کاریکاتور
    • english
    • عربی
    • Türkçe
    • עברית
    • Pусский
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  •  
    آپارات
  •  
    سروش
  •  
    آی‌گپ
  •  
    گپ
  •  
    بله
  •  
    روبیکا
  •  
    ایتا
  • قیمت ارز و طلا
    لیگ ایران و جهان
  • صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  • سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  • امام و رهبری
  • ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  • بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  • فضا و نجوم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  • اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  • فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  • حوزه و روحانیت
  • استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  • رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  • بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  • عکس
  • فیلم
  • گرافیک و کاریکاتور

برهم صالح: سوریه غائبِ حاضر نشست بغداد است/ فواد حسین: ایران همسایه مهم ماست

  • 05 شهريور 1400 - 16:05
  • اخبار بین الملل
  • اخبار آسیای غربی
برهم صالح: سوریه غائبِ حاضر  نشست بغداد است/ فواد حسین: ایران همسایه مهم ماست

مقامات عراقی در آستانه برگزاری نشست مهم فردا به موضع گیری درباره این نشست و به ویژه عدم دعوت از سوریه در این نشست پرداختند.

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سی ان ان عربی، «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق از سوریه به عنوان غائب حاضر در نشست فردای بغداد نام برد و گفت: منطقه تا زمانی که بحران سوریه حل و فصل نشود، رنگ آسایش به خود نخواهد گرفت. عراق همواره خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بوده است و غائب حاضر در نشست بغداد خواهد بود.

وی ضمن تاکید بر حرکت عراق به سوی اینکه نقطه تلاقی در منطقه باشد در عین حال بر پایبندی به طرح خروج نیروهای آمریکایی از عراق در اواخر سال جاری میلادی طبق توافق با واشنگتن تاکید کرد.

صالح گفت: چالش‌های امنیتی بزرگ است اما تنها چالش در کشوری که چهل میلیون نفر جمعیت دارد، نیست و چالش‌های آتی مربوط به بیکاری، تغییرات آب و هوایی، نوسانات اقتصادی، تروریسم و افراط گرایی هم هستند.

رئیس جمهوری عراق، تأکید کرد که منطقه نیازمند منظومه امنیتی مشترکی است که بر پایه منافع متقابل شکل بگیرد و به رویارویی با چالش‌های مشترک کمک کند.

براساس بیانیه رسمی دفتر رئیس جمهوری عراق، وی در دیدار مسئولان رسانه‌های عربی و خارجی که برای پوشش کنفرانس منطقه‌ای بغداد به عراق سفر کرده‌اند تأکید کرد که عراق کشوری محوری در منطقه است که روابط متوازنش با همه کشورهای منطقه و موقعیت جغرافیایی‌اش آن را به عنصری اثرگذار در گفت‌وگوهای منطقه‌ای تبدیل کرده است.

او گفت که بازگشت عراق به جایگاه منطقه‌ای خود با حکومتی مقتدر و دارای حاکمیت ارضی کامل، وزنه‌ای برای امنیت و ثبات منطقه خواهد بود و کشورهای منطقه نیز روزبه‌روز به اهمیت این موضوع بیشتر پی می‌برند.

وی افزود که وقت آن رسیده که دوران سخت بحران‌ها و جنگ‌ها را پشت سر گذاریم و با تقویت ثبات منطقه‌ای به رویارویی با چالش‌های مشترک برویم.

برهم صالح تأکید کرد که «کنفرانس بغداد برای همکاری و شراکت» موجب کاهش شدت تنش‌ها در منطقه و تقویت مسیر گفت‌وگوهای سازنده می‌شود و نشان دهنده اهتمام کشورهای منطقه به عراق است.

کنفرانس بغداد از سطح شرکت کنندگان تا اهداف پیش رو

 

او گفت که بعد از چند دهه نزاع و بحران که موجب فروپاشی نظام امنیتی مشترک در منطقه شده باید نظام امنیتی تازه‌ای در منطقه برقرار شود که مبتنی بر اصول ثابت و امنیت مشترک و روابط اقتصادی و تجاری کشورهای منطقه باشد.

رئیس جمهوری عراق تأکید کرد که راه حل مشکلات عراق کاملا باید برآمده از خود عراق باشد و افزود که ملت عراق عزم خود را برای ساختن حکومت مقتدر و اجرای اصلاحات و رویارویی با بحران‌ها داخلی جزم کرده‌اند.

وی تروریسم، افراط‌گرایی، مشکلات اقتصادی، بیکاری جوانان و تغییرات زیست‌محیطی را اصلی‌ترین چالش‌های مشترک میان همه کشورهای منطقه دانست.

برهم صالح همچنین ضمن تکذیب هرگونه تحرک در زمینه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: ما بر حقوق ملت فلسطین و عدالت آرمان فلسطین تاکید داریم.

الکاظمی: عراق شبیه افغانستان نخواهد شد

از سوی دیگر مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق هم گفت: سلسله طرح‌های سرمایه گذاری بزرگی در سایه برگزاری نشست شنبه مطرح خواهد شد.

وی افزود: عراق به دنبال احیای قدرت خود به طور کامل است. عراق از همه کشورهای منطقه می‌خواهد که در ایجاد فضای ثبات و صلح حرکت کنند.

الکاظمی درباره انتخابات هم گفت که همه تدارکات لازم برای برگزاری انتخابات انجام شده است.

وی از پروژه‌های عظیمی که اعلام خواهد شد از جمله طرح راه آهن شمال عراق به جنوب این کشور با مشارکت برخی کشورها از جمله ترکیه و نیز پروژه راه آهن با ایران که به کشورهای حوزه خلیج فارس و جاده ابریشم چین امتداد می یابد، سخن گفت.

درباره خطر داعش هم گفت: داعش بستر اجتماعی در عراق ندارد و تحرکات آن فقط برای اعلام حضور و خودنمایی این گروه است.

وی درباره تبعات بحران افغانستان هم بیان کرد: اوضاع عراق را به هیچ وجه نمی‌توان به افغانستان مشابه دانست زیرا نهادهای امنیتی عراق قوی هستند. داعش امروز جایی در عراق ندارد و برخی گمان می‌کنند که آنچه در افغانستان رخ داد در عراق هم رخ خواهد داد. در صورتی که عراق همانند افغانستان نیست و شرایط ما همانند افغانستان نیست.

فواد حسین: ایران همسایه مهمی برای عراق است

از سوی دیگر «فؤاد حسین»، وزیر امور خارجه عراق، تأکید کرد که مقایسه وضعیت عراق با افغانستان به علت های گوناگون نادرست است.

او که به مسکو سفر کرده در مصاحبه با «روسیا الیوم» گفت که مقایسه وضعیت نیروهای آمریکایی در افغانستان با عراق اشتباه است چون اولا نیروهای آمریکایی در عراق بسیار کم‌تر از آن چیزی است که در افغانستان بود و دیگر اینکه دولت عراق و توان نظامی این کشور قابل مقایسه با افغانستان نیست.

او تأکید کرد که علاوه بر این چیزی مانند طالبان در عراق وجود ندارد و داعش گروهی تروریستی بود که دیگر اثری از آن در مقام یک تشکل نیست.

فواد حسین افزود که عراق با نیروهای الحشد الشعبی و ارتش و پلیس و دیگر نیروهای امنیتی خود تجربه مهمی در جنگ با تروریست‌های داعش دارد.

او گفت که پیش از گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا حدود 5200 نیروی آمریکایی در عراق وجود داشت که در حال حاضر به 1300 نیرو رسیده و دو کشور توافق کرده‌اند که به حضور نیروهای رزمی آمریکایی پایان داده شود.

وزیر خارجه عراق درباره نشست منطقه‌ای بغداد تأکید کرد که اکثر کشورهای دعوت‌شده در سطح مقامات عالی‌رتبه شرکت خواهند کرد و افزود که هدف از این نشست کاهش تنش در منطقه و برقراری وضعیت گفت‌وگو به جای نزاع است که این همه بر وضعیت داخلی عراق تأثیر مثبت خواهد داشت.

او درباره موضوع دعوت از «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه نیز، گفت که روابط عراق با دمشق هیچ‌گاه قطع نشد اما مسئله سوریه یک مسئله اختلافی در منطقه است و برادران سوریه وضعیت عراق را درک می‌کنند و عراق به تلاش‌های خود در سطح بین‌المللی برای حمایت از سوریه ادامه می‌دهد.

وزیر خارجه عراق تأکید کرد که ایران همسایه مهمی برای عراق است و حضور پررنگ مقامات عراقی در مراسم تحلیف رئیس جمهور ایران نشان‌دهنده روابط مستحکم دو کشور علیرغم برخی اختلافات است.

او درباره انتخابات پیش روی عراق نیز گفت که انتخابات در موعد مقرر برگزار خواهد شد و هیچ دلیلی برای تعویق آن وجود ندارد و جامعه بین‌المللی به اتفاق آرا از روند انتخابات حمایت می‌کنند.

انتهای پیام/

 
R36320/P36442
قیمت ارز و طلا
لیگ ایران و جهان
tasnim
tasnim
tasnim
رازی
مادیران
شهر خبر
fownix
بیمه بازار
غار علیصدر
پاکسان
بانک صادرات
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
تبلیغات
  • طراحی سایت
  • بازرگانی سیب
  • بهترین پزشک برای درمان انحراف ستون فقرات
  • سئو سایت
  • دکتر اورولوژی
  • آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
  • تور کیش اقساطی
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • پربیننده‌ترین اخبار
  • پیوندها
  • بازار
  • قیمت ارز و طلا
  • لیگ ایران و جهان
  • آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز
ما را دنبال کنید:
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  • آپارات
  • سروش
  • آی‌گپ
  • گپ
  • بله
  • روبیکا
  • ایتا

All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.