موافقت ۲۰ کشور با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین


موافقت 20 کشور با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین

وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد حدود ۲۰ کشور با ارسال بسته کمک‌های جدید امنیتی به اوکراین، موافقت کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد در جریان یک کنفرانس بین‌المللی درباره چگونگی تامین نیازهای کی‌یف، حدود 20 کشور با ارسال بسته کمک های جدید امنیتی به اوکراین، موافقت کردند.

آستین پس از این نشست با نام «گروه ضربت اوکراین»، در دیدار با خبرنگاران اظهار کرد بسیاری از کشورها با تامین نیازهای تسلیحاتی اوکراین شامل سیستم های دفاعی ساحلی و تانک ها و دیگر وسایل نقلیه تسلیحاتی موافقت کردند. برخی دیگر کشورها نیز متعهد به آموزش سربازان اوکراینی و حفظ و نگهداری سیستم های نظامی آنها شدند.

وی افزود: در میان تسلیحات تعهد داده شده برای ارسال به اوکراین، سکوی پرتاب موشک هارپون و موشک هایی از دانمارک برای کمک به حفاظت از سواحل اوکراین وجود دارد.

وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد جمهوری چک نیز با ارسال کمک های حیاتی به اوکراین شامل بالگردهای تهاجمی، تانک ها و سیستم های راکتی موافقت کرده است. علاوه بر این، ایتالیا، یونان، نروژ و لهستان نیز با ارسال سیستم های توپخانه‌ای و مهمات بیشتر به اوکراین اعلام موافقت کردند.

وی خاطرنشان کرد بسیاری از کشورهای جهان همچون اتریش، بوسنی و هرزگوین، کلمبیا، ایرلند و کوزوو، از وی خواسته بودند تا در این نشست مجازی شرکت کند.

آستین همچنین از برگزاری سومین نشست گروه ضربت اوکراین در در شهر بروکسل پایتخت بلژیک در تاریخ 15 ژوئن خبر داد. قرار است در همین روزها، نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو نیز برگزار شود.

این نشست مجازی که وزرای دفاع 47 کشور جهان در آن شرکت داشتند، دومین گردهمایی گروه ضربت اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین بود.

نخستین نشست، ماه گذشته میلادی و در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان برای بحث درباره تامین نیازهای دفاعی اوکراین برگزار شده بود.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: پنتاگون طرح اعزام نیرو به اوکراین را بررسی می‌کند

مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد پنتاگون در حال کار بر روی موضوع اعزام نیرو به اوکراین برای محافظت از سفارت تازه بازشده آمریکا در کیف است.

وی با اشاره به گزارش اخیر وال استریت ژورنال مبنی بر اعزام نیرو به کیف برای محافظت از سفارت آمریکا، اظهار کرد برخی چیزها که بیرون از اینجا و در رسانه ها مطرح می شوند، تنها تلاش هایی هستند که در سطوح پایین در حال انجام هستند. چنین طرحی به طور رسمی هنوز برای وزیر دفاع یا من ارسال نشده است.

میلی تصریح کرد هر تصمیمی درباره اعزام نظامیان آمریکا به اوکراین باید به تایید ریاست جمهوری نیز برسد. ما در حال حاضر از این موضوع فاصله زیادی داریم و در حال بررسی موضوع هستیم.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 102 هزار نیروی نظامی آمریکا در اروپا مستقر شده‌اند و این رقم از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین، 30 درصد بیشتر شده است.

روز گذشته در پی انتشار گزارشی از سوی وال استریت ژورنال مبنی بر تصمیم واشنگتن برای بکارگیری نیروهای نظامی ویژه در اوکراین برای محافظت از سفارت آمریکا در کی‌یف و تامین امنیت این سفارتخانه، پنتاگون اعلام کرد تاکنون تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

پنتاگون در بیانیه‌ای که یک نسخه از آن را برای نشریه هیل ارسال کرده، اظهار کرد ما در حال همکاری نزدیک با دوستان خود در وزارت خارجه، درباره الزامات امنیتی مورد نیاز برای کارکنانمان در سفارت آمریکا در کی‌یف هستیم. اما تاکنون تصمیمی در سطوح عالی برای اعزام نظامیان ارتشی به اوکراین با هر هدفی، گرفته نشده است.

ماه گذشته بایدن پس از سفر آنتونی بلینکن و لوید آستین وزاری خارجه و دفاع آمریکا به اوکراین و دیدار با زلنسکی، از بازگشایی سفارت آمریکا در کی‌یف خبر داد و در نهایت این سفارتخانه هفته گذشته بازگشایی شد.

در حال حاضر امنیت این وزارتخانه توسط سرویس امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه تامین می شود.

هفته گذشته نیز سنای آمریکا صلاحیت «بریجیت برینک» به عنوان سفیر آمریکا در اوکراین را تایید کرد. وی ماه قبل از سوی جو بایدن برای این سمت معرفی شده بود.

انتهای ییام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت