دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه/ آیا دروازه‌های الیزه بر روی راست افراطی گشوده می‌شود؟


دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه/ آیا دروازه‌های الیزه بر روی راست افراطی گشوده می‌شود؟

فردا یکشنبه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بین "مارین لوپن" و "امانوئل ماکرون" در حالی برگزار می‌شود که این بار بر خلاف دور قبل شانس راستگراهای افراطی برای قدم گذاشتن به کاخ الیزه بیشتر شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم فردا (یکشنبه) دور دوم انتخابات ریاست جمهوری میان "امانوئل ماکرون" و "مارین لوپن" برگزار می شود.

تاگس شاو آلمان در مطلبی به این انتخابات پرداخته و نوشت: در حالی که در فرانسه انتخابات برگزار می شود در اروپا تنش خاصی حاکم است. برای جامعه اروپایی این مسئله بسیار مهم است که کدام نامزدها بر کرسی ریاست جمهوری فرانسه تکیه می زند.

به نوشته بی‌بی‌سی، مارین لوپن تا کنون مسیری را طی کرده است که جناح راست افراطی فرانسه را تا آستانه تصرف ریاست جمهوری پیش برده است.

لوپن در حالی وارد دور دوم رأی‌گیری روز یکشنبه در برابر امانوئل ماکرون می‌شود که در نظرسنجی‌ها تنها چند امتیاز عقب‌تر است و در مناظره تلویزیونی چهره‌ای مطمئن از خود به نمایش گذاشته است. ماجرا با پنج سال پیش تفاوت زیادی دارد، در آن زمان لوپن در جریان دوئل تلویزیونی پیش از انتخاباتی که در آن ماکرون دو سوم آرا را به دست آورد، آمادگی و قدرت مانور نداشت و سردرگم بود.

روزنامه تاگس شاو آلمان هم در مطلبی به این انتخابات و اهمیت آن برای اروپا و آلمان پرداخته و نوشت: عرصه سیاسی آلمان با هیجان زیادی به خروجی انتخابات دور دوم فرانسه می نگرد چرا که برای مناسبات بین برلین –پاریس بسیار تعیین کننده بوده و می تواند نحوه همکاری ها در اروپا را تحت الشعاع قرار دهد.

"نیلز اشمیت"، رئیس هیات اجرایی مجمع پارلمانی آلمان و فرانسه پیروزی لوپن در این انتخابات را به ویژه برای همکاری آلمان و فرانسه یک فاجعه ارزیابی کرده است.

"رونجا کمپین"، متخصص روابط فرانسه-آلمان و مسائل امنیت و دفاع در بنیاد علم و سیاست برلین هم بر این عقیده است که انتخاب لوپن در فرانسه عواقب جدی به همراه خواهد داشت. وی در این باره گفته است که بسیاری از ناظران حتی می گویند این برای آلمان و اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی دراماتیک تر از انتخابات دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا در سال 2016 خواهد بود؛ چرا که برنامه های نامزد جناح راست افراطی در بسیاری سطوح یک جدایی افراطی با سیاست های قبلی فرانسه دارد.

لوپن در برنامه های انتخاباتی خود از یک ائتلاف اروپایی ملت ها صحبت می کند که به تدریج باید جایگزین اتحادیه اروپا شود. لوپن به صورت مشخص همچنین اعلام کرده است که سهم فرانسه برای بودجه اتحادیه اروپا را کاملا کاهش خواهد داد و یک همه پرسی برای اولویت قواعد ملی فرانسه بر قوانین اروپایی را برگزار می کند.

در ادامه این مطلب آمده است: حتی اگر این گونه درخواست ها از نظر قواعد اروپایی و از نظر سیاسی به ندرت قابل اجرا باشد اما نقش همکاری فرانسه-آلمان به عنوان موتور طرح ادغام اروپایی را زیر سوال می برد.

به نوشته بی‌بی‌سی، لوپن ممکن است دیگر طرفدار خروج از اتحادیه اروپا نباشد، اما برنامه او فرانسه را در مسیر تعارض مستقیمی قرار می‌دهد که عملاً به خروج از اتحادیه ختم می‌شود.

کشور فرانسه ,

رئیس‌جمهوری کنونی فرانسه در دور اول انتخابات توانست مانند سال 2017 با کسب بیشترین آراء در جایگاه نخست قرار گیرد. امانوئل ماکرون با کسب حدود 28 درصد آراء به دور دوم راه یافت. مارین لوپن حدود 23 درصد آراء را به دست آورد و در جایگاه دوم قرار گرفت.

نتیجه نظرسنجی‌های انجام شده پس از دور اول انتخابات نشان می‌دهد که حدود یک سوم از رای‌دهندگان به ژان لوک ملانشون، نامزد چپ گراها در دور دوم به مارین لوپن و یک سوم هم به امانوئل ماکرون رای خواهند داد. حدود یک سوم دیگر از رای‌دهندگان به نامزد حزب چپگرای «فرانسه تسلیم ناپذیر» نیز قصد دارند یا در دور دوم انتخابات شرکت نکنند یا رای سفید به صندوق بیاندازند.

به این ترتیب طبق نتیجه نظرسنجی‌ها امانوئل ماکرون و "مارین لوپن" رقابت تنگاتنگی در دور دوم انتخابات خواهند داشت هرچند به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری کنونی با اختلاف اندکی از مارین لوپن پیش افتاده است. در هر صورت این شرایط با وضعیت پنج سال پیش که امانوئل ماکرون با کسب حدود 66 درصد آراء در دور دوم به کاخ الیزه راه یافت تفاوت زیادی دارد.

به نوشته یورونیوز، مارین لوپن موقعیت کنونی‌اش در نظرسنجی‌ها را مدیون راهبردی است که یک دهه پیش در راستای تلطیف وجهه حزبش آغاز کرد. نقطه اوج این راهبرد انتخاباتی اخراج پدرش ژان ماری لوپن، رهبر پیشین حزب «جبهه ملی» از این حزب و تغییر نام آن از «جبهه ملی» به «اجتماع ملی» بود.

لوپن همچنین در بسیاری از برنامه‌های حزبش که می‌توانست از نظر اکثریت رای‌دهندگان «افراطی» محسوب شود تجدیدنظر کرد. به عنوان مثال مارین لوپن در برنامه انتخاباتی خود برخلاف سال 2017 دیگر از خروج از یورو، واحد پول مشترک اروپایی سخن نمی‌گوید.

کارزار انتخاباتی مارین لوپن تلاش می‌کند که دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری را به «همه‌پرسی علیه ماکرون» تبدیل کند. این نامزد راست افراطی در همین راستا گفته است که همه کسانی که در دور اول انتخابات به امانوئل ماکرون رای نداده‌اند در دور دوم می‌بایست با رای به او به رئیس‌جمهوری فعلی «نه» بگویند.

حالا چشم های اروپا خیره به نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری است و بروکسل منتظر است ببیند آیا این بار فرانسوی ها راه را برای راست افراطی باز می کنند و کلید کاخ الیزه را به دست وی خواهند سپرد؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon