اصلاحات خوبی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده است

اصلاحات خوبی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده است

خبرگزاری تسنیم: معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اصلاحات بسیار خوبی انجام و تفکر جدیدی ایجاد شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی به اهمیت ایجاد تفکر جدید در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت : اگر بخواهیم به اهدافی که در قانون حمایت از اقتصاد دانش بنیان پیش‌بینی شده برسیم و آن‌ها را عملی کنیم، باید با فرهنگ سازی و ترویج درست، این نگاه در کشور ایجاد شود.

وی افزود: به هر حال کشوری که اقتصاد مبتنی بر سرمایه‌های نفتی داشته و تا دیروز کار خود را با فروش نفت خام و مواد معدنی انجام می‌داده، نیازمند تفکرات جدیدی برای تغییر است. برای پذیرش این حقیقت که پژوهش درآمدزاست نیازمند آن هستیم که نهادهای دولت با ما همراه شوند. وزارت تعاون، رفاه و تأمین اجتماعی با شرکت‌های تابعه‌ معظم خود مانند شستا و تامین اجتماعی که سهم قابل توجهی از اقتصاد کشور دارند،‌ از مهم‌ترین این نهادهاست و می‌تواند در تحقق این امر کمک کند.

دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از شرکت‌ها دانش بنیان ابراز کرد: تخصیص تسهیلات معافیت‌های مالیاتی، و تشویق‌ها از سوی این معاونت در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد تا به سمت و سوی اقتصاد دانش بنیان سوق پیدا کنند.

ستاری امضای تفاهم‌نامه همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را زمینه ورود به عرصه‌ تحقق اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: خوشبختانه در زمینه حمایت از شرکت چ‌های دانش بنیان اصلاحات بسیار خوبی انجام و تفکر جدیدی ایجاد شده است. تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی و وزارت تعاون در راستای ورود به این تفکر است و بخشی از این تفاهمنامه در راستای صندوق‌های ریسک‌پذیر (vc) و ایجاد مراکز نوآوری و بخش های دیگر آن در دست گرفتن بازار برای شرکت‌های دانش بنیان در سطح داخلی و خارجی است.

الزام و ضرورت توسعه کشور

علی ربیعی وزیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست بر ضرورت توسعه کشور به عنوان یک الزام تاکید کرد و گفت: ‌توسعه کشور به عنوان یک الزام است و توسعه نه به عنوان یک برنامه‌ی جانبی، بلکه به عنوان هدفی اصلی و هدف سیاسی و راهبردی و حتی به عنوان یک هدف امنیتی تلقی می‌کنم. امروز نیازمند یک حرکت صحیح برای رشد و توسعه کشور بوده و فرصت زیادی نداریم اگر در مسیر درست حرکت نکنیم فاصله کشور با توسعه روز به روز عمیق‌تر خواهند شد. به دلیل محدودیت منابع نمی‌توانیم به آزمون و خطا دست بزنیم.

وی با ابراز تأسف از سیاست‌های نادرست در جهت استفاده از منابع افزود: متأسفانه طی سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم درآمدهای زیادی زیادی بدون این که تأثیری درایجاد عدالت،‌ فقرزدایی و توسعه کشور داشته باشند صرف شده و از دست رفته‌اند.

‌وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حرکت با پشتوانه علمی،‌ تحقیقات و بر اساس کار کارشناسی را به عنوان یکی از جهت‌گیری‌ها و سیاست‌های دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: معتقدیم توجه جدی به بحث نوآوری، نخبگان، منابع و سرمایه‌های انسانی از الزامات جدی رسیدن به پیشرفت در راستای اقتصاد مقاومتی است. سرمایه انسانی به عنوان یک موتور محرک اقتصاد ایران است و می‌تواند در جهت رشد و پیشرفت به عنوان عنصری تأثیرگذار در و سرمایه‌ای گران‌قدر در جهت رشد و توسعه کشورعمل کند.

ربیعی به ضرورت حضور صندوق‌های حمایتی و شناسایی اقتصاد صندوقی اشاره کرد و گفت: متأسفانه جایگاه اقتصادی صندوق‌ها در کشورمان به خوبی مورد توجه وشناسایی قرار نگرفته است و با برچسب‌هایی مانند صندوق‌های خصولتی در نقش صندوق‌ها نادیده گرفته شده است. در کشورهایی که مسیر رشد و توسعه را طی کرده‌اند صندوق‌ها نقشی اساسی ایفا می‌کنند.

وی تأمین امنیت اجتماعی و امنیت روانی فردی را به عنوان یکی از نقش‌های مهم صندوق‌ها عنوان کرد وگفت: تأمین امنیت روانی جامعه‌ هدف به عنوان یک هدف اصلی این صندوق‌هاست و باید موجب ایجاد یک زندگی مناسب با رفاهی نسبی شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از صندوق‌ها به عنوان موتور توسعه کشور یاد کرد و افزود: زمانی که دولت‌ها فربه هستند، برنامه توسعه را به سختی جلو برده یا بخش خصوصی ضعیف است و ریسک‌پذیر نیست،‌ این صندوق‌ها می‌توانند با برنامه‌ریزی صحیح به مثابه‌ی موتور محرک توسعه اقتصادی کشور عمل کنند. بنا داریم با این تفاهم‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیوندی میان دنیای نخبگی و فناوری و دنیای رشد و توسعه پیوند بزنیم. می‌خواهیم ترکیبی کارآمد و ثأثیر گذار جهت توسعه کشور ایجاد نماییم و تأثیرات آن را شاهد باشیم.

 ربیعی مشکل بهره‌وری پایین و عدم رقابت‌پذیری و سودآوری پایین را ناشی از عدم استفاده از علم و فناوری دانست و افزود: بایدصندوق‌ها نوآورانه و باید بر اساس آخرین دستاوردهای دانشی دنیا عمل کنند و به روش‌ها و فناوری‌های مألوف امکان پیشرفت نخواهیم داشت. دانش انسانی و نوآوری موجود در کشور گرانی فناوری را می‌تواند بسیار ارزان کند اما حلقه مفقوده ارتباط بین دانش و صنعت مانع تحقق این امر گردیده است. امیدواریم این تفاهمنامه زمینه‌ای برای یافتن حلقه‌ی مفقوده بین دانش و صنعت را ایجاد کند.

وی به ایجاد صندوق‌های کاهش ریسک در جهت حمایت از فناوری و دانش و ایده‌های اشاره کرد و اظهار داشت: به هدف قصد داریم از ایده‌های نو از طریق صندوق‌های کاهش ریسک حمایت کنیم.

ربیعی در پایان ابراز امیدواری کرد: ایجاد این صندوق الگویی برای دیگر صندوق‌ها در جهت ایجاد بستری برای حمایت از نوآوری و فناوری و ایجاد اشتغال باشد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon