بی‌بصیرتی مردم کوفه باعث شهادت مسلم(ع) و واقعه کربلا شد

بی‌بصیرتی مردم کوفه باعث شهادت مسلم(ع) و واقعه کربلا شد

مردم کوفه با بی‌بصیرتی در مسیری قدم برداشتند که با وجود درخواست‌های فراوان عهدشکنی کرده و مسلم(ع) و امام حسین (ع) را به شهادت رساندند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مسلم بن عقیل نماینده امام حسین(ع) در 15 رمضان سال 60 یعنی هزار و چند صد سال پیش از مکه خارج شد، ابتدا به مدینه رفت و از آنجا به سوی کوفه رهسپار شد و در 5 شوال به کوفه رسید؛ مسلم نامه امام حسین(ع) را برای مردم کوفه می‌خواند و نزدیک به 18 هزار نفر از مردم کوفه با نایب امام زمان خویش بیعت کردند، اما کوفیان عهد می‌شکنند و مسلم در میانه میدان تنها می‌ماند و در نهایت در چنین روزی، یعنی در روز عرفه سال 60 هجری، فرستاده امام حسین(ع) به کوفه، به شهادت رسید.

نبود اولویت سنجی در مردم کوفه

حجت‌الاسلام سجاد کربلایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه اولویت‌سنجی یکی از مصادیق بسیار مهم بصیرت است که مردم کوفه این ویژگی را نداشتند، اظهار داشت: چه بسیار افرادی بودند که با وجود علاقه به امام حسین علیه السلام ایشان را تنها گذاشتند.

وی با اشاره به اینکه دشمن گاهی از نبود اولویت‌سنجی در میان مردم سوءاستفاده می‌کند و آنها را به کارهایی سوق می‌دهد که اولویت ندارد، گفت: بار اولی که امام خمینی(ره) را دستگیر کردن بازاری‌ها اعتراض کرده و مغازه‌ها را بستند اما دفعه دوم که امام(ره) را دستگیر و تبعید کردند، کسی اعتراضی نکرد چون معاون ساواک بزرگان بازار را دعوت کرد و به 80 نفر آنها تذکره کربلا داد.

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه در آن زمان رفتن به کربلا در اولویت نبود اما عده‌ای بصیرت لازم را نداشتند که اولویت‌سنجی کنند، ادامه داد: نبود اولویت‌سنجی در مردم کوفه باعث شد مسلم و امام زمان خویش را تنها بگذارند.

وی با اشاره به اینکه در آن زمان حتی سلیمان بن صرد خزایی که از بزرگان و مراجع بزرگ بود هم حضرت مسلم(ع) را یاری نکرد، افزود: حتی سلیمان حرکت حضرت مسلم(ع) را مکروه دانست و گفت "صبر می‌کنم تا خود امام حسین علیه السلام بیایید و به همراه او قیام کنم."

کربلایی با بیان اینکه در آن برهه از زمان اولویت اول با نماینده امام حسین علیه السلام بود اما سلیمان و مردم کوفه اولویت خود را امام گذاشتند و ابن‌زیاد از همین نبود اولویت‌سنجی سوءاستفاده کرد، گفت: سلیمان اولین شخصیت بی‌بصیرت کوفه بود که این اقدام او کمک بسیار زیادی به اجرای نقشه‌های ابن زیاد جهت تسلط بر کوفه، شهادت مسلم و امام حسین علیه السلام کرد.

وی با اشاره به اینکه ابن زیاد شایعه کرد که "اگر حسین (ع) برحق است چرا سلیمان که خود بزرگ شما مردم کوفه است سکوت کرده و از بیعت مسلم سرباز می‌زند؟" خاطرنشان کرد: اگر چه بعد از شهادت حضرت مسلم (ع)، سلیمان توبه کرد، گروه توابین را تشکیل داد و در این راه به شهادت رسید، اما سلیمان اگر در زمان مناسب بصیرت به خرج می‌داد، اولویت‌سنجی می‌کرد و در مسیر حق قدم برمی‌داشت آیا شاهد شهادت مسلم، امام حسین علیه السلام و یارانش می‌بود؟

کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه مورد بعد در نبود بصیرت در میان مردم کوفه و عدم یاری مسلم "بی‌تقوایی" است، ادامه داد: بصیرت و تقوا ارتباط مستقیم با هم دارند که مردم کوفه این دو را نداشتند البته بصیرت فقط با کسب علم و دانش به دست نمی‌آید و عنایت خداوند را هم می‌خواهد. 

وی با اشاره به اینکه شهدا به علت تقوای بسیار زیادی که داشتند به قله‌های بصیرت رسیدند، گفت: امام صادق علیه السلام فرمودند "العَامِلُ عَلَی غَیرِ بَصیرَه کالسَّائِر عَلی غیر الطَّریق و لا یزیدُهُ سُرعَهُ السَّیر مِنَ الطَّریق إلاّ بُعدَاً" آن که بدون بصیرت در مسیری قدم برمی‌دارد مانند کسی است که بیراهه می‌رود و سرعت او جز بر دوری‌اش از مقصد نمی‌افزاید.

کربلایی با بیان اینکه مردم کوفه با بی‌بصیرتی در مسیری قدم برداشتند که انتهای مسیر، ایستادن در مقابل امام خویش بود، افزود: مردم کوفه با وجود نامه‌ها و درخواست‌های فراوان، مسلم را تنها گذاشتند، او را به شهادت رسانده و تا جایی پیش رفتند که امام خویش را به سخت‌ترین شکل ممکن به شهادت رساندند.

انتهای پیام/511/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon