سومین سناتور دموکرات با برجام مخالفت کرد؛ ۳۸ موافق در برابر ۳ مخالف
سناتور ارشد کمیته روابط خارجی سنا اعلام کرد با برجام مخالفت خواهد کرد، بدین ترتیب تعداد موافقین و مخالفین برجام میان سناتورهای دموکرات بهترتیب ۳۸ و ۳ نفر شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بن کاردین، سناتور ارشد کمیته روابط خارجی سنا از حزب دموکرات، در بیانیهای اعلام کرد به "قطعنامه عدمتأیید" برجام رأی مثبت خواهد داد.
بدین ترتیب وی سومین دموکرات سنا شد که به مخالفت با برجام برخاست. پیش از وی چاک شامر، سناتور نیویورک، و رابرت منندز، سناتور نیوجرسی، با برجام اعلام مخالفت کرده بودند.
سناتور مایکل بنت، از ایالت کلرادو، سی و هشتمین دموکرات سنا بود که امروز (جمعه) از برجام اعلام حمایت کرد. روز گذشته (پنجشنبه) سه سناتور دیگر اعلام کردند که از برجام حمایت خواهند کرد و مجموع حامیان را در سنا به عدد 37 رساندند. این سه سناتور عبارتند از هایدی هیتکامپ (دموکرات از داکوتای شمالی)، مار وارنر (دموکرات از ویرجینیا)، کوری بوکر (دموکرات از نیوجرسی).
اما چهارشنبه پیش روز بزرگی برای حامیان برنامه جامع اقدام مشترک در آمریکا بود. در این روز آرای کافی برای وتوی رئیسجمهور باراک اوباما در صورتی که جمهوریخواهان سعی کنند برجام را رد کنند، جمع شد.
چهارشنبه پیش، سناتور باربارا میکولسکی، دموکراتی از ایالت مریلند، اعلام کرد که از تفاهم هستهای بین ایران و گروه 1+5 حمایت خواهد کرد. با حمایت وی، 34 رأی در حمایت از برجام در سنا جمع شد.
اوباما وعده داده در صورتی که جمهوریخواهان به "قطعنامه عدمپذیرش" برجام رأی دهند آن را وتو خواهد کرد. مخالفین به 67 رأی (دوسوم) آرا نیاز خواهند داشت تا وتوی وی را خنثی کنند. با اعلام حمایت میکولسکی تعداد حامیها به 34 نفر رسید و بدین ترتیب مخالفین عملاً توان وتوی رئیسجمهور را نخواهند داشت.
اما هنوز کار حامیان برجام پایان نیافته است. اکنون که دموکراتهای کنگره ظاهراً از رأی کافی برای حفظ وتوی رئیسجمهور اوباما، در صورت رد برجام در سنا، برخوردار شدهاند، مباحث جدیدی درگرفته تا با کسب حمایت اکثریت دموکراتها اصلاً رأیگیری درباره برجام متوقف شود تا نیازی به وتوی اوباما نباشد. فیلیباستر حربه این سناتورها برای جلوگیری از رأیگیری درباره "قطعنامه عدمپذیرش" برجام است. در پایان دوره 60روزه مهلت بررسی برجام در صورتی که سنا نتواند درباره برجام رأیگیری کند، دیگر توان رد کردن آن را نخواهد داشت.
انتهای پیام/*