چالشها و مشکلات بازار تاریخی وکیل؛ عزمی جدی برای احیاء و حفاظت از بازار نیاز است
گروه استانها - بازار وکیل شیراز بنایی تاریخی - تجاری است که هر چند جنبه گردشگری و تاریخی دارد اما هنوز هم محل کسب و کار مردم است با این حال با چالشها و مشکلاتی روبهرو است که در بازدید استاندار فارس و شهردار شیراز وعده پیگیری حل مشکلات داده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در مرکز شهر همانجا که تلاقی بین تاریخ، مذهب و تجارت است مجموعهای به نام وکیل بنا شده که شهره آفاق است و هرساله گردشگران زیادی از داخل و خارج برای دیدن آنها میآیند. از سویی مسجد وکیل قرار دارد که محل عبادت و اجتماع مردم بوده و از سوی دیگر ارگ کریم خان و حمام وکیل که نمادی از تاریخ و گردشگری این شهر است و در همین تلاقی بازاری ساخته شده که آن نیز هم نام با دیگر مکانها وکیل خوانده میشود.
بازار وکیل شیراز بنایی تاریخی - تجاری است که هرچند جنبه گردشگری و تاریخی دارد اما هنوز هم محل کسب و کار مردم است و درصد زیادی از خریدهای مردم در این بازار انجام میشود به ویژه خرید آن دسته از مردمی که از گوشه و کنار به شیراز میآیند عمدتا در این منطقه و بازارهای اطراف آن صورت میگیرد.
این بازار قدیمی و تاریخی که قابلیت ثبت جهانی نیز دارد با مشکلاتی روبهرو است که از جمله آنها ایمنی، حفاظت فیزیکی و زیرساختهایی مانند برق و فاضلاب این بازار است که البته در کنار اینها باید به وجود هتل آسمان و عدم نظام مدیریتی ثابت در این بازار اشاره کرد که سبب شده جهانی شدن آن نیز به تاخیر بیفتد.
مردادماه سال گذشته جلسهای در استانداری فارس برگزار و به مشکلات این بازار از جنبههای مختلف پرداخته شد که در آن هم بازاریان مشکلات خود را مطرح و هم مسئولان مربوطه مشکلات مربوط به ایمنی و حفاظت و احیاء این بازار تاریخی را بیان کردند.
در آن جلسه معاون استاندار وقت دستور حفاظت و احیای این بازار تاریخی را با همکاری مشترک دستگاهها و بازاریان صادر کرد اما از آنجا که کارها با دستور و کاغذبازی پیش نمیرود با گذشت یک سال و نیم از آن جلسه مشکلات بازار همچنان پابرجاست.
در همین راستا محمدهادی ایمانیه استاندار فارس و احسان اصنافی شهردار شیراز به همراه جمعی از مسئولان از بازار وکیل بازدیدی داشته و به مشکلات و درددلهای کسبه گوش دادند.
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس در این باره از تشکیل جلسهای با حضور اعضای شورای بازار خبر داد تا با همفکری و همکاری اعتبارات لازم برای احیا و تامین ایمنی بازار وکیل از سوی بازاریان و دولت فراهم شود.
به گفته وی با شورای بازار باید توافقی صورت گیرد تا بخشی از اعتبارات را خودشان تامین کنند و بخشی نیز اعتبارات دولتی تزریق شود تا این بنای تاریخی که هویت فرهنگی شهر است، حفظ و حراست شود.
سید احسان اصنافی، شهردار شیراز در حاشیه این بازدید اظهار داشت: مسائل و مشکلات مختلفی در بازار وکیل وجود دارد که رفع آن به علت میراثی بودن و قدمت این مجموعه، تصمیمات خاصی را میطلبد.
به گفته وی در این راستا مقرر شد با حضور مدیران و مسئولان شیراز همچون میراث فرهنگی و سایر مجموعههای خدماترسان و اداره کل اوقاف و امور خیریه با حضور نمایندگان کسبه مسائل بازار وکیل بررسی شود.
ایمنسازی برخی از سقفها و لزوم جمعآوری آبهای سطحی کف بازار از جمله مشکلات این مجموعه است که بازاریان بر آن تاکید داشتند و شهردار شیراز در این باره گفت: در سالیان گذشته کف بازار توسط شهرداری شیراز سنگفرش شده و کانالهای تاسیساتی نیز ایجاد شده و دستگاههای خدماترسان باید تاسیسات شهری خود را در قسمتهایی که کانال ایجاد شده به این کانال مشترک منتقل کنند.
جدارهسازی بازار و رفع مشکل سد معبر از دیگر مشکلات کسبه در این بازار است که باید از طریق هیئت امنای بازار حل شود و شهردار شیراز نیز بر این امر صحه گذاشت. همچنین اداره کل اوقاف و امور خیریه نیز مکلف شد که در قسمتهایی از بازار که موقوفه است، همکاری کند.
براساس این گزارش تفاهمنامه میان میراثفرهنگی، شهرداری، راه و شهرسازی و استانداری در سال 93 برای حفاظت و احیای بازار منعقد شده اما مشکلات همچنان پابرجاست. علاوه بر آن در طرح جامع بازآفرینی شهرداری بازار وکیل شمالی و جنوبی و سراهای مرتبط با آن؛ میدان توپخانه و نقارهخانه قدیم و ارگ کریمخان تا میدان شهرداری و خیابان 22 بهمن دیده شده است.
پس آنچه در این میان باید اتفاق بیفتد، اجرا و عملیاتی کردن این طرحها و تفاهمنامهها است که امیدواریم این اتفاق هر چه سریعتر رخ دهد و بازار وکیل مانند گذشته به عنوان مرکزی برای اقتصاد و فرهنگ و تجارت باشد.
انتهای پیام/424/ ز