شیوع اعتیاد بین کارگران آذربایجان شرقی نگران کننده است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی گفت: شیوع اعتیاد بین کارگران این استان نگران کننده و در وضعیت هشدار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از هریس، به نقل از روابط عمومی فرمانداری هریس، بهروز مهدوی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان هریس اظهار داشت: در حالی که متوسط کشوری اعتیاد در بین کارگران 22 درصد است، این آمار در آذربایجان شرقی بیش از 25 درصد و جمعیت 150 هزار نفری را شامل میشود.
وی افزود: شیوع اعتیاد در بین دانشجویان و دانش آموزان استان به ترتیب چهار و یک درصد بوده که طی سالهای اخیر اعتیاد بین بانوان به شدت افزایش یافته و سن اعتیاد نیز کاهش محسوسی نسبت به سالهای قبل داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجانشرقی در ادامه خاطر نشان کرد: رتبه استان در کشور از نظر شیوع اعتیاد 28 بوده که نباید به این رتبه بندی امیدوار بود، زیرا در صورت کم کاری و بی توجهی به موضوع خانمان سوز اعتیاد و پای کار نیامدن آحاد مردم و دستگاههای مختلف متولی و مسئول، این رتبه بسیار راحت از دست خواهد رفت.
مهدوی با اشاره به اهمیت حمایت و کمک جامعه و خیران به خانوادههای نیازمند معتادان تصریح کرد: ایجاد و تأسیس موسسه و انجمن خیریه حمایت از خانوادههای معتادین در زمان حاضر ضروری به نظر میرسد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجانشرقی در ادامه یادآور شد: هم اکنون در آذربایجان شرقی تعداد 70 هزار نفر خوددرمان معتاد وجود دارد که به صورت خود معرفی و با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد، دوران درمان خود را طی میکنند.
وی، تعداد مراکز ترک اعتیاد آذربایجان شرقی را 271 مرکز اعلام کرد و گفت: در این مراکز معتادان خود معرف توسط کارشناسان مسوول تحت درمان و آسیب شناسی قرار گرفته و زیر نظر هستند تا در سریعترین زمان ممکن اعتیاد خود را ترک کنند.
مهدوی با اشاره به تناقض بین آمارهای رسمی و آنچه که در واقعیت نمود و بروز دارد، اظهار داشت: در حالیکه طبق آمارهای رسمی باید 42 هزار نفر معتاد در آذربایجان شرقی وجود داشته باشد، تنها 70 هزار نفر معتاد خوددرمانی در سطح استان داریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی در پایان گفت: بهترین و کم هزینهترین راهکار مبارزه با مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد افراد سالم جامعه است و با اقدامات فرهنگی و آگاهی رسانی با استفاده از برنامههای محله محوری میتوان از آلوده شدن سایر افراد جامعه جلوگیری کرد.
علی محمودی فرماندار هریس نیز در این جلسه اظهار داشت: بحث اعتیاد یک آسیب اجتماعی و خانمانسوز میباشد که طبعات مختلف و زیانباری از جمله وقوع انواع جرم و جنایت، طلاق و ازهم گسیختگی خانوادهها را به دنبال دارد.
وی افزود: در شهرستان هریس با وجود تمام فعالیتهای دستگاه مسوول در زمینه مبارزه با مواد مخدر متأسفانه آمار اعتیاد رو به افزایش است و همت همگانی میتواند جلوی این آسیب اجتماعی را بگیرد که دراین راستا با تشکیل تیم تخصصی بررسی آسیبهای اجتماعی متشکل از کارشناسان دستگاههای ذیربط در شهرستان، بررسی علل و عوامل اعتیاد در دستور کار قرار دارد.
فرماندار هریس در ادامه خاطر نشان کرد: در9 ماهه امسال مقدار193 کیلوگرم انواع مواد مخدر در شهرستان هریس توسط عوامل پلیس مبارزه با موادمخدر شهرستان کشف و ضبط شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر افزایش یافته و دراین راستا 9 نفراز قاچاقچیان عمده فروش و توزیع کننده مواد مخدر نیز دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
انتهای پیام/ش