زندگی در "سیاه کوه" استان خراسان رضوی با اجرای پروژه‌های آبخیزداری جوانه می‌زند

زندگی در "سیاه کوه" استان خراسان رضوی با اجرای پروژه‌های آبخیزداری جوانه می‌زند

گروه استان‌ها- نماینده اسبق مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سیاه کوه زندگی را دوباره به جریان می‌اندازد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، عدم تطابق ماه‌های بارندگی و مصرف آب در مناطق خشک و نیمه خشک از یک طـرف و تغییـرات سالانه آبدهی رودخانه‌ها در این مناطق از طرف دیگر سبب شده احداث سدهای مخزنی بـه عنـوان مهمتـرین ابزار مؤثر در کنترل و بهره برداری از منابع آب این مناطق مطرح باشد.

از آنجایی که افزایش جمعیت منجر به افزایش بهره برداری از منابع طبیعی شده است، آبخیزداری که شامل اقدامات بیولوژیکی، مکانیکی و یا مدیریتی است با انجام فعالیت‌هایی همچون استحصال آب‌های سطحی و بهره‌گیری از آن‌ها، تغذیه و افزایش منابع آب‌های زیرزمینی، حفظ و توسعه پوشش گیاهی با انجام عملیاتی همچون بذرکاری، نهال‌کاری و یا اقدامات مدیریتی مانند جلوگیری از تخصیص مراتع به کشت دیم منجر به حفظ آب و خاک و جلوگیری از آسیب و خسارت شده و در پدافند غیرعامل نقش مهمی دارد.

شهرستان گناباد که طی سالیان گذشته با خشکسالی و کاهش چشمگیر بارندگی‌ها روبه رو بوده است تا جایی که تعداد زیادی از قنوات این شهرستان خشک و یا کم آبی شدید را تجربه کرده و به مهاجرت افراد به روستا منجر شده است.

پروژه آبخیزداری سیاه کوه یکی از پروژه‌های مهم در این حوزه برای زنده نگه داشتن روستاها و قنوات منطقه خراسان رضوی و جنوبی است که در چند سال اخیر ردیف بودجه دولتی آن حذف شده است.

240میلیون لیتر آب به منابع گناباد اضافه می‌شود

حجت‌الاسلام محمدرجایی، نماینده اسبق مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در سال‌های گذشته اظهارداشت: با تلاش نمایندگان استان خراسان‌رضوی پروژه آبخیزداری سیاه‌کوه ردیف اعتباری گرفت.

وی افزود: با اجرای طرح‌های آبخیزداری در منطقه سیاه کوه و تزریق آب به سفره‌های آب زیرزمینی سالانه 240 میلیون لیتر آب به منابع آبی شهرستان افزوده می‌شود.

نماینده اسبق مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پروژه سیاه کوه در خراسان‌رضوی و جنوبی قرار دارد و شهرستان‌های بجستان گناباد فردوس بشرویه و قاین و بیرجند از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند.

پروژه مهم و حیاتی آبخیزداری سیاه کوه پس از 6 سال

محمدصفایی، نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌گو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: در سال 89 که فرماندار گناباد بودم برای پروژه آبخیزداری سیاه کوه مکاتبات زیادی را با مسئولین استانی و کشوری انجام دادم.

وی ادامه داد: در دوره نماینده اسبق گناباد دکتر رجایی هم پیگیری‌های زیادی انجام دادند تا اینکه بالاخره موفق شدند برای این پروژه در سال 92 کد ملی و ردیف اعتباری بگیرند،اما متاسفانه دو سال بعد در سال 94 ردیف اعتباری سیاه کوه مجددا حذف شد.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی عنوان‌کرد: از آنجایی که پروژه آبخیزداری سیاه کوه خواهد توانست نقش بسزایی در منطقه گناباد و شهرستان‌های خراسان جنوبی داشته باشد با ارائه مدارک و مستندات موافقت رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور را برای فعال شدن مجدد کد اعتباری آبخیزداری گناباد و بجستان را جلب کنیم.

صفایی خاطرنشان کرد: به این ترتیب پس از شش سال، حق مردم گناباد و بجستان در بودجه 1401 مجددا اعمال خواهد شد. 

400میلیارد ریال اختصاص اعتبار برای آبخیزداری

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در دیداربا رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور دستور اختصاص چهارصد میلیارد ریال برای پروژه‌های آبخیزداری منطقه صادر شد.

صفایی گفت: از این مبلغ، 250 میلیارد ریال برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری گناباد و 200 میلیارد ریال هم برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری بجستان هزینه خواهد شد.

انتهای پیام/281/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران