تداوم جنگ مذهبی عربستان ضد شیعیان
شواهد نشان میدهد که رژیم آل سعود با تداوم آزار و اذیت علیه شیعیان در عربستان، جنگ مذهبی در این کشور را همچنان ادامه میدهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مقامات سعودی در اقدامی جدید برای از بین بردن میراث مذهبی و فرهنگی «قطیف» و« الاحساء» اخیراً به مردم هشدار دادند که آثار شهدا را در قبرستان العوامیه ، شهرک شهید « شیخ نمر باقر النمر» از ترس اینکه این قبرستان تبدیل به زیارتگاه مردم از هر طرف شود، از بین ببرند.
وب سایت سعودی لیکس در گزارشی نوشت: رژیم سعودی با درخواست از انجمن « العوامیه» برای برداشتن دستگاههای تلاوت قرآن، پرچمها و از بین بردن چمنها، عامدانه علامت قبرهایی که توسط این رژیم شهید شدهاند، را از بین میبرد.
مقامات سعودی مدعی شدند که با همکاری مقامات ناظر بر قبرستانها و ادارات دولتی مربوطه در تلاش هستند تا قبرستان را مطابق با استانداردهای قانونی سازماندهی کنند. همین بهانه توسط انجمن برای توجیه جنایت آشکار با بهبود توسعه و از بین بردن پدیدههای منفی استفاده شد ، زیرا مقامات اقدامات جنایتکارانه خود را علیه مردم توجیه میکنند.
انجمن العوامیه با لحنی بدون تهدید مردم را مورد خطاب قرار داد و از آنها خواست تا مطابق ادعای وی عمل کنند.
ناظران بر این باورند که تصمیم مقامات سعودی شامل اقداماتی برای مبارزه با میراث و افکار عمومی در قطیف و الاحساء است. همان طور که مقامات ریاض در گذشته بناهای تاریخی، فرهنگی و مذهبی را عمداً از بین برده بودند، امروز نیز همین امر تکرار میشود.
با این حال، ناظران تأکید میکنند که موضوع شهدا یک خاطره است و در ذهن مردم ریشه دارد و به هیچ وجه نمیتوان آنها را از یاد برد. در مقابل ، مقامات ریاض با ممنوعیت راهپیماییهای حسینی ، بنرهای سیاه و همچنین تخریب آثار باستانی و مقبره امامان و مقدسین به مقابله با افکارعمومی پرداختهاند.
25 مارس 2020 جمعیت خیریه العوامیه مقبره این شهرک را به دلیل شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام کرد اما مسؤولان با سوءاستفاده از نبود مردم در خیابانها که از هشتم مارس به دلیل اجرای طرح ممنوعیت رفتوآمد در این استان ایجاد شده بود، تصمیم گرفتند شبانه با کمک تجهیزات و همدستان خود طرح تخریب قبور شهدا را اجرا کنند.
پس از تصرف مکه، مدینه و حومه آل سعود در سال 1344 هجری قمری ، آنها برنامه ریزی کردند که چگونه حرمهای اهل بیت (علیهم السلام) را در بقیع تخریب کنند. در آن زمان ، آنها ترفندی برای فرو نشاندن خشم مسلمانان در حجاز طراحی کردند، بنابراین همه پرسی را در مورد ممنوعیت ساختن قبرها آماده کردند. «سلیمان بن بلیهد» قاضی قضات وهابی ساختن بر روی قبرها را ممنوع اعلام کرد و در نتیجه ، قبرهای مقدسین و صالحان در بقیع تخریب شد.
مقامات سعودی اقدامات خودسرانه خود را علیه ساکنان استان عمدتا شیعهنشین القطیف و شهرکهای آن تشدید کردهاند؛ بازداشتها، اعدامها و حملههای کورکورانه در روستاها و شهرهای منطقه الشرقیه با تمامی استانداردهای انسانی، اخلاقی و حقوقی و نیز قوانین بینالمللی تناقض دارد. دستگاه امنیتی دستورات حکومتی یا پادشاهی را اجرا میکنند و آنها را با توسل به اسلحه و خشونت علیه افرادی که در خانههایشان پناه گرفتهاند اعمال میکند؛ مردمانی که آزادی مطرح کردن اعتراضات علیه این احکام ناعادلانه را ندارند.
در ظاهر، رژیم آل سعود با هدف جلب حمایت افکار عمومی، ادعا میکند که این طرح، توسعهای و شامل پروژههای خیریه است ولی نیت پنهان آن، بزرگتر و خطرناکتر است و در واقع هدف آن جنگ با افکار عمومی شیعیان است.
مسئول اصلی طرح تخریب خانهها و آثار اسلامی و قبور شهدا در القطیف، پادشاه و ولیعهدش «محمد بنسلمان» هستند و کسانیکه این طرح را اجرا میکنند مزدوران و تجار هوادار حکومت هستند.
حدود 10 تا 15 درصد از جمعیت عربستان را شیعیان تشکیل میدهند که عمدتاً در استان الشرقیه ساکن هستند. این استان مهمترین مرکز استخراج نفت در عربستان به شمار میآید.
رژیم آلسعود نیز تحت تاثیر ایدئولوژی افراطی وهابیت، همواره شیعیان قطیف را در عربستان تحت فشارهای غیر انسانی قرار داده است و به همین دلیل شیعیان این منطقه از فوریه2011 با برگزاری اعتراضات خیابانی در استان الشرقیه عربستان، بویژه در منطقه قطیف و شهر العوامیه، خواستار برخورداری از حق آزادی بیان و برگزاری اجتماع و همچنین پایان تبعیض گسترده هستند.
هرچند شیعیان عربستان در دورههای مختلف حکومت آل سعود مشکلات زیادی داشتهاند، اما با روی کار آمدن «ملک سلمان» پادشاه عربستان در سال 2015 و ولیعهد شدن فرزندش شرایط ویژه علیه شیعیان در این کشور حاکم شده، به حدی که آنها حتی اجازه برگزاری مراسم محرم را نیز ندارند و این در حالی است که شیعیان حتی در کشورهای غربی هم اجازه برگزاری مراسم محرم را دارند.
انتهای پیام/