1. صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  2. سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  3. امام و رهبری
  4. ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  5. بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  6. فضا و نجوم
  7. اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  8. اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  9. فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  10. حوزه و روحانیت
  11. استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  12. رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  13. بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  14. عکس
  15. فیلم
  16. گرافیک و کاریکاتور
    • english
    • عربی
    • Türkçe
    • עברית
    • Pусский
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  •  
    آپارات
  •  
    سروش
  •  
    آی‌گپ
  •  
    گپ
  •  
    بله
  •  
    روبیکا
  •  
    ایتا
  • قیمت ارز و طلا
    لیگ ایران و جهان
  • صفحه اصلی
    • پربیننده‌ترین اخبار
    • مهمترین اخبار
    • آرشیو اخبار
  • سیاسی
    • سیاست ایران
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • گزارش و تحلیل سیاسی
    • مجلس و دولت
  • امام و رهبری
  • ورزشی
    • فوتبال ایران
    • فوتبال جهان
    • والیبال | بسکتبال | هندبال
    • کشتی و وزنه‌برداری
    • ورزش های رزمی
    • ورزش زنان
    • ورزش جهان
    • رشته های ورزشی
  • بین الملل
    • دیپلماسی ایران
    • تولیدات دفاتر خارجی
    • آسیای غربی
    • افغانستان
    • آمریکا
    • اروپا
    • آسیا-اقیانوسیه
    • پاکستان و هند
    • ترکیه و اوراسیا
    • آفریقا
    • بیداری اسلامی
  • فضا و نجوم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • پول | ارز | بانک
    • خودرو
    • صنعت و تجارت
    • نفت و انرژی
    • فناوری اطلاعات | اینترنت | موبایل
    • کار آفرینی و اشتغال
    • راه و مسکن
    • هواشناسی
    • بازار سهام | بورس
    • کشاورزی
    • اقتصاد جهان
  • اجتماعی
    • پزشکی
    • رسانه
    • طب سنتی
    • خانواده و جوانان
    • تهران
    • فرهنگیان و مدارس
    • پلیس
    • حقوقی و قضایی
    • علم و تکنولوژی
    • محیط زیست
    • سفر
    • حوادث
    • آسیب های اجتماعی
    • بازنشستگان
  • فرهنگی
    • ادبیات و نشر
    • رادیو و تلویزیون
    • ‌دین ، قرآن و اندیشه
    • سینما و تئاتر
    • فرهنگ حماسه و مقاومت
    • موسیقی و تجسمی
  • حوزه و روحانیت
  • استانها
    • آذربایجان‌ شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • استان تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کاشان
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
    • جزایر خلیج فارس
  • رسانه ها
    • چند رسانه ای
    • خواندنی
  • بازار
    • قیمت خودرو
    • قیمت طلا، سکه و ارز
    • سازمان‌ها و شرکت‌ها
  • عکس
  • فیلم
  • گرافیک و کاریکاتور

پروژه 2025؛ فهرست آرزوهای ترامپ و افول آمریکا

  • 18 شهريور 1403 - 17:14
  • اخبار بین الملل
  • اخبار آمریکا
پروژه 2025؛ فهرست آرزوهای ترامپ و افول آمریکا

پروژه 2025 این روزها عبارتی است که در کوران رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا نام آن به‌وفور شنیده می‌شود. به‌تازگی گزارش شده انتقاد از این برنامه محور اصلی کارزار انتخاباتی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها را تشکیل خواهد داد.

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پروژه 2025 نام یک برنامه مفصل در 900 صفحه است که چندی پیش اندیشکده محافظه‌کار «بنیاد هریتیج» برای دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ پیشنهاد داده است.

عده‌ای از آن به‌عنوان «فهرست آرزوهای ترامپ» در صورت ورود به کاخ سفید به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا یاد کرده‌اند که باعث افزایش اختیارات رئیس‌جمهور خواهد شد و به‌دنبال مستقر کردن یک دیدگاه اجتماعی فوق‌محافظه‌کارانه در ایالات متحده خواهد بود.

فهرست آرزوهای ترامپ

دونالد ترامپ مدعی شده است که سند بنیاد هریتیج با عنوان پروژه 2025 ارتباطی با برنامه‌های او در دوره دوم ریاست‌جمهوری ندارد اما بسیاری از نویسندگان این پروژه مقام‌های دولت قبلی او هستند، ضمن آنکه آنچه در این سند آمده همه دیدگاه‌هایی هستند که ترامپ  در جاهای دیگر از آنها دفاع کرده است.

پروژه 2025 به آماج انتقادات دموکرات‌ها تبدیل شده است اما از طرف دیگر، جمهوری‌خواهان دموکرات‌ها را به همان مواردی متهم می‌کنند که خود به آن متهم شده‌اند، به‌عبارت دیگر، میان دو طرف بر سر انباشت بحران‌ها اتفاق‌نظر وجود دارد اما هر یک دیگری را عامل مشکل معرفی می‌کند.

برای پروژه 2025 وب‌سایتی به همین نام راه‌اندازی شده که در آن اهداف و چشم‌اندازهای کلی این برنامه تشریح شده است. این سند، آن‌طور که مخالفانش می‌گویند به‌دنبال اخراج هزاران نفر از کارکنان دولت، توسعه دادن اختیارات رئیس‌جمهور، منحل کردن وزارت آموزش، توقف فروش قرص‌ها و داروهای سقط جنین و مواردی از این قبیل است.

گروهی از منتقدان از حزب دموکرات گفته‌اند که پروژه 2025 یک برنامه مستبدانه و ملی‌گرا برای هدایت آمریکا به‌سمت یک حکومت خودکامه یا دیکتاتوری تک‌نفره و تبدیل کردن آن به «بهشتی برای فاشیست‌ها» است.

جمهوری‌خواهان از طرف دیگر معتقدند که سیاست‌های دموکرات‌ها ضدارزش‌های آمریکایی است و باعث ضعیف شدن ایالات متحده در صحنه جهانی شده است. آنها معتقدند تدریس برنامه «نظریه انتقادی نژاد» در مدارس دولتی به ایجاد روحیه‌ ضدآمریکایی در کودکان منجر می‌شود.

گروهی از جمهوری‌خواهان از طرف دیگر تلاش‌های دموکرات‌ها برای تغییر نتیجه انتخابات به‌نفع خودشان از طرقی غیر از صندوق‌های رأی (از جمله تغییر حوزه‌بندی‌های انتخاباتی) را استبدادگرایی می‌دانند.

هشدار برخی از کارشناسان حقوقی دموکرات این است که اجرای پروژه 2025 راهی  در جهت تضعیف حاکمیت قانون، از بین رفتن تفکیک قوا و آزادی‌های فردی خواهد بود. وب‌سایت این پروژه درباره اهدافش نوشته است: «برای جمهوری‌خواهان فقط مهم نیست در انتخابات پیروز شوند. اگر می‌خواهیم کشور را از چنگ چپ‌های افراطی در بیاوریم هم به برنامه‌های حکمرانی نیاز داریم و هم به آدم‌های مناسبی که این برنامه‌ها را در نخستین روز روی کار آمدن دولت محافظه‌کار اجرایی کنند.»

با وجود این، عده‌ای از جمهوری‌خواهان معتقدند که این دموکرات‌ها هستند که تضعیف حاکمیت قانون و آزادی‌های فردی را در ایالات متحده باب کرده‌اند. دونالد ترامپ و جمهوری‌خواهان همسو با او ادعا می‌کنند دموکرات‌ها نظام قضائی را به یک سیستم سیاست‌زده برای انتقام‌های سیاسی تبدیل کرده‌اند،
به‌عنوان مثال، گروهی از اعضای حزب جمهوری‌خواه معتقدند که وزارت دادگستری آمریکا در پرونده‌های قضائی علیه دونالد ترامپ و جو بایدن مساوات را رعایت نکرده است.

تشکیل ارتش محافظه‌کاران همسو

منتقدان دموکرات می‌گویند نگران‌کننده‌ترین بخش پروژه ترامپ توصیه‌هایی است که در آن درباره 180 روز نخست کاری او مطرح شده است. در بخش مقدمه آن آمده است: «وقت تنگ است و محافظه‌کاران به برنامه نیاز دارند».

این پروژه سپس به تشریح مجموعه‌ای از اقدامات لازم می‌پردازد که باید در 180 روز نخست دولت به‌منظور بازگرداندن فوری آرامش به آمریکایی‌های رنج‌دیده از سیاست‌های ویرانگر چپ‌گراها انجام شوند».

از جمله مهم‌ترین اقداماتی که در این 180 روز بایستی انجام شوند پاک‌سازی ده‌ها هزار نفر از کارکنان دولت فدرال و جایگزین کردن آنها با افراد وفادار به دونالد ترامپ است. بخش زیادی از سند به توضیح درباره نحوه تأیید صلاحیت افراد کاندیدا برای انجام وظیفه به‌عنوان کارکنان دولت پرداخته است.

در این سند آمده است: «هدف ما تشکیل ارتشی از محافظه‌کاران همسو، تأییدصلاحیت‌شده، آموزش‌دیده و آماده برای رفتن به سر کار در روز نخست و مضمحل کردن «دولت اداری» است.»

منظور از «دولت اداری» در کلام مقام‌های دولت ترامپ در دوران 4ساله حضور او در کاخ سفید حضور بدنه‌ای از کارکنان نزدیک به دموکرات‌ها در تشکیلات و ساختارهای سازمانی حاکمیت آمریکا است. منتقدان جمهوری‌خواه در آن زمان بارها از کارشکنی دولتی‌های نزدیک به دموکرات‌ها در اجرای سیاست‌های دونالد ترامپ گلایه کرده بودند.

دیگر پیشنهاد پروژه 2025 این است که کل ساختار بوروکراسی فدرال از جمله سازمان‌های مستقلی مانند وزارت دادگستری تحت فرمان مستقیم رئیس‌جمهور قرار گیرند. در این سند از اف‌بی‌آی به‌عنوان «یک سازمان متورم‌شده، مستبد و به‌شدت غیرقانون‌مدار» یاد شده و خواستار تحولات عمده در این سازمان و بسیاری از دیگر سازمان‌های فدرال شده است.

پیشنهاد بودجه برای احداث دیوار در مرز بین مکزیک و آمریکا از جمله دیگر پیشنهادات مطرح‌شده در این سند است. پروژه 2025 علاوه بر این پیشنهاد داده وزارت امنیت داخلی آمریکا کلاً منحل شود و در دیگر نهادهای مسئول اجرای سیاست‌های مهاجرتی ادغام شود و به‌عوض، یک سازمان بزرگتر و قدرتمندتر برای پیشبرد سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ تشکیل شود.

جمهوری‌خواهان، به‌عوض، سیاست‌های مهاجرتی دموکرات‌ها را عامل افزایش جرم و جنایت در این کشور و دور شدن ایالات متحده از ارزش‌هایی که بر آن بنا شده است می‌دانند.

پیشنهاد بعدی محافظه‌کاران حذف تمامی بودجه‌های مربوط به تحقیقات و سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است. پروژه 2025 از رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده خواسته «به جنگ با گاز طبیعی و نفت پایان دهد.»

همچنین پیشنهاد شده است اهداف کاهش کربن با تلاش در جهت افزایش تولید انرژی و تأمین امنیت انرژی جایگزین شوند. این سند به‌طور مستقیم خواستار ممنوع کردن سقط جنین در سطح ملی و فدرال نشده اما پیشنهاد کرده است که قرص‌های سقط جنین از بازار جمع‌آوری شوند.

در مجموع، به‌نظر می‌رسد سند پروژه 2025، علی‌رغم آنکه زدوخوردهای سیاسی دو طرف را به‌همراه داشته به نقطه اشتراکی برای اذعان به بحران‌های موجود در آمریکا و افول قدرت آن تبدیل شده است.

انتهای پیام/+

 
R36444/P42329
قیمت ارز و طلا
لیگ ایران و جهان
واژه های کاربردی مرتبط
  • دونالد ترامپ
  • انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • افول آمریکا
بیشتر بخوانید
ترامپ و هریس درباره محور مقاومت چه می‌گویند؟
tasnim
tasnim
tasnim
رازی
مادیران
شهر خبر
fownix
بیمه بازار
غار علیصدر
پاکسان
بانک صادرات
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
تبلیغات
  • طراحی سایت
  • بازرگانی سیب
  • بهترین پزشک برای درمان انحراف ستون فقرات
  • سئو سایت
  • دکتر اورولوژی
  • آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
  • تور کیش اقساطی
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • پربیننده‌ترین اخبار
  • پیوندها
  • بازار
  • قیمت ارز و طلا
  • لیگ ایران و جهان
  • آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز
ما را دنبال کنید:
  • RSS
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • توییتر
  • آپارات
  • سروش
  • آی‌گپ
  • گپ
  • بله
  • روبیکا
  • ایتا

All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.