در دستگاه قضایی عربستان چه خبر است؟

در دستگاه قضایی عربستان چه خبر است؟

یک سازمان حقوق بشری فساد قوه قضاییه عربستان و جانبداری آن از ظالمان برای سرکوب مخالفان و منتقدان را برجسته کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم سازمان حقوق بشری «سند»، فساد قوه قضاییه عربستان و جانبداری این نهاد از تصمیم گیرندگان در این کشور را برجسته کرد.

سعودی لیکس در گزارشی نوشت که این سازمان حقوق بشری مداخلات ظالمانه‌ای را در قوه قضاییه سعودی برجسته کرد که به عنوان ابزاری برای سرکوب صداهای مخالفان و منتقدان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

«سعید الغامدی» فعال حقوق بشر سعودی تأکید کرد که سیستم قضایی در ماده اول خود اعلام کرده که قضات باید مستقل عمل کنند و در قوه قضائیه خود به جز مفاد شرع و سیستم‌های بصری بر آنها هیچگونه اختیاری نداشته باشند و هیچ کس حق دخالت در دستگاه قضایی را ندارد.

«عبدالله الغامدی» مخالف سعودی به نوبه تاکید کرد که کل قوه قضائیه در کشور عربستان به خواست حاکم و مداخلات وی بستگی دارد ، که این نهاد مستقل نبوده و به ابزار ظلم و استبداد تبدیل شده است.

«ماجد الاسمری» یکی از منتقدان آل سعود نیز گفت که فساد قوه قضائیه و مداخلات ناشی از آن باعث عدم عدالت این نهاد شده است.

روزنامه نیویورک تایمز پیش از این نیز از قوه قضاییه عربستان انتقاد کرد و آن را نهادی غیر مستقل تحت امر « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دانست.

این روزنامه در گزارشی نوشت که اخبار اخیر عربستان سعودی مبنی بر تخفیف مجازات علیه مخالفان و زندانیان آزادی بیان به منظور جلا بخشیدن به تصویر خود در سطح جهانی بوده است.

این روزنامه در ادامه تاکید کرد: سیستم قضایی در عربستان سعودی هنوز مستقل نیست و یک سیستم مغرضانه و تابع مقامات بالاتر در عربستان است.

بر خلاف ادعای حاکمان مبنی بر مستقل بودن دستگاه قضایی، اما در حقیقت قاضی پیش از برگزاری جلسه محاکمه برگه‌های اعترافات را دریافت کرده و بر اساس همان‌ها نیز حکم می‌کند و اجازه هیچ گونه دفاعیه و اثبات اینکه این اعترافات تحت شکنجه بیان شده را نیز نمی‌دهد و قاضی نیز تمامی درخواست‌های وکلا برای ارائه ادله اتهام را رد می‌کند. محاکمه‌های دادگاههای سعودی غیر قانونی، سمبلیک و صرفا پوششی برای سرکوب است.

خشم سازمان‌های حقوق بشری

احکام قضات عربستان علیه فعالان بازداشت شده در زندان‌های عربستان اعتراض بین‌المللی مدافعان حقوق بشر را برانگیخت.

محاکمات اخیر تعدادی از فعالان حقوق بشری در زندان‌های آل سعود ، «بیل براودر» رئیس سازمان ماگنیتسکی را بر آن داشت تا علیه این قضات اقدام کند. وی که در زمینه قوانین ماگنیتسکی در اروپا ، آمریکا و کانادا کار می‌کرد ، به دنبال مجازات قضات آل سعود است.

منابع حقوق بشری به وب سایت سعودی لیکس اعلام کردند که بیل براودر در حال کار بر روی فهرست اسامی قضات و دادستان‌هایی است که در شکنجه و سیاسی سازی پرونده « لجین الهذلول» فعال سعودی تبانی داشته‌اند. در صورت ذکر نام این قضات، تمام دارایی آنها مسدود شده و ورود آنها به اروپا ، آمریکا و کانادا ممنوع می‌شود.

براودر در مورد حکم الهذلول گفت: زمان آن رسیده است که تحریم‌های مگنیتسکی را برای قضات و دادستان‌های عربستان اعمال کنیم.

دستگاه قضایی عربستان احکام اعدام ظالمانه‌ای را در حق زندانیان صادر می‌کند که هیچ شفافیت و عدالتی در آنها نیست و تنها با توجه به اعترافاتی که به زور گرفته شده، صادر شده‌اند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon