ستاری: علیرغم تاکیدات رهبری حوزه و صنعت دریا مغفول مانده است

ستاری: علیرغم تاکیدات رهبری حوزه و صنعت دریا مغفول مانده است

خبرگزاری تسنیم: معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری به حوزه دریا این صنعت وسیع و گسترده که پتانسیل‌های بالایی در تمام حوزه‌ها دارد مغفول مانده و باید احیا شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در نشست شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی، گفت: ما در معاونت علمی به دنبال ایجاد ساختار جدید نیستیم و مسئولیت ستادها در معاونت تنها فراهم آوردن بستری است تا توسعه تکنولوژی و تجاری‌سازی در حوزه‌های مرتبط با همکاری تمام سازمان‌ها اتفاق بیفتد.

وی تصریح کرد: امیدواریم ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی نیز بتواند با همکاری سازمان‌های مرتبط، اقدامات لازم را برای مقدمات توجه به عرصه‌های دریایی فراهم آورد.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: متأسفانه علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری به حوزه دریا این صنعت وسیع و گسترده که پتانسیل‌های بالایی در تمام حوزه‌ها دارد مغفول مانده است و باید احیا شود.

مقدمات ایجاد اشتغال به واسطه توسعه علوم و فناوری مهیا شود

علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز با تأکید بر لزوم تدوین و تنظیم سیاست‌های کلان در ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، گفت: تعداد زیادی از ادارات و دستگاه‌های اجرایی کشور با حوزه‌های دریایی در ارتباطند، از بخش‌های نظامی کشور گرفته تا بخش‌های اقتصادی و علمی.

وی ادامه داد: طی دو هفته گذشته شاهد ابلاغ سیاست‌های کلان حوزه علم و فناوری از جانب مقام معظم رهبری بوده‌ایم که این سیاست‌ها باید به عناون نقشه راهی در راستای تدوین سند‌های راهبردی مرتبط با عملکرد ستاد‌های موجود در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری باشد.

 معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری یادآور شد: علاوه بر موارد مذکور باید مقدمات ایجاد اشتغال به واسطه توسعه علوم و فناوری مهیا شود که این موضوع نیز می‌تواند در دسته وظایف ستاد طبقه‌بندی شود و در کنار این موضوعات بتواند به گسترش مرزهای دانش برسد.

وطنی افزود: توسعه تکنولوژی از دریچه‌های گوناگونی می‌تواند به گسترش فعالیت‌های اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال در کشور کمک کند که نمونه آن در صنعت حمل و نقل خلاصه می‌شود وقتی صحبت از انتقال گاز به میان می‌آید تا مسافتی می‌توان از خطوط انتقال استفاده کرد، اما از آن به بعد باید گاز را جامد و از کشتی‌های اقیانوس‌پیما برای انتقال آن استفاده کرد.

وی افزود: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی از تجارب دیگر ستادهای موجود در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری استفاده کند تا به بتواند در راستای دستیابی به اهداف تعیین شده خود موفق عمل کند.

پرجمعیت ترین کشورهای دنیا در سواحل دریاها بنانهاده شده‌اند

محمدسعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی به ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد طی 6 ماه نخست امسال پرداخت و گفت: از پتانسیل‌های موجود در صنعت دریا استفاده درستی نشده است.

وی تصریح کرد: پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا در سواحل دریاها بنا نهاده شده‌اند، اما در ایران این‌طور نیست و نبود جمعیت در سواحل کشور صنعت دریایی را با مشکل روبه رو کرده است. در صورتی که حضور جمعیت در شهرهای ساحلی می‌تواند نقش به‌ سزایی در رونق اقتصادی کشور ایفا کند.

 دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی افزود: البته در حوزه‌هایی از صنایع دریایی عملکرد خوبی داشتیم به عنوان مثال ما دومین ناوگان نفت‌کش در دنیا را داریم و در حوزه صید و شیلات هم وضعیت مناسبی داشتیم، اما با واگذاری ساخت کشتی به کشورهای دیگر زنجیره اشتغالی که به واسطه صنایع دریایی و به خصوص ساخت کشتی در کشور ایجاد شده است را با مشکل روبه رو می‌کنیم.

سیف با اشاره به لزوم استفاده از تکنولوژی برای بالفعل کردن پتانسیل‌های صنایع دریایی خاطرنشان کرد: دریا منبع بدست آوردن انرژی و منابع طبیعی است که با استفاده از تکنولوژی می‌توان به استخراج این منابع از دریا پرداخت.

وی درباره شکل ساختاری دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی گفت: چهار کارگروه در دبیرخانه ستاد تشکیل شده است که عبارتند از کارگروه ترویج، توسعه فناوری، مطالعات و برنامه ریزی و کارگروه توسعه بازار که تمام این کارگروه ها با کمیته های تخصصی مرتبط در ارتباطند و در واقع این کمیته‌ها رابط بین ستاد و سازمان‌های مرتبط خواهد بود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon