1. صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  2. سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  3. امام و رهبری
  4. ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  5. بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  6. فضا و نجوم
  7. اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  8. اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  9. فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  10. حوزه و روحانیت
  11. استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  12. رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  13. بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  14. عکس
  15. فیلم
  16. گرافیک و کاریکاتور
    • english
    • عربی
    • Türkçe
    • עברית
    • Pусский
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  •  
    آپارات
  •  
    سروش
  •  
    آی‌گپ
  •  
    گپ
  •  
    بله
  •  
    روبیکا
  •  
    ایتا
  • قیمت ارز و طلا
    لیگ ایران و جهان
  • صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  • سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  • امام و رهبری
  • ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  • بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  • فضا و نجوم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  • اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  • فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  • حوزه و روحانیت
  • استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  • رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  • بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  • عکس
  • فیلم
  • گرافیک و کاریکاتور

آینده روابط عربستان و آمریکا بعد از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت

  • 16 مهر 1401 - 14:36
  • اخبار بین الملل
  • اخبار آسیای غربی
آینده روابط عربستان و آمریکا  بعد از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت

بعد از تصمیم عربستان برای کاهش تولید نفت بسیاری از کارشناسان و ناظران سوالاتی را در خصوص آینده روابط واشنگتن و ریاض مطرح کرده‌اند.

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پس از کاهش قیمت نفت به زیر 80 دلار در هر بشکه در سه ماهه سوم سال جاری، در نتیجه افزایش غیررسمی تولید عربستان سعودی که در توافقاتی با آمریکایی‌ها در ماه‌های گذشته انجام شد، ناگهان عربستان سعودی  تصمیم گرفت  تولید نفت را کاهش دهد.

تصمیم اخیر گروه اوپک‌ پلاس برای کاهش تولید 2 درصدی تولید نفت به تنش در روابط ریاض و واشنگتن به عنوان متحدان نزدیک منجر شده است. اعضای گروه «اوپک‌ پلاس» روز چهارشنبه 5 اکتبر بر سر کاهش 2 درصدی تولید نفت توافق کردند. مطابق آن توافق مقرر شد روزانه 2 میلیون بشکه نفت کمتر روانه بازار می‌‌شود. سیاستی که در وهله نخست قیمت نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد و به‌زعم آمریکا در این اوضاع بحرانی جهان به نفع روسیه در جنگ اوکراین تمام خواهد شد.

به گزارش الاخبار، بسیاری از معتقدان و کارشناسان معتقدند که کاهش تولید نفت اقدامی عامدانه از سوی « محمد بن سلمان»  برای سیلی زدن به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا  است و این در حالی است که آمریکایی‌ها از این تصمیم اعضای اوپک پلاس سردرگم شده‌اند و شروع به تهدیدهایی  مبنی بر بررسی گزینه‌های خود درباره عربستان کرده‌اند.

تصمیم عربستان برای حمایت از کاهش 2 درصدی تولید نفت چالشی مستقیم برای بایدن است که پیش از این بر هم پیمانان خود در غرب آسیا فشار آورد تا تولید نفت را افزایش دهند. اما در خصوص  موضع تازه عربستان در برابر آمریکا به ویژه بعد از سفر جو بایدن به عربستان در اواسط ژوئیه، سوالاتی مطرح می‌شود.

با این وجود به نظر می‌رسد که پرونده‌های مناقشه‌برانگیز بین دو کشور همچنان بار سنگینی بر دوش روابط دو کشور وارد می‌کند که مهم‌ترین آن پرونده «انتقال قدرت» در عربستان سعودی است. بن سلمان می‌خواهد به هرگونه ابهام آمریکایی در رابطه با پادشاهی خود پایان دهد.در واقع محمد بن سلمان می‌خواهد  تا بدون هیچ ترس و ابایی به تاج و تخت پادشاهی دست یابد.

یکی از برجسته‌ترین موانعی که محمد بن سلمان برای رسیدن به خلافت خود با آن مواجه است شکایت‌های مطرح شده علیه او در دادگاه‌های آمریکا است. اخیراً یک قاضی آمریکایی به دولت بایدن تا اول اوت مهلت داد تا بگوید آیا معتقد است محمد بن سلمان واجد شرایط مصونیت از شکایت‌های مطرح شده است یا خیر، اما پس از اینکه بایدن در ماه ژوئیه از عربستان سعودی بازدید کرد و از وعده‌های خود مبنی بر منزوی کردن عربستان سعودی کناره گرفت، دولت دموکرات 60 روز دیگر از دادگاه مهلت خواست تا در این خصوص تصمیم‌گیری کند.

افزایش قیمت نفت عربستان برای خریداران آمریکایی
تنش در روابط عربستان و آمریکا پس از تصمیم اوپک‌پلاس

وزارت دادگستری اخیرا اعلام کرد که به دنبال یک تمدید 45 روزه برای آماده کردن پاسخ خود به دادگاه «با توجه به این شرایط تغییر یافته» است. این تعلل ممکن است ولیعهد سعودی  را برانگیخته باشد و این در حالی است که پیشتر دادگاهی در آمریکا شکایت قضایی یک شرکت دولتی سعودی علیه «سعد الجبری» مسئول سابق دستگاه اطلاعات عربستان را رد کرد و ضربه دیگری به محمد بن سلمان وارد شد.

درست است که مخالفان سعودی انتصاب ولیعهد سعودی به سمت نخست وزیری را به تلاش محمد بن سلمان برای گرفتن مصونیت از دادگاه‌ها و پرونده‌های مختلف مرتبط دانستند،اما ولیعهد سعودی می‌داند که دولت  آمریکا می‌تواند بر قوه قضاییه تاثیر بگذارد و این درحالی است که این شاهزاده جوان هنوز اراده جدی و واقعی آمریکایی‌ها را برای اعطای مصونیت به خود  احساس نکرده است.

با این حال «سایمون هندرسون» روزنامه نگار و تحلیلگر آمریکایی تصمیم اخیر اوپک پلاس را به دلیل ملاحظات اقتصادی نیز دانست که  در رأس آن نیاز شدید بن سلمان به پول برای تکمیل پروژه‌های بسیار پرهزینه‌اش است. به نظر می‌رسد  ولیعهد سعودی با توجه به شکست در سایر پروژه‌هایش، به دنبال تکمیل بودجه لازم برای دستیابی به «چشم انداز 2030»، تنها از طریق افزایش دادن قیمت نفت باشد.

«عبدالعزیز بن سلمان» برادر ناتنی ولیعهد و وزیر انرژی عربستان اعلام کرد که  «هدف  از کاهش تولید نفت جلوگیری از افزایش قیمت‌ها با توجه به شرایط فعلی است. وی همچنین  با رد هرگونه «تبانی» با روسیه برای افزایش تصنعی قیمت‌ها تاکید کرد که اتهام طرفداری از روسیه توهین آمیز و غیرمنصفانه است، زیرا اوپک پلاس نه تنها متشکل از روسیه و عربستان سعودی است، بلکه شامل 13 کشور عضو اوپک و ده کشور دیگر است.

با این حال اغلب طرفداران محمد بن سلمان در رسانه‌های اجتماعی تصمیم کاهش تولید نفت را نوعی باج خواهی از دولت بایدن دانسته‌اند. آمریکایی‌ها  که در نحوه کار در اوپک تجربه‌ فراوانی دارند ، از نفوذ سعودی‌ها که ده‌ها سال است استفاده کرده‌اند، باخبرند و می‌دانند که تصمیم کاهش تولید نفت مرتبط با تصمیم عربستان بوده  و این کشور به‌عنوان بزرگترین تولید کننده اوپک و رهبر «دوفاکتوی» این سازمان، نقش مهمی در به‌ثمر نشستن این تصمیم اوپک‌ پلاس داشته است.

به دنبال تصمیم اوپک پلاس، آمریکا هشدارهایی به عربستان داد و این هشدار با بایدن شروع شد که از متقاعد کردن محمد بن سلمان برای افزایش بیشتر تولید نفت ناامید شده است. بایدن اعلام کرد گزینه‌های خود درباره عربستان را بررسی می‌کند. این امر نشان می‌دهد که  تصمیم کاهش تولید نفت به  تنش در روابط ریاض و واشنگتن به عنوان متحدان نزدیک منجر شده است.

در همین راستا درخواست‌هایی از سوی اعضای کنگره آمریکا مبنی بر هشداردادن  به ریاض برای لغو این تصمیم و یا مواجهه با تحریم‌های آمریکا صورت گرفته است. همچنین این احتمال مطرح شد که واشنگتن کاهش تولید نفت را یک  اقدام خصمانه بداند، به این معنی که این موضوع منجر به افزایش سطح تورم جهانی و پیامدهای ناگواری بر سطح زندگی مردم  خواهد داشت.

دولت بایدن با فشار زیادی از سوی اعضای دموکرات کنگره برای پاسخگویی سریع مواجه است، با توجه به اینکه تنها چند هفته تا انتخابات میان دوره‌ای کنگره باقی مانده است که در آن دموکرات‌ها وضعیت خوبی ندارند، به خصوص که قیمت نفت به روند قبلی یعنی در حال حاضر به  زیر 80 دلار بازگشته است.

در نتیجه می توان گفت که تصمیم کاهش تولید نفت منجر به تنش‌هایی میان بن سلمان و جو بایدن می‌شود و این درحالی است که مدیریت جو بایدن بسیار ضعیف بوده، به‌گونه ای که محمد بن سلمان توانسته  تاحدودی بر آن پیروز شود.

انتهای پیام/

 
R36346/P
قیمت ارز و طلا
لیگ ایران و جهان
واژه های کاربردی مرتبط
  • عربستان سعودی
  • کشور آمریکا
  • محمد بن سلمان
  • قیمت نفت
بیشتر بخوانید
انصارالله: در صورت ادامه محاصره قدرت هدف قرار دادن تاسیسات نفتی عربستان و امارات را داریم
یحیی سریع: سرمایه‌گذاران از امارات و عربستان بروند
tasnim
tasnim
tasnim
رازی
مادیران
شهر خبر
fownix
بیمه بازار
غار علیصدر
پاکسان
بانک صادرات
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
تبلیغات
  • طراحی سایت
  • بازرگانی سیب
  • بهترین پزشک برای درمان انحراف ستون فقرات
  • سئو سایت
  • دکتر اورولوژی
  • آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
  • تور کیش اقساطی
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • پربیننده‌ترین اخبار
  • پیوندها
  • بازار
  • قیمت ارز و طلا
  • لیگ ایران و جهان
  • آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز
ما را دنبال کنید:
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  • آپارات
  • سروش
  • آی‌گپ
  • گپ
  • بله
  • روبیکا
  • ایتا

All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.