ساخت حسگر تشخیص سرطان ریه و روده توسط پژوهشگران برق کشور


ساخت حسگر تشخیص سرطان ریه و روده توسط پژوهشگران برق کشور

خبرگزاری تسنیم: پژوهشگران دانشکده برق دانشگاه تهران با استفاده از خاصیت سیگنال‌های الکتریکی سلول‌های سرطانی و غیر سرطانی، نانوحسگرهایی برای تشخیص سرطان عرضه کردند.

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،دکتر محمد عبدالاحد مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جزئیات مطالعات اخیر خود، گفت: در این پروژه در جهت تولید نانو بیوسنسورهای الکتریکی برای تشخیص بیماری سرطان مطالعاتی انجام شد.

وی به بیان عملکرد این نانو بیوسنسورهای الکتریکی اشاره و اظهار کرد: اساس کار این سنسورها این است که با به دام انداختن سلول‌های سرطانی در سطح نانو لوله‌های کربنی و گرفتن سیگنال امپدانس الکتریکی از سلول‌های به دام افتاده،‌ حضور سلول‌های سرطانی را در یک نمونه‌ای که نمی‌دانیم سلول سرطانی هست یا خیر، تشخیص می‌دهد.

عبدالاحد با تاکید بر این که کاربرد این نانو سنسور مرحله اولیه کار تشخیصی است، ادامه داد: از این نانو بیوسنسور الکتریکی همچنین می‌توان برای انواع پروسه‌های بیولوژی مانند اثرات تشخیصی دارویی چون اثرات داروی ضد سرطان بر روی فعالیت و متابولیسم سلول سرطانی می‎توان استفاده کرد.

مجری طرح مونیتورینگ فعالیت‌های بیولوژیکی و سلولی را از دیگر کاربردهای این نانوبیو سنسور ذکر کرد و یادآور شد: با استفاده ازاین سنسور می‌توان میزان رشد و تقسیم سلولی و تغییرات سلولی را مونیتورینگ کرد.

وی با بیان اینکه این مونیتورینگ از طریق دریافت سیگنال‌های الکتریکی صورت می‎گیرد، خاطر نشان کرد: نانوبیو سنسور تولید شده به عنوان سنسوری برای پایش فعالیت‌های سلولی قابل استفاده است.

عبدالاحد با بیان این که این حسگر برای تشخیص بیماری سرطان به کار برده می‌شود، اضافه کرد: این سنسور برای سرطان‌های اپیتلیال مورد استفاده قرار می‎‌گیرد؛ چراکه تغییر شکل پذیری در بافت اپیتلیال در سلول‌های سالم و سرطانی مانند ریه و روده بسیار زیاد است.

این محقق ادامه داد: نانو بیو سنسور تولید شده برای تشخیص سرطان ریه و روده مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج به دست آمده نیز منتشر شده است.

به گفته وی اینکه بتوان از این سنسورها برای سایر سرطان‌ها استفاده کرد پروژه‌ای است که در دستور کار قرار دارد.

مجری طرح با تاکید بر این که در حال حاضر درصدد گسترش کاربردهای این سنسورها و ورود آن به حوزه پزشکی هستیم، اظهار داشت: این سنسور به صورت محصول تجاری آماده عرضه به مراکز تحقیقاتی بیوشیمی و بیوفیزیک و دارویی است.

انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

بازگشت به صفحه سایر رسانه ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon