رئیس اتاق بازرگانی کرمان: فقدان نیروی ماهر نشان‌دهنده عدم موفقیت نهادهای حرفه‌آموزی است


رئیس اتاق بازرگانی کرمان: فقدان نیروی ماهر نشان‌دهنده عدم موفقیت نهادهای حرفه‌آموزی است

سیدمهدی طبیب‌زاده کرمان گفت: فقدان نیروی ماهر و فنی در استان کرمان یک آسیب جدی است و باید هر چه سریع‌تر این مشکل جبران شود.دغدغه فعالان اقتصادی کمبود نیروی متخصص و ماهر در استان است و این مسئله نشان می‌دهد که فعالیت این مراکز موفق نبوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، امیر حسن‌زاده در اولین کنسرسیوم اشتغال ایران با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های استان کرمان مهارت‌آموزی است، اظهار داشت: با اقداماتی که در این حوزه انجام شده نرخ بیکاری استان کرمان به 7.4 درصد و رتبه کسب‌و‌کار استان کرمان در سطح ملی به 12 رسیده است.

وی با بیان اینکه مهارت‌آموزی در توسعه استان کرمان بسیار اهمیت دارد، گفت: کرمان یک استان معدنی بوده است و امروز در حال تبدیل شدن به یک استان صنعتی و معدنی در کشور است و در این شرایط به‌شدت نیاز به نیروی ماهر و متخصص داریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به اینکه ارتباط صنایع بزرگ استان با صنایع کوچک یک اصل است، بیان کرد: صنایع کوچک می‌توانند نیازهای روز صنایع بزرگ استان را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های استان کرمان پای کار آمدند و تیم اقتصادی دولت در استان تشکیل شده است، افزود: شرکت‌های اکتشافی معادن را پای کار آوردیم و کارهای بزرگی در جنوب استان کرمان آغاز شده است.

حسن‌زاده با اشاره به اینکه امروز اگر فردی مهارت داشته باشد، اصلاً بیکار نمی‌ماند و مهارت‌افزایی در اشتغال جوانان نقش بسیار مهمی دارد، گفت: نیروی انسانی فنی و ماهر باید در استان کرمان افزایش پیدا کند تا نیروی مورد نیاز صنایع تأمین شود.

وی با بیان اینکه با برگزاری آزمون نمی‌توان نیروی ماهر تأمین کرد و بهتر آن است که نیروی فنی و ماهر پرورش داد و در آینده از آن استفاده کرد، افزود: امروز ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و دشمن از تمام جهات سعی دارد تا کشور را با تحریم و فشار اقتصادی به زمین بزند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با تأکید بر اینکه در این شرایط اشتغال جوانان و توسعه سرمایه‌گذاری در استان را با جدیت پیگیری می‌کنیم، گفت: در این مسیر از همه ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.

مهارت  به‌عنوان یک ضرورت برای توسعه استان مطرح شده است

سیدمهدی طبیب‌زاده، نیز در این جلسه با بیان اینکه سال‌هاست که اتاق بازرگانی موضوع مهارت را به‌عنوان یک ضرورت برای توسعه استان مطرح کرده است، اظهار داشت: خوشحال هستیم که امروز این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.

وی با اشاره به اینکه کارآموزی در محیط کار می‌تواند برای اشتغال موفقیت به دنبال داشته باشد، گفت: در تحقیقی که انجام شد 22 درصد شانس اشتغال برای افرادی که دارای مهارت بودند، بیشتر بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه فقدان نیروی ماهر و فنی در استان کرمان یک آسیب جدی است و باید هر چه سریع‌تر این مشکل جبران شود، افزود: مجموعه‌های زیادی در بخش مهارت‌آموزی فعال هستند که دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، آموزش و پرورش و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از جمله آن است.

وی با اشاره به اینکه امروز دغدغه فعالان اقتصادی کمبود نیروی متخصص و ماهر در استان است و این مسئله نشان می‌دهد که فعالیت این مراکز موفق نبوده است، گفت: یکی از 10 دغدغه فعالان اقتصادی استان کرمان کمبود نیروی ماهر و متخصص در استان است.

طبیب‌زاده با بیان اینکه نبود نیروی ماهر بهره‌وری را هم پایین می‌آورد و این مهم یک مشکل بزرگتر است، افزود: درصد اشتغال در فارغ‌التحصیلان دانشگاهی زیاد است که دلیل اصلی آن نداشتن مهارت است و یا اینکه این افراد در رشته‌ای درس خواندند که بازار کار ندارد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت اشتغال زیاد و کارگاه‌های ما متعدد است اما نیروی ماهر نیاز داریم، گفت: نگرش جامعه و خانواده‌ها نسبت به رشته‌های فنی و حرفه‌ای باید تغییر کند و همه نخواهند به سمت رشته‌های پزشکی و ریاضی بروند.

عدم به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نداشتن مهارت است

مجتبی مصباح نیز در این جلسه، اظهار داشت: یکی از چالش‌های حوزه اشتغال استان تأمین نیروی انسانی ماهر از سایر استان‌ها بود که هم تبعات اجتماعی و هم اعتراض مردم را به دنبال داشت.

وی با بیان اینکه متأسفانه نیروی ماهر در استان کرمان نداشتیم و سال گذشته برای تأمین نیروی ماهر جوشکاری با مشکل جدی روبه‌رو شدیم، گفت: راهبرد تأمین نیروی ماهر و متخصص در دستور کار استان قرار گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه بر اساس سامانه رصد اشتغال و تحلیلی که از این سامانه داریم در سال گذشته از 68 هزار شغلی که در استان کرمان ایجاد شده 86 درصد افراد جذب شده دیپلم و زیر دیپلم بودند، افزود: دلیل عدم به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نداشتن مهارت بوده است.

42 شهرک و ناحیه صنعتی در استان کرمان وجود دارد

حسین میجانی نیز در این جلسه با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های استان کرمان آموزش و مهارت‌آموزی است، اظهار داشت: برگزاری این کنسرسیوم می‌تواند دستاوردهای خوبی برای استان به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه 42 شهرک و ناحیه صنعتی در استان کرمان وجود دارد که 35 هزار نفر در این شهرک‌های صنعتی شاغل هستند، گفت: 7 شهرک صنعتی جدید در استان در حال احداث است که نیاز به بیش از 5 هزار نیروی انسانی جدید دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان با بیان اینکه ناامیدی اشتغال جوانان با مهارت‌آموزی از بین می‌رود، افزود: باید فرهنگ کار را نیز تغییر داد و بدانیم که اشتغال فقط پشت‌میزنشینی و کار اداری نیست و آینده و درآمد خوب در داشتن مهارت و تخصص است.

انتهای پیام/511/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon