تخصیص اعتبارات به بودجه‌های عمرانی استان مرکزی افزایش می‌یابد

تخصیص اعتبارات به بودجه‌های عمرانی استان مرکزی افزایش می‌یابد

خبرگزاری تسنیم: معاون عمرانی استاندار مرکزی گفت: تخصیص بودجه تاکنون ۷۰ درصد بوده و با سیاست‌های انضباطی دولت و رویکرد اقتصاد مقاومتی تخصیص بودجه امسال پروژه‌های عمرانی استان مرکزی ۱۰۰ درصد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اراک، امروزه اراک به عنوان یک کلانشهر محسوب شده و این در حالی است که خیلی از پارامترهای لازم در حوزه شهری کلان‌شهرها را ندارد و مشکلات بسیاری از جمله آلودگی هوا، مشکل حمل و نقل و ترافیک، پروژه‌های ناتمام و کمبود بودجه آن را در راه رسیدن به استانداردهای کلان‌شهر بازداشته است، با این وجود تیم مدیریتی استانداری اراک، از جمله مدیریت امور هماهنگی و عمرانی تلاش بسیاری در زمینه ارتقاء اراک به عنوان یک کلان‌شهر داشته است.

مسائلی مانند پروژه‌های حمل ونقل، عمرانی و حوزه مدیریت بحران، توسعه و پیشرفت آبادانی استان مرکزی و کلانشهر اراک موضوعی شد تا با مهدی زندیه‌وکیلی، معاون امور هماهنگی و عمرانی استانداری مرکزی، به گفت‌وگو بنشینیم.

* تسنیم: وضعیت پروژه‌های عمرانی استان‌مرکزی چگونه است؟

زندیه‌وکیلی: کارهای عمرانی به ظرف زمان مشخصی احتیاج داشته و در انجام یک پروژه، هر مسئول و مدیری قسمتی از کار را به ثمر می‌رساند.

در سال آخر دولت گذشته همراه با افزایش قیمت دلار فشار بسیار بود ولی پروژه‌ها به سرانجام نرسید و بعد از آن ما کاری که کردیم این بود که پروژه جدیدی تعریف نکردیم و بر روی منابع محدود دولتی تمرکز کردیم.

اعتبارات عمرانی استان در نیمه دوم سال 92 و 93 تنها یک پنجم کارهای عمرانی سال قبل بوده و این درحالی است که در مدت زمان مشخص حجم کاری که به عنوان مثال در پروژه دو بانده شدن راه خمین یا فراهان انجام شده 1.5 تا 2 برابر بوده است.

در بخش راه بسیاری از پروژه‌ها هزینه‌بر بوده و نباید انتظار داشته باشیم که پروژه‌های عمرانی بدون در نظر گرفتن اعتبار سریع انجام شود.

در هر بخش شاخص‌های ویژه‌ای وجود دارد به عنوان مثال دربخش روستایی شاخص برخورداری بالای 90 درصد بوده و بر اساس شاخص‌های تعیین شده اعتبارات پروژه‌های عمرانی داده می‌شود.

در بخش بهداشت و درمان، زیر ساخت‌های عمرانی خوبی ایجاد شده زیرا در این زمینه خیران استان تاکنون همکاری خوبی با پروژه‌های عمرانی، بهداشت و درمان داشته‌اند و امسال برابر با کل اعتبارات استانی خیران مدرسه ساز کمک کردند.

با اشاره به سیاست‌های دولت درباره درآمدها گفت: امسال سیاست‌های‌دولت، سیاست‌های انضباطی بوده و دولت در ابتدای‌سال اعتبارات را می‌دهد و ما براساس پروژه‌ها در فصل‌های مختلف آن را ابلاغ می‌کنیم.

بعد در زمان مشخص براساس شاخص‌های تعیین شده پول را می‌دهند به شرطی که آن درآمدها حاصل شده باشد و زمان وصول پول رسیده باشد و به این ترتیب این تعریف تخصیص پول است.

سال گذشته تخصیص 20 درصد بوده یعنی 20 درصد آن چیزی که در ابتدای سال قول داده بودند را دادند و در سال 91 نیز در مجموع حدود 37 درصد بوده و در 7 سال قبل از آن حدود 100 درصد بودیم چون درآمد‌های نفتی خوبی داشتیم اما امسال با سیاست‌های انضباتی دولت و با عدم وجود فروش خوب نفت حدود 70 درصد تخصیص تا این ماه داشته‌ایم و ممکن است تا آخر سال به 100 درصد برسد.

* تسنیم: بعضی پروژه‌ها مثل پاویون یک بار عمرانی و اعتباری بر استانداری داشته‌اند در حالی که ارزش و اعتبار کمتری دارند در این رابطه چه تدبیری اندیشیده‌اید؟

زندیه‌وکیلی: پروژه‌های ساختمانی در مجموع پروژه‌های هزینه بری نیستند به عنوان مثال کل ساختمان پاویون برابر با ساخت 1 کیلومتر راه یک بانده بوده که حدود 2 میلیارد تومان هزینه دارد.

بعضی از پروژه‌ها هم اگر اختصاص اعتبار داشته باشند در زمان کوتاه‌تری انجام می‌شوند ولی با این‌حال پروژه‌های با اهمیت را در زمان کوتاه‌تری به سر انجام می‌رسانیم که یکی پروژه راه خمین به اراک و دیگری پروژه فرمهین به اراک است.

اما با وجود این چنین پروژه‌های عمرانی اولویت‌دار نیز نمی‌توان از پروژه‌های دیگر در بخش روستایی غافل ماند و گاه کار بر روی این پروژها زمان را می‌گیرد با این حال پروژه تطویل باند فرودگاه را در 6 ماه تمام کردیم.

پروژه بیمارستان ولی عصر(عج)، برنامه‌ایست که تا سال آینده بخش عمده‌ای از آن به اتمام می‌رسد و ساخت اسکلت اصلی آن انجام می‌شود.

* تسنیم: وضعیت پروژه‌های خطوط ریلی در استان چگونه‌است؟

زندیه‌وکیلی: این نیاز در اراک وجود دارد اما پیگیری و تلاش لازم است، با رئیس مجلس و دولت و وزارت راه مکاتبه داشتیم، به هر حال این مورد باید کشش اقتصادی داشته باشد.

این قطار پرسرعت بوده و از لحاظ ریلی نیاز به زیرساخت‌های ویژه‌ای دارد چون 20 درصد آن هزینه ریلی و 80 درصد بقیه آن هزینه وسائل و امکانات سیگنالی می‌شود و از طرف دیگر قوس‌های راه باید کمتر باشد و 60 کیلومتر از این مسیر نیاز به ارتقاء قوس ها داشته، بنابراین گران‌تر از پرواز با هواپیما تمام می‌شود.

قطار قم به اراک فاینانس آن اجرائی شده است و ما شروع کردیم ولی در کل زمان نیاز است تا با مؤلفه‌های اقتصادی کشور ما مطابقت پیدا کند و لی در حال حاضر روند اجرائی شدن آن پیگیری می‌شود.

* تسنیم: در این مورد آیا امکان دارد ما خود مبداء باشیم؟

زندیه‌وکیلی: موضوع بحث تقاضا است اگر مشتری لازم را نداشته باشیم کشش اقتصادی ندارد چون شرکت‌های قطار و هواپیما همه خصوصی هستند و دولت تنها بسترها را فراهم می‌کند و شرکت‌های خصوصی نیز تا منفعت مالی لازم را نداشته باشند مبدأ اراک نمی‌شوند.

* تسنیم: همان‌گونه که می‌دانید روستاها زمینه ساز توسعه عمومی کشورند، در حوزه روستایی چه کارهایی در استان صورت داده اید؟

زندیه‌وکیلی: کارهای زیادی در این زمینه انجام شده در مدت زمان 3 الی 4 سال گذشته قوانین ارزش افزوده و آلایندگی سبب شده  اعتبارات خوبی به بعضی از روستا‌های استان برسد و پروژه‌های زیادی انجام شود، غسالخانه، پارک‌های روستایی جدول‌گذاری و غیره از جمله پروژه‌های انجام شده در بسیاری از روستا‌های استان بوده ودر حال حاضر بالای 90 درصد از روستاهای ما به سیستم پسماند و زباله مکانیزه مجهز شده‌اند.

بیشترین تلاش ما در بخش روستایی در بحث اشتغال‌زایی بوده که در راستای اقتصاد مقاومتی با بسیج سازندگی از یک‌سو و از طرف دیگر با کسانی که در روستا‌های مشغول به کار می‌شوند در این زمینه کار کرده ایم.

امکانات زیادی در روستاها برده شده اعم از درمانگاه و غیره، ولی در هر صورت تمام این زیرساخت‌ها اگر در راستای افزایش سطح اقتصادی روستاها باشد اهمیت دارد چراکه اگر روستائیان شغل و درآمد داشته باشند به شهرها مهاجرت نکرده و بالطبع بسیاری از مشکلات به این شکل برای آنها به‌وجود نمی‌آید.

در راستای کمک‌و سازندگی، بیش‌از 20 میلیارد تومان بسیج‌ سازندگی در این بخش کمک‌کرده و سبب اشتغال‌زایی در بخش روستایی شده و به همین منظور روستائیان با استفاده از تسهیلات صندوق مهر امام رضا(ع) و بسیج سازندگی اقدام به خرید وسایل کارآفرینی مثل دار قالی، چرخ خیاطی و غیره کرده‌اند.

در بعضی از روستاها قطب کارگاهی ایجاد شده است مثل شهرک صنعتی کوچک ابراهیم آباد که در آنجا مردم دارای شغل بوده و از لحاظ اقتصادی توانسته‌اند خود را تأمین کنند.

* تسنیم: اقدامات انجام شده استان در بخش مدیریت بحران چگونه است؟

زندیه‌وکیلی: در زمان زلزله خانه‌هایی که در «سنگک» خراب شدند ابتدا آمار برداری انجام شد به طور متوسط 500 خانه دچار آسیب شده بودند و با گرفتن بودجه ابتدا کانکس خریداری کرده و وسایل گرمایشی و بهداشتی و تغذیه ای را برای آنها فراهم کردیم.

در راستای تعمیرخانه‌ها نیز اقداماتی انجام شده اما چون خانه ها فرم روستایی داشته و آغل احشام زیر خانه واقع شده بنابراین برای تعمیر آن باید از ابتدا به‌صورت اصولی ساخت خانه‌ها انجام شود و البته مشکلات دیگری نیز در این مورد وجود دارند مثل کمبود زمین برای ساخت خانه ها، کوچه‌های تنگ و با این حال مشکل برطرف شده و نوسازی آنجا شروع شده و اکنون نیز 4 یا 5 خانوار در روستای سنگک به خانه‌های خود رفته‌اند.

هرکدام از واحد‌های آنجا 30 میلیون هزینه می‌برد و میزان تسهیلات داده شده در این زمینه 15 میلیون بوده ولی کمک‌هایی نیز از خیران در این بخش وجود داشته است.

در رابطه با روستای سنگک، به واسطه این زلزله زیرساخت‌هایی در آنجا راه‌اندازی شده که می‌توان به تکمیل راه آسفالته آن روستا، پل ارتباطی، شبکه برق، تکمیل آب‌رسانی آن منطقه اشاره کرد.

در حوزه مدیریت بحران سه بخش وجود دارد نخست آمادگی بحران، پس از بحران، و در حین بحران که در رابطه با آمادگی بحران، از جمله انجام مانورها، مصاحبه‌ها، جلسات ستاد مدیریت بحران و کارگروه‌هایی که در این زمینه وجود دارد و برای هماهنگی دستگاه‌ها فعالیت می‌کنند.

در حین بحران نیز استان آمادگی بسیار خوبی را دارد همانطور که در حادثه حریق کارخانه تولید بنزین هواپیما، در سلفچگان تیم‌های آتش نشانی از پتروشیمی، ساوه و اراک بسیار زود به آن منطقه اعزام شدند و به این ترتیب وزیر کشور، استاندار قم از عملکرد به موقع سازمان تشکر کردند.

چون اراک یک شهر صنعتی بوده در مواقع بحران باید آمادگی بسیار خوبی داشته باشیم به این خاطر در این رابطه سند خطر پذیری استان تهیه شده که جانمایی مکان‌های پرخطر در سطح شهرستان و استان در این سند جمع‌آوری شده است.

* تسنیم: در ارتباط با تسهیل حضور سرمایه گذار در استان چه کارهایی در استان انجام شده است؟

زندیه‌وکیلی: با رویکرد بحث فرهنگی راهکارهایی را ارائه دادیم و به هر شهرستان اطلاع داده‌ایم که فرصت‌های خود را شناسایی و احصاء کنند و براساس فرصت‌های احصاءشده سرمایه گذاری‌ها انجام شود در این رابطه نیز یک همایش در استان انجام شده است.

برای جذب سرمایه گذار شفاف سازی و یکسری تسهیل به منظور سرمایه گذاری انجام شده است.

گفت‌و‌گو از سمیه حبیبی

انتهای پیام/ج

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران