مصوبه مجلس برای بازسازی خسارت ناشی از سیل/ وزارت جهاد موظف به فروش ۳۰ هزار میلیارد از اموالش شد
وکلایملت به شرکت های آب منطقهای استان ها اجازه دادند تا نسبت به پیشگیری و بازسازی خسارت ناشی از سیل و ساماندهی و لایروبی رودخانهها به شرکتهای آب منطقهای استانها و سازمان آب و برق خوزستان اقدام شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، وکلایملت در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور، با بندهای (و) و (ز) تبصره 8 ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس بند (و) تبصره 8 ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور؛ به منظور پیشگیری و بازسازی خسارت ناشی از سیل و ساماندهی و لایروبی رودخانه ها و آب بندانها و استخرها و لایروبی تالابها و سدها به شرکتهای آب منطقهای استانها و سازمان آب و برق خوزستان اجازه داده میشود بهرهبرداری از مصالح مازاد رودخانهای و خاک مازاد آب بندانها را از طریق مزایده به پیمانکاران و بهره برداران شن و ماسه (با بهکارگیری پیمانکاران دارای صلاحیت) به شرط واریز حقوق دولتی و رعایت ملاحظات محیط زیستی و حقوق ذینفعان و بهره برداران بخش کشاورزی واگذار نماید. در صورت وصول درآمد مازاد بر عملیات تعیین شده در قرارداد، منابع حاصله به ردیف درآمدی 160149 واریز میگردد.
براساس بند (ز) تبصره 8 ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور؛ وزارتخانههای نیرو (از طریق شرکتهای ذیربط) و جهاد کشاورزی مکلفند عواید حاصل از اجرای طرحهای مهار و تنظیم آب های مرزی و مشترک به ترتیب فروش حق اشتراک، درآمد حاصل از فروش آب و برق (پس از کسر هزینه های بهره برداری طرحهای مذکور) و واگذاری اراضی ملی پایاب دریافت و به ترتیب به ردیفهای درآمدی شماره 140191 و شماره 210231 جدول شماره (5) این قانون واریز نمایند.
*وزارت جهاد موظف به فروش 30 هزار میلیارد تومان از اموال خود شد
در ادامه جلسه نمایندگان با بند (ح) تبصره 8 ماده واحده لایحه با 171 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس بخش درآمدی بند (ح) تبصره 8 ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور؛ وزارت جهاد کشاورزی موظف است تا سقف سیصد هزار میلیارد(300.000.000.000.000)ریال از اموال منقول و غیرمنقول مازاد خود و دستگاههای تابعه را به فروش رسانده و به ردیف درآمدی از 210232 مندرج در جدول شماره(5) این قانون واریز نماید.
همچنین در بخش هزینه ای این بند که هنوز نوبت به بررسی آن در صحن علنی نرسیده؛ آمده است: وجوه حاصل از این محل پس از واریز به حسابی که به همین منظور نزد خزانهداری کل کشور افتتاح میشود از محل ردیف 41-530000 جدول شماره(9) به صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی استانی، تخصصی و محصولی واریز می شود تا با ابلاغ وزارت جهادکشاورزی صرف تأمین سهم مشارکت دولت در صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و کمک های بلاعوض، کمکهای فنی و اعتباری، یارانه نهاده و محصول با اولویت اجرای الگوی کشت، تحقیق و توسعه کشاورزی دانش بنیان و فناورانه و همچنین مرغ لاین آرین و صنعت طیور توسط شرکتهای دانشبنیان، کشاورزی قراردادی، توسعه کشاورزی نوین و سامانههای پرتودهی محصولات کشاورزی شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی، عملیات آب و خاک، آبرسانی و راههای عشایری، مدیریت اصلاح و بهبود خاک های کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و تضمین سرمایهگذاری صادرات محصولات کشاورزی و خرید محصولات کشاورزی، تنظیم بازار محصولات کشاورزی و فعالیتهای مرتبط شود.
همچنین وزارت جهادکشاورزی مکلف است اقدام لازم برای افزایش میزان تولید داخلی محصولات اساسی کشاورزی به میزان حداقل ده درصد(10%) نسبت به سال 1400، بویژه در زمینه تولید گندم، جو، دانههای روغنی، آبرسانی و راههای عشایری با اولویت مناطق محروم به عمل آورد و هر سه ماه گزارش آن را به کمیسیون های کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
آییننامه اجرایی این بند به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های جهادکشاورزی،کشور و امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
*تعرفه آب مصرفی گلخانه ها همانند نرخ فعالیت های کشاورزی محاسبه میشود
همچنین بهارستان نشینان با پیشنهاد علی جدی نماینده تربتجام مبنی بر اصلاح بند (ط) تبصره 8 ماده واحده لایحه با 117 رأی موافق، 73 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس بند (ط) اصلاح شده تبصره 8 ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور؛ تعرفه آب مصرفی کشت های گلخانه ای و کشاورزی صنعتی در شهرک های صنعتی، نواحی صنعتی و شهرکهای کشاورزی به نرخ مصوب فعالیت های کشاورزی محاسبه میگردد.
انتهای پیام/