فرار رو به جلوی نتانیاهو با برکناری گالانت در میان باتلاق جنگ

فرار رو به جلو نتانیاهو با برکناری گالانت در میان باتلاق جنگ

بسیاری از کارشناسان اقدام نتانیاهو در برکناری گالانت را یک فرار رو به جلو دانستند که در شرایط حساس و هم‌زمان با چند اتفاق مهم از جمله انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، درز اطلاعات از دفتر نخست‌وزیری، بحران حریدی‌ها در ارتش و... انجام شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در یک زمان‌بندی دقیق و ساعاتی قبل از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت که بعد از اختلاف‌نظرهای زیاد با «یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم، او را برکنار و «اسرائیل کاتس» وزیر خارجه را جایگزین گالانت کند.

نتانیاهو در توجیه برکناری گالانت گفت: این اتفاق به‌دلیل شکاف در اعتماد میان من و گالانت رخ داد و بحران اعتماد، اجازه مدیریت عادی جنگ را نمی‌داد و برکناری گالانت موجب انسجام و همبستگی هرچه بیشتر کابینه خواهد شد.

زمان‌بندی برکناری گالانت چه‌معنایی دارد؟

مقامات آمریکایی، برکناری گالانت را یک اتفاق دراماتیک دانستند؛ زیرا در زمانی رخ داد که اسرائیل علاوه بر جنگ در جبهه لبنان و غزه، یک طرح نسل‌کشی در شمال نوار غزه برای سیطره بر این منطقه به‌راه انداخته است؛ طرحی که گالانت و نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی به‌طورکلی با آن مخالف هستند و معتقدند که این طرح هزینه‌های سنگینی برای اسرائیل دارد، اما کاتس از این طرح حمایت می‌کند.

برکناری گالانت همچنین در بحبوحه تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی علیه لبنان و در شرایطی اتفاق افتاد که چشم‌انداز سیاسی در آمریکا برای توقف جنگ لبنان، در سایه انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور در حال تغییر است.

روزنامه عبری هاآرتص در مقاله‌ای درباره برکناری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که زمان برکناری گالانت با روز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا همزمان بود و یکی از مقامات کاخ سفید گفت که واشنگتن از تصمیم برکناری گالانت بسیار متعجب شده است و مقامات آمریکایی معتقدند که این اتفاق همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رخ داد، تا این کشور فرصت واکنش تند به آن را نداشته باشد.

رسانه‌های عبری همچنین گزارش دادند که این گام (برکناری گالانت) ممکن است به همین جا ختم نشود. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منابع سیاسی این رژیم اعلام کرد که نتانیاهو قصد دارد هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش و سران سرویس‌های امنیتی را که قبلاً چندین بار با آنها درباره روند مدیریت جنگ و پرونده تبادل اسرا درگیر شده بود، برکنار کند؛ به‌ویژه مقامات شاباک و موساد را.

از هفته‌های گذشته پیش‌بینی‌های زیادی درباره برکناری گالانت توسط نتانیاهو به‌دلیل اختلافات شدید میان دو طرف وجود داشت، اما نکته غافلگیرکننده، در زمان این اتفاق بود. شهرک‌نشینان صهیونیست به‌ویژه خانواده‌های اسرای اسرائیلی شب گذشته بعد از برکناری گالانت به‌شدت خشمگین شدند و گفتند که نتانیاهو با این تصمیم می‌خواهد همه امیدها برای بازگرداندن اسرا را از بین ببرد.

فرار رو به جلوی نتانیاهو با برکناری گالانت

در این شرایط، مشخص نیست که آیا اپوزیسیون رژیم صهیونیستی قادر خواهد بود صفوف خود را برای سازماندهی جنبشی اعتراضی علیه نتانیاهو متحد کند یا نه؛ به‌ویژه در زمانی که بسیاری از سران نهادهای امنیتی و نظامی این رژیم احساس خطر می‌کنند و معتقدند که ممکن است هر لحظه حکم برکناری آنها هم صادر شود.

ناظران امور معتقدند؛ به‌نظر می‌رسد که این بار تصمیم نتانیاهو در برکناری گالانت، یک فرار رو به جلو باشد؛ جایی که اسرائیل اکنون در حال انجام تحقیقات درباره پرونده امنیتی خطرناک علیه کارکنان دفتر نتانیاهو بعد از درز اطلاعات محرمانه از این دفتر است.

دو روز قبل رسانه‌های صهیونیستی درباره رسوایی افشای اطلاعات محرمانه و طبقه‌بندی‌شده از دفتر نتانیاهو اعلام کردند که الیزر فیلداشتاین، سخنگوی دفتر نتانیاهو یکی از متهمان اصلی درز اطلاعات از دفتر نخست‌وزیری است.

از طرف دیگر برکناری گالانت در زمانی اتفاق افتاده است که بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری خود را نشان می‌دهد و درگیری با حریدی‌ها به‌دلیل ممانعت از پیوستن به ارتش در این شرایط حساس همچنان ادامه دارد و به اوج رسیده است. یوآو گالانت اخیراً تصمیمی برای احضار 7000 جوان حریدی به ارتش صادر کرده بود که نتانیاهو این تصمیم را تلاشی از سوی گالانت برای تحریک حریدی‌ها و سرنگونی کابینه دانست،
بر همین اساس، حریدی‌ها از برکناری گالانت به‌شدت استقبال کردند. ایتمار بن گویر، وزیر فاشیست کابینه افراطی نتانیاهو نیز از این تصمیم ابراز خوشحالی کرد و به نتانیاهو تبریک گفت و تأکید کرد که با وجود گالانت، امکان دستیابی به «پیروزی کامل» در جنگ وجود نداشت.

اما یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌ها که حزب مخالف نتانیاهو است با انتشار توییتی در واکنش به برکناری گالانت، از همه خواست که به خیابان‌ها بیایند و شورش خیابانی به‌راه بیندازند.

نفتالی بنت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هم رهبری جدید این رژیم و شخص نتانیاهو را بیمار و دیوانه توصیف کرد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران