پاکستان در سالی که گذشت- ۶|از قرار گرفتن نام پاکستان در لیست خاکستری FATF تا نجات جان ۱۱ ماهیگیر ایرانی

پاکستان در سالی که گذشت- 6|از قرار گرفتن نام پاکستان در لیست خاکستری FATF تا نجات جان 11 ماهیگیر ایرانی

با پایان سال ۲۰۱۸ میلادی نوبت به مرور مهمترین حوادث سال ۲۰۱۸ در پاکستان رسیده، سالی که مهمترین اتفاقات سیاسی تاریخ پاکستان را رقم زده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سال 2018 آبستن حوادث بسیاری برای پاکستان بود و مهمترین اتفاقات تاریخ این کشور را رقم زند، اتفاقاتی که می تواند بعدها به نقاط عطفی در تاریخ پاکستان تبدیل شود.

ایران و پاکستان همدل و همراه

دیدار عالی‌ترین مقامات اجرایی تهران و اسلام آباد در ششمین ماه سال 2018 رقم خورد و حسن روحانی در دیدار با «ممنون حسین» رئیس جمهور پاکستان بر لزوم گسترش همکاری‌های منطقه ای برای مبارزه با تروریسم و شکست این پدیده شوم تاکید کرد.

با توجه به فرا رسیدن 15 خرداد و ارادت دیرینه مردم پاکستان به بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال امام خمینی«ره» در شهرهای مختلف پاکستان برگزار شد و توجه رسانه‌ها را نیز به خود جلب کرد.

از سوی دیگر در این ماه زمزمه‌های نهایی شدن قرارداد خرید گاز پاکستان از روسیه نیز به گوش می رسید، اتفاقی که نمی‌توانست برای خط انتقال گاز صلح میان ایران و پاکستان مثبت ارزیابی شود.

نجات 11 ماهیگیر ایرانی که در آب های آزاد دچار حادثه شده بودند توسط نیروی دریایی پاکستان فصلی دیگر از همدلی و اتحاد دو کشور بود و رسانه‌های داخلی و خارجی این اقدام را ستودند.

یکی دیگر از جلوه‌های همکاری که میان دو کشور تعاملی بود که پزشکان و متخصصان جراحی دو کشور رقم زدند و با همکاری هم توانستند 7 عمل پیوند کبد را با موفقیت به انجام برسانند.

مسئولین نظامی دو کشور نیز در این ماه دیدارهایی داشتند و سپاه پاسداران اعلام کرد: حاضر است تجربه های امنیتی خود را در اختیار مسئولین پاکستانی قرار دهد.

اوضاع داخلی پاکستان

همزمان با افزایش فشارها بر نواز شریف و گرفتار شدن او در پرونده فساد اقتصادی نخست وزیر سابق و رد صلاحیت شده پاکستان اعلام کرد: دشمنان خارجی پاکستان تلاش دارند من را به زندان بیندازند.

در حالی که بسیاری معتقد بودند دادگاه عالی پاکستان تنها حزب نواز را تحت فشار قرار داده است «خواجه آصف» وزیر سابق خارجه پاکستان و عضو ارشد حزب نواز تبرئه شد تا این ادعا نیز رد شود.

جدا شدن «چوهدری نثار» وزیر کشور سابق پاکستان از حزب نواز و بیانیه های مداوم او علیه سران این حزب نیز جنجال آفرین شده بود و در حالی که حزب نواز به وی سهمیه انتخاباتی نداده بود او نیز اعلام کرد: برای پیروزی در انتخابات نیازی به سهمیه این حزب ندارم، این نخستین بار بود که پس از 35 سال چوهدری نثار مقابل حزب نواز می ایستاد.

تلاش احزاب افراط گرا برای ورود به انتخابات پاکستان در قالب نام های جدید نیز باعث جلب توجه دستگاه های امنیتی این کشور شد هرچند این تلاش ها نتیجه چندانی در برنداشت و معدود افرادی که به نام احزاب جدید توانستند در انتخابات شرکت کنند نیز توسط مردم طرد شدند.

با فرا رسیدن زمان ثبت نام نامزدهای انتخاباتی بازار رد صلاحیت ها نیز داغ شد و چهره های مطرحی چون «پرویز مشرف و فاروق ستار» نیز در گرداب رد صلاحیت ها غرق شدند.

وزارت دفاع پاکستان از آماده باش کامل نیروهای نظامی و ارتش این کشور برای برگزاری انتخابات خبر داده و اعلام کرد 350 هزار نیروی ارتش انتخابات را برگزار خواهند کرد.

بیشتر بخوانید

دادگاه عالی پاکستان چندین بار «پرویز مشرف» رئیس جمهور سابق این کشور را که به دبی نقل مکان کرده بود احضار کرد ولی او تاکید داشت: تا زمانی که از دادگاه ضمانت عدم بازداشت دریافت نکرده است حاضر نیست به پاکستان بازگردد.

سیاست های خارجه پاکستان

در حالی که آخرین روزهای مسئولیت رئیس جمهور پاکستان سپری می شد او فعالیت های خود را افزایش داد و علاوه بر رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور چین نیز دیدار کرد و به گسترش همکاری های دو جانبه تاکید کرد.

روابط پاکستان و آمریکا همچنان در مسیر تنش پیش می رفت و کاخ سفید دائما اظهارات متناقضی در خصوص پاکستان داشت، در این ماه برای اولین بار سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: فشارهای ما بر اسلام آباد تاثیری نداشته است. آنها استوار نامه سفیر جدید پاکستان را نیز تحویل گرفتند.

با این حال تلاش های اسلام آباد باعث نشد که در لیست خاکستری و نظارت ویژه FATF قرار نگیرد اتفاقی که در ماههای بعدی مشخص کرد برای اقتصاد رو به چالش پاکستان می تواند یک فاجعه باشد.

از سوی دیگر اسلام آباد به انجام مذاکرات صلح در افغانستان معتقد بود و بارها در سازمان ملل نیز اعلام کرد که مدعیان جهانی قدرت پس از 17 سال جنگ در افغانستان نتیجه ای جز شکست به دست نیاورده اند.

یکی دیگر از خواسته های همیشگی اسلام آباد در سازمان ملل اعزام کمیته تحقیقات این سازمان به کشمیر اشغالی جهت گزارش دقیق و واقعی اوضاع در این منطقه اشغالی بود که متاسفانه بازهم جدی گرفته نشد.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon