اعلام لیست اسامی ۵۰۰ نفر از دانشمندان یک درصد ایران تا ماه آینده
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: لیست دانشمندان یک درصد را که بالغ بر ۵۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران کشور است در آذرماه و هفته پژوهش اعلام میکنیم. مرجع استخراج لیست ۲ درصد اعتبار ندارد!
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ در روزهای اخیر دانشگاههای مختلف کشور، استادان خود را که در جمع 2 درصد دانشمندان برتر قرار گرفتند، معرفی میکنند اما فرایند انتخاب دانشمندان 2 درصد برتر چگونه است و چه شاخصهایی را دارد.
"محمدجواد دهقانی" رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام درباره فرایند انتخاب دانشمندان 2 درصد برتر جهان گفت: در ارتباط با دانشمندان موسوم با 2 درصد باید بگویم که این لیستی که منتشر شده و توسط پایگاههای بینالمللی و به صورت سالانه ارائه میشود تحت عنوان یک درصد بوده است که مورد قبول پایگاه استنادی ISC است که آن لیست مبنای اصلیاش براساس استنادهای دریافتی در حوزههای موضوعی مختلف علوم است که به صورت خاص حدود 96 هزار نفر در سطح دنیا در این لیست حضور دارند که هر ساله توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، این لیست پالایش شده و اسامی دانشمندان برتر کشور منتشر میشود.
وی ادامه داد: اما این لیستی که تحت عنوان 2 درصد منتشر شده است چون مرجع استخراج آن، اعتبار چندانی ندارد به همه دانشگاهها اعلام شده است که این لیست استخراج شده خیلی معتبر نیست چراکه این لیست فاقد شرایط لازم در بحث استخراج استنادهای دانشمندان است به خصوص که میزان خطای این لیست، بیش از 40 درصد است و در این لیست برخی از دانشمندانی را مشاهده میکنیم که با میزان خوداستنادی بالای 90 درصد حضور دارند و در نتیجه اعلام شده است که لیست اخیر 2 درصد مورد تایید ما نیست.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: ما لیست دانشمندان یک درصد را که بالغ بر 500 نفر از اساتید و پژوهشگران کشور است را بعد از پالایش کامل و رفع تمام مشکلات موجود، از جمله یکدستسازی اسامی دانشمندانی که در این لیست حضور دارند به استحضار دانشگاهها و پژوهشگران کشور میرسانیم.
دهقانی با اشاره به لیست 500 نفره دانشمندان یک درصد گفت: این 500 نفر در یک بازه 10 ساله انتخاب شدند که در سال 1400 انشاءالله لیست را در آذرماه و در هفته پژوهش اعلام میکنیم. منبع اصلی موجود در این لیست پایگاه استنادی وب آو ساینس (آی.اس.آی) و پایگاه شاخصهای اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) است. این موضوع در حوزههای موضوعی مختلف است یعنی به صورتی تفکیک میشود و در هر حوزهای بالاترین میزان استناد یعنی استنادهای دریافتی توسط پژوهشگران در هر حوزه موضوعی به ترتیب صعودی ردیف میشود و بعد یک درصد بالای هر حوزه موضوعی به عنوان یک درصد برتر دنیا انتخاب میشود.
انتهای پیام/