پرداخت وجه تحت عنوان خدمات بستری در مطب غیر قانونی است

پرداخت وجه تحت عنوان خدمات بستری در مطب غیر قانونی است

خبرگزاری تسنیم: رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور؛ پرداخت هرگونه وجه تحت عنوان خدمات بستری را در مطب غیر قانونی عنوان کرد.

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که به منظور بررسی رونمایی از کتاب تعرفه سلامت پخش شد، در پاسخ به این سوال که تدوین این کتاب چه کمکی به بهبود ارتباط بین پزشک و بیمار و برچیده شدن تعرفه‌های غیر متعارف می‌کند، اظهار داشت،: بهترین مدل برای ساماندهی تعرفه‌ها و ایجاد یک نظم مبتنی بر انتظام تعرفه ای در کشور، رسیدن به تعرفه‌های واقعی است و تا زمانی که این تعرفه‌ها واقعی نشود، ایجاد یک فرآیند منتظم تعرفه‌ای غیر ممکن است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: بنابراین شاید نخستین گام راهبردی برای اینکه ما بتوانیم در سراسر کشور در این زمینه به جمع بندی و ساماندهی تعرفه ای و شفاف سازی روابط بین بیماران و پزشکان باشیم، وجود یک نظام تعرفه گذاری مشخص است.

زالی با تاکید بر اینکه نظام تعرفه گذاری باید یک نظام پویا و متقن و مبتنی بر شواهد علمی باشد، گفت: بر این اساس به نظر می‌رسد که مهمترین راهبرد برای شفاف سازی تعرفه‌ها و در همین منظر، انتظام تعرفه ای و ساماندهی تعرفه‌ها اصول تعرفه‌های واقعی است، این موضوعی که امروز به عنوان دستاورد نظام سلامت در ایجاد حلقه‌های متفاوت در نظام سلامت در حال عملیاتی شدن است.

وی ادامه داد: این امر بر اساس دو تکلیف فرا دستی علمی کشور صورت گرفته است که اولاً بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه این انتظام ایجاد شده بود که بازنگری ارزش نسبی خدمات پزشکی در پایان هر سال و قبل از شروع سال جدید صورت پذیرد. همچنین، بند 8 ماده یک قانون بیمه خدمات درمانی تصریح دارد که تعرفه‌های تشخیصی و درمانی متشکل از قیمت تمام شده و یا قیمت پایه است که در آن سود سرمایه و اصطحلاک محفوظ است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه از سال 73 تاکنون قیمت تمام شده و قیمت پایه با یک چالش فراوان مواجه شده بود، گفت: عملاً این بخش مهم قانون از سال 73 تاکنون اجرایی نشده بود که خوشبختانه با هماهنگی خوبی که وزارت بهداشت با سازمان نظام پزشکی، وزارت رفاه و سازمان‌های بیمه گر پایه داشت، نخستین گام بلند در نیمه دوم سال 92 برداشته شد و آن به اینگونه بود که رسیدن به قیمت تمام شده خدمات پزشکی با استفاده از این متودولوژی برای تامین خدمات پزشکی به عنوان مصوبه شورای عالی بیمه با همگرایی همه‌ ارکان ذیربط بر عرصه‌ سلامت محقق شد.

وی اضافه کرد: گام دوم بحث تغییرات در نظام تعرفه گذاری کشور به عنوان یک تحول نوین شگرف و تغییر در شیوه شناسی است که با همکاری وزیر بهداشت، دولت تدبیر و امید و هیات وزیران این امر بسیار مهم به عنوان یک نهضت در عرصه خدمات کشور انجام گرفت.

زالی با بیان اینکه بالغ بر 6 سال است که شاهد انجماد کای جراحی بودیم،گفت: ضریب کای داخلی، بیهوشی و سایر خدمات پزشکی در سنوات گذشته از ارزش‌های بسیار نامتعادلی برخوردار بودند و ( k جراحی) در شکل گیری نظام اقتصاد بیمارستانی ما به گونه ای بود که خدمات اتاق عمل و خدمات ریکاوری هم متاثر از خدمات ( k جراحی) بود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در توضیح ( k جراحی) گفت: اقتباس نظام تعرفه گذاری حدود سه دهه گذشته تحت عنوان کتاب سی پی تی صورت گرفت، در این کتاب روش مداخله اعم از پزشکی، درمانی، داخل از یک کد برخوردار است که این کد ارزش نسبی آن خدمات را متبلور می‌سازد.

زالی با بیان اینکه k نمادی از یک ضریب است که در ادبیات متفاوت علمی از آن به عنوان یک ضریب استفاده می‌شود، گفت: K ارزش نسبی یک خدمت را تعیین می‌کند و در شکل نوینی که در این ویرایش اخیر هم به آن توجه شده است چند مولفه در تبیین یک کار تاثیر گذار هستند، نخستین بحث؛ بحث مهارت پزشکی است که هرکس تبحر فزون‌تری داشته باشد، ضریب بالاتری را دریافت می‌کند که در این مورد می‌توان مثال زد اگر امروز کسی بخواهد کیسه  صفرا را جراحی کند، در مقایسه با عمل آپاندیس که عمل به نسبت سخت تری است، کاری مربوط به عمل کیسه صفرا پایین تر از کای مربوط به عمل آپاندیس می‌باشد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور نگرانی‌ها در مورد افزایش تعرفه‌ها در بخش دولتی منتفی شده است، تصریح کرد: علاوه بر این مضوع بحث خطرات مترقی برای بیمار یا گروه جراحی است که اگر همه فاکتورها را کنار هم بگذاریم، تبلور آن تحت عنوان  k جراحی مشخص میشود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه هرگونه پرداخت وجه تحت عنوان خدمات بستری در مطب غیر قانونی است، گفت: همه پرداخت‌ها باید در بیمارستان‌ها و مراکز جراحی محدود صورت پذیزد و برای آن سند حسابداری صادر شود.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر 75 تا 80 درصد بیمارستان‌های خصوصی تهران میزبان بیماران بیمه‌های تکمیلی هستند، اضافه کرد: در شهرستان‌ها این عدد بین 90 تا 95 درصد است.

زالی با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد مراجعان فعلی به بخش‌های خصوصی بیمارستان‌ها از پوشش بیمه‌های تکمیلی برخوردار هستند، افزود: نکته نگران کننده این مسئله بود که بیمه‌های تکمیلی پوشش لازم را نداشته باشند اما با جلساتی که برگزار کردیم، این نگرانی برطرف شد.

وی با بیان اینکه باید از 15 آبان به بعد بیمه‌های تکمیلی پا به پای مردم قدم خواهند برداشت، گفت: تا سه سال گذشته کمتر از 40 درصد مراجعان به بیمارستان‌های خصوصی تحت پوشش بیمه‌های تکمیلی بودند اما اکنون شاهد تنوع بیمه‌ها هستیم.

زالی با اشاره به اینکه ما برای ایجاد رغبت بیشتر و کار با کیفیت بهتر در بیمارستان‌های دولتی به گونه‌ای برنامه ریزی کردیم که همه‌ گروه‌ها از این کتاب بهره ببرند، خاطرنشان کرد: برنده‌ اصلی نظام تعرفه‌ گذاری مردم هستند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon