توضیحات رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره ساختار فرهنگی کشور


توضیحات رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره ساختار فرهنگی کشور

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: کشور نیازمند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگ است گفت: مردمی بودن فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی مورد توجه است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام محمد قمی شامگاه شنبه در همایش عهد جهاد ویژه گردهمایی فعالان فرهنگی استان مرکزی با اشاره به ساختار فرهنگی کشور اظهار داشت: آنچه مطرح شد درباره به‌هم ریختگی، آشفتگی، شلختگی و موازی‌کاری نحوه حکمرانی فرهنگی است که شاید برخی مسئولیت‌های مهم را کسی برعهده نگیرد که آسیب بزرگی است.

وی افزود: مقام معظم رهبری بر بازسازی انقلابی ساختار فرهنگ کشور تذکر صریح دادند و تاکید کردند که یک ضرورت است و بدون توجه به آن گره‌های بزرگ باز نمی‌شوند بنابراین مخاطب این ضرورت شورای عالی انقلاب فرهنگی، تبلیغات اسلامی و غیره است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور ادامه داد: یکی از نکات مهمی که از بازسازی توقع می‌رود انسجام محتوایی است به این معنا که در مردمی بودن فعالیت‌های فرهنگی و دینی مورد توجه باشد و نیازهای اولویت‌دار جامعه بین فرهنگی‌ها مشترک باشد و بر اولویت‌ها کار شود البته هرکس به یک شکل به اولویت‌ها می‌پردازد.

قمی تصریح کرد: این شهر گنجینه‌ای از هنرمندان مکتبی، آیینی و انقلابی است و باید درباره شناسایی اولویت‌ها مباحثه و هم‌اندیشی شود و رصد باید در اختیار کنشگر موثر فرهنگی قرار بگیرد.

وی بیان کرد: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در اتاق وضعیت زیست‌بوم فرهنگی استان تلاش می‌کند اما اطلاعات باید در اختیار فعالان فرهنگی قرار گیرد و در حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه حاشیه شهرها و مسائلی که نوجوانان با آنها درگیر هستند مبلغان و افرادی که در حوزه قرآنی، محتوایی و تبلیغی ارائه می‌کنند، از این اطلاعات آگاه باشند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور عنوان کرد: جهاد تبیین درواقع تبیین آیات کتاب خدا است و درواقع قرآن شفا است و داروهای مختلف تجویز می‌کند بنابراین باید درد را بشناسیم به همین سبب یکی از وظایف سازمان تبلیغات اسلامی این است که باید امکانات را در اختیار موثران بگذارد.

قمی با اشاره به اینکه پیشنهاد کمیته فقهی شهرسازی برای شورای شهر باید بررسی شود، گفت: زحمات آینده‌پژوهانه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) و سایر مراکز کشیده شده که امیدواریم ارائه شوند همچنین برخی نکات مطرح شد که خارج از حوزه اختیارات بنده است به عنوان مثال در برنامه درسی آموزشی حوزه‌های علمیه خواهران و برادران برخی موارد در برنامه قرار بگیرد بنابراین هنوز برخی از این ضرورت‌هایی که باید در برنامه درسی بگذرانند جزو برنامه نیامده که فقط می‌توان مطالبه کرد.

وی افزود: تجربه‌نگاری ضرورت است که در پیشخوان هدایت کار خوبی شده به طوری که طلبه‌ها تجربیات خود را در این فضا به اشتراک می‌گذارند که سایر طلبه‌ها و خانواده‌ آنها می‌توانند از این تجربیات استفاده کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور ادامه داد: درباره اینکه نقش کلیدی هیئات مذهبی به خوبی نهادینه نشده همه مقصر هستند و هیئت‌های مذهبی هم درباره اهمیت و ضرورت آن باید کار جدی و رسانه‌ای کنند که کار رسانه‌ای فقط رسانه ملی نیست به طوری که اگر کسی کار فرهنگی خوبی کرد اما کار رسانه‌ای را تقویت نکرد بخشی از میدان را از دست می‌دهد.

قمی بیان کرد: اینکه سهمیه بیمه مادحین پیشکسوت و پیرغلامان اهل بیت(ع) باید عادلانه‌تر باشد، مطرح شد که باید پیگیری شود همچنین تفاهم‌نامه خوبی با حوزه علمیه خواهران منعقد شده و درباره مواردی از جمله مکانی ویژه آموزش خواهران و هیئات مذهبی و سایر موارد مطرح شده پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی باید جلودار مسئله احیای مسجد باشد و رونق مساجد بیش از گذشته باشد، گفت: مجوز معجزه نمی‌کند به عبارتی مجوز گرفتن بخشی از زمینه‌ها را تسهیل می‌کند و در مجلس نیز تلاش می‌کنیم که این کار مواجه‌های مالیاتی مجموعه‌های هیئتی، مسجدی و قرآنی را می‌تواند برطرف کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور ادامه داد: موضوع شناسه را با اداره ثبت برطرف کردیم تا به رسمیت شناخته شود و در تراکنش‌های مالی و شماره حساب‌ها مشکل برطرف شود.

قمی بیان کرد: همه در زمینه جهاد تبیین اقدام می‌کنیم اما اگر کار جهاد تبیین ما کفایت می‌کرد از توصیه به مرحله اعلام جهاد عمومی و فریضه نمی‌رسیدیم بنابراین باید چاره‌ای اندیشیده شود‌.

وی ادامه داد: به گفته مقام معظم رهبری هیئت، کانون جهاد تبیین است به همین سبب باید بررسی کرد که هر هیئت چه میزان به عنوان کانون جهاد تبیین جامعه را روشن کردند به عبارتی تبیین یعنی فاصله گذاشتن بین حق و باطل بنابراین هر وقت مسائل در ذهن مردم روشن شد آن زمان جهاد تبیین انجام شده است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور بیان کرد: مسجد سنگر تبیین است و امام(ره) فرمودند محل حرف حق زدن جداکردن حق و باطل است و اینکه در مسجد کار اجتماعی می‌شود و گرفتاری مستضعفان رفع می‌شود برای همه افتخار است، مسجد پرچمداری کلمه حق است و مجموعه‌های قرآنی باید تبیین حقایق قرآنی در جامعه کنند و آنچه دشمن نمی‌خواهد روشن شود و به سکوت و ناامیدی بگذرد باید به آن آگاه باشیم و بدانیم که جهاد تبیین نقشه دشمنان را از بین می‌برد.

قمی عنوان کرد: در بین مردم آنقدر خوبی است که وقتی مطرح نمی‌شود ناامیدی نمایان می‌شود و مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بر امید تاکید کردند البته تلخی‌ها و سختی‌ها هم باید گفته شود تا کسی که کوتاهی کرده روسیاه شود بنابراین جایی که مردم در این شرایط سخت اقتصادی برای محرم و امام حسین(ع) با همدلی هزینه کردند باید مطرح شود.

بیشتر بخوانید

وی خاطرنشان کرد: همه فکر می‌کردند که پس از کرونا حرم امام رضا(ع) خلوت می‌شود درحالیکه اینطور نشد، هنر امام(ره) ساده کردن مفاهیم پیچیده بود و به گفته امام(ره) هنر تبلیغات اسلامی شناساندن خوبی‌ها و تشویق مردم است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: در مکتب امام(ره) و اسلام ناب یاد گرفتیم که هر زمان مردم پای کار آمدند برنامه پیش رفته و زمانی که مردم برای جهاد تبیین پای کار آمدند موفقیت حاصل می‌شود و هر زمان مردم به ویژه خانم‌ها در این راستا مشارکت کردند نقشه دشمن به هم می‌ریزد.

انتهای پیام/713/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon