میراث فراموششده سقز و وعدههایی که در دولت دوازدهم اجرایی نشد
گروه استانها - حمام تاریخی حاج صالح سقز یکی از میراث تاریخی استان کردستان بوده که از ۱۰سال گذشته تاکنون، بارها و بارها مسئولان وعده تبدیل این مکان ارزشمند به موزه را دادهاند اما همچنان تحقق نیافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سقز، کارنامه دولت روحانی در استان کردستان پُر از وعدههای نافرجام است، از راهاندازی کارخانجات و ایجاد اشتغالهای میلیونی گرفته تا اتمام پروژه راهآهن همدان-سنندج، فرودگاه سقز و توسعه جاذبههای میراث فرهنگی و گردشگری تا قبل از پایان دولت دوازدهم؛ تقریبا همه آن چه دولت در 8 سال گذشته به کردستانیها وعده داد، تاکنون تحقق نیافته است.
در همین راستا، دولتمردان در ادامه سلسه وعدههای خود، در این آخرین روزهای عمر خود باز دست به وعده و وعیدی دادهاند که با یک حساب سرانگشتی، روزهای باقیمانده عمر مدیریتیشان کفاف اجرای آن را نخواهد داد؛ بهرام نصراللهیزاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان که خود در ارائه آمار و ارقام و البته وعده بهرهبرداری و راهاندازی پروژه و طرحها دستی بر آتش دارد، این روزها در حالی وعده راهاندازی موزه سقز را داده که مشخص نیست بر چه پایه و اساسی آن را اعلام کرده است.
حمام تاریخی حاج صالح سقز در خیابان فخر رازی این شهر که در شانزدهم آبان ماه سال 1379 به شماره 2830 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و از 10سال گذشته قرار بوده به موزه تبدیل شود، روز گذشته در حالی میزبان رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان بوده که وی از اختصاص اعتبارات کافی برای راهاندازی موزه تاریخ و باستانشناسی در این مکان خبر داده است.
یعقوب گویلیان؛ مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان هم با بیان اینکه این بازدید در راستای رایزنی برای تخصیص اعتبار کافی جهت تجهیز و راهاندازی موزه شهر سقز در حمام حاجی صالح سقز انجام شده است! گفت: عملیات مرمتی این بنای تاریخی در فصل مرمتی به اتمام رسیده و تغییر کاربری این اثر به موزه شهر نیز امکانپذیر است؛ بعد از تجهیز حمام حاجی صالح، از ظرفیت شهرداری سقز برای اداره این موزه نیز استفاده خواهد شد.
صلاح نصراللهی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سقز پیشتر در پاسخ به پیگیری و سؤال خبرنگار تسنیم که حمام تاریخی حاج صالح سقز بألاخره چه زمانی به موزه تبدیل و وعدههای مسئولان تحقق مییابد؟ توضیح داد: از 10 سال گذشته بحث تبدیل این حمام به موزه مردمشناسی مطرح بوده اما تاکنون اجرایی نشده است؛ این تصمیم یکی از برنامههای بلندمدت این اداره بوده اما کل بناهای تاریخی به صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی واگذار میشود و آنها نیز اکثر بناها را به بخش خصوصی واگذار کرده و متأسفانه کارهای مرمت این حمام در سقز مقطعی و هنوز واگذاری انجام نشده و همچنان مستلزم مجوز است.
حال با این تفاسیر، از سویی مردم از تحقق وعدهها برای تبدیل حمام تاریخی حاج صالح سقز به موزه خوشحال و بلاتکلیفی ناراحت و از سویی دیگر قضاوت درباره میزان صحت و سقم وعدههای دولتمردان و اختصاص اعتبار در این روزهای پایانی عمر مدیریتی به خود مردم و کارشناسان این عرصه سپرده میشود.
انتهای پیام/489/ ع