واکنش روسیه به سخنان جو بایدن در توجیه حملات آمریکا به یمن

واکنش روسیه به سخنان جو بایدن در توجیه حملات آمریکا به یمن

در حالی‌که نماینده دائم روسیه در سازمان ملل حمله آمریکا و انگلیس به اهدافی در یمن را نقض فوری قطعنامه مصوبه در شورای امنیت خواند، سخنگوی وزارت امور خارجه از توجیهی که جو بایدن در منشور سازمان ملل برای حملات به یمن پیدا کرده، شگفت زده شده است.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش قطعنامه اخیر شورای امنیت را با حمله به اهدافی در یمن نقض کردند.

چند روز قبل، شورای امنیت سازمان ملل سندی را تصویب کرد که شامل درخواست از ارتش یمن برای توقف حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ بود. یک روز، بعد ایالات متحده و انگلیس حملاتی را علیه اهدافی در یمن انجام داد و آن را دفاع از خود نامیدند.

نبنزیا شب گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاران در این باره که چرا روسیه بار دیگر خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت شده، گفت: «برای اینکه قطعنامه مصوبه بلافاصله پس از تصویب توسط آمریکا و انگلیس نقض شد.»

در عین حال توجیه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که در سخنرانی شب گذشته خود در کنگره مدعی شده که حملات آمریکا و متحدانش به یمن حق مشروع این کشور برای دفاع از خود مطابق با قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل است، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه را شگفت زده کرد. این دیپلمات بامداد امروز، شنبه، در کانال تلگرامی خود نوشت: «من می‌خواهم بفهمم که ایالات متحده و بریتانیا بر اساس کدام ماده از منشور سازمان ملل عمل کرده‌اند.»

روسیه پیشتر نیز حملات آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرده و آنها را اقدامی غیرقانونی خواند. زاخارووا روز جمعه تاکید کرد که مسکو به شدت اقدامات غیرمسئولانه آمریکا و متحدانش را محکوم کرده و این حمله را ماجراجویی دیگری از سوی نیروهای ائتلاف غیرقانونی و تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت جهانی می‌داند.

 به گفته وی، چنین اقدام نظامی در منطقه دریای سرخ می تواند وضعیت خاورمیانه را بیشتر بی‌ثبات کند. این دیپلمات همچنین از جامعه جهانی خواست تا حمله به یمن که بدون مجوز  سازمان ملل انجام شده، را به شدت محکوم کنند.

در همین راستا، روسیه خواستار تشکیل نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل شد. 

در نشست قبلی شورای امنیت، 11 کشور به قطعنامه آمریکا رأی دادند، چهار کشور - روسیه، چین، الجزایر و موزامبیک به آن رای ممتنع دادند. مسکو سه اصلاحیه برای این سند پیشنهاد کرد، اما واشنگتن و لندن با آنها مخالفت کرده بودند. به عقیده نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی آمریکا سیاسی است و واشنگتن با کمک آن می خواهد به اقدامات ائتلاف خود در دریای سرخ مشروعیت بخشد. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon