آهنگ نرسیدن به اهداف برنامه پنجم در حوزه IT زده شد

آهنگ نرسیدن به اهداف برنامه پنجم در حوزه IT زده شد

خبرگزاری تسنیم: کمبود سرمایه‌گذاری‌ها در بخش فناوری اطلاعات، عقب بودن از برنامه‌های پنجم توسعه و نرسیدن به رتبه دوم منطقه دراین بخش و همچنین کمبود جایگاه IT در تولید ناخالص داخلی از جمله موضوعاتی است که توسط معاون وزیر ارتباطات عنوان شد.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، برات قنبری معاون وزیر ارتباطات در گزارشی که وزارت ارتباطات منتشر کرده،گسترش پهن باند، کاهش شکاف دیجیتالی و حمایت از تولید داخل را از محوری‌ترین پروژه‌های وزارت ارتباطات در سال 94 برشمرد و گفت: حمایت از تولیدات داخلی از پروژه‌های محوری وزارت ارتباطات است که تمام تلاش ما این خواهد بود که شبکه‌های اصلی را مبتنی بر تجهیزات تولید داخل سامان دهیم.

وی در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به آخرین سال برنامه پنجم توسعه و لزوم اجرایی کردن اهداف تعیین شده در این سند، محور اصلی برنامه سال آتی وزارت را گسترش پهن باند در کشور دانست و گفت: در این راستا برنامه‌ای ویژه با اعتباری بالغ بر20 هزار میلیارد تومان تدوین و در اختیار رییس جمهور قرار گرفته و امید است با اجرای آن تا سال 96 به اهداف پیش‌بینی شده بخش دست یابیم.

او در عین حال مهم‌ترین تفاوت بودجه امسال با سال گذشته را کاهش شکاف دیجیتال بین استان‌های کشور برشمرد و افزود: یکی از مهمترین پروژه‌های وزارت برای سال بعد طرح "توازن منطقه‌ای، کاهش شکاف اطلاعات و دیجیتالی بین مناطق و استان‌های کشور" با اعتباری بالغ بر 650 میلیارد تومان است.

قنبری ارتباط‌رسانی به روستاها را به عنوان تکلیف قانونی و در قالب سرویس خدمات اجباری USO از دیگر برنامه‌های محوری وزارت اعلام کرد و گفت: مسماً یکی از پروژه‌هایی که سال دیگر باید اجرا شود انتخابات الکترونیکی است که در این راستا، ارتباط‌رسانی به روستاها با جدیت پیگیری می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: در سال آینده یکی از مهم‌ترین بحث‌ها صیانت اجتماعی و فرهنگی در خصوص فناوری اطلاعات است که حدود 10درصد اعتبارات به آن اختصاص یافته است.

وی یکی از نقاط ضعف بودجه وزارت ارتباطات را تراز منفی ارزی عنوان کرد و گفت: هر چند از سال 79 به این سو، هزینه‌‌ها از محل درآمد بخش تامین می‌شود و نیازمند بودجه عمومی دولت نیستیم اما عمده ارز ما از محل مبادله ترافیک بین‌الملل و صدور خدمات فنی-مهندسی تامین می‌شود که در برنامه ششم باید کار زیادی انجام شود که تراز منفی ارزی بخش را کاهش دهیم.

او در ادامه با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها حدود 15 درصد برنامه پنج ساله پنجم توسعه، اجرایی شده بود، اظهار داشت: با این که قرار بود تا آخر برنامه پنجم به رتبه دوم منطقه برسیم، پیش‌بینی ما این است که در صورت تحقق سرمایه‌گذاری کامل منابع در اختیار بخش، تنها به رتبه پنجم منطقه برسیم که دلیل آن نحوه تدوین و منابع سرمایه‌گذاری در برنامه پنجم توسعه است.

وی با اشاره به اهداف برنامه پنجم توسعه گفت: در ابتدای دولت یازدهم در بخش دسترسی پرسرعت 3/5 میلیون پورت ظرفیت ایجاد شده بود که با هدف 18 میلیون پورتی برنامه پنجم فاصله زیادی داشت، که تا مهرماه امسال این رقم به 9/8 میلیون پورت رسیده و امیدواریم باقی برنامه در سال 94 جبران شود.

قنبری خاطر نشان کرد: پهنای باند IP داخلی هم در ابتدای دولت یازدهم 463 گیگابیت برثانیه بود که تا پایان مهر ماه به 1200 گیگابیت برثانیه رسید و امید است تا پایان سال 94 به چهار ترابایت برنامه برسیم. در بحث خطوط شبکه اصلی فیبرنوری هم در ابتدای دولت یازدهم51 هزار و 497 کیلومتر ایجاد شده بود که وضع موجود 55 هزار و 389 کیلومتر است و انشاالله 57 هزار کیلومتر کامل می‌شود.

وی با بیان این که براساس تکلیف برنامه پنجم توسعه قرار بود سهم IT در تولید ناخالص داخلی کشور به 2 درصد برسد، افزود: طبق اطلاعات سهم حسابهای اقتصادی بخش، در حال حاضر سهم ITدر تولید ناخالص داخلی کشور 8/. درصد است و  به نظر در آخر برنامه پنجم به 1 درصد می‌رسد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات لازمه تدوین برنامه‌ها را برآورد منابع مالی مورد نیاز آن برشمرد و افزود: باید بیش از 13 هزار میلیارد تومان تا پایان برنامه پنجم در این بخش سرمایه‌گذاری می‌شد که این برآورد صورت نگرفته بود.

او افزود: خوشبختانه با تصویب قانون اجازه وصول و تخصیص 100 درصد مبالغ حق امتیاز برای سرمایه‌گذاری منابع مطمئنی برای بخش در نظر گرفته شد و در سال 93 موفق شدیم از 4 هزار میلیارد تومان این منبع 2500 میلیارد تومان را برای سرمایه‌گذاری بخش اختصاص دهیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
آسیاتک