فقدان مدیران توسعه‌گرا در استان آذربایجان غربی

فقدان مدیران توسعه‌گرا در استان آذربایجان غربی

توسعه آذربایجان غربی با جدی گرفتن همه ظرفیت‌های کشاورزی، گردشگری و صنعتی ممکن می‌شود اما همه اینها وابسته به احیا ظرفیت‌های تجارت مرزی برای استفاده از قدرت صادرات کالاها و خدمات فنی مهندسی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، استان طولی آذربایجان غربی که غرب و شمال آن 967 کیلومتر مرز مشترک با سه کشور عراق، ترکیه و جمهوری نخجوان دارد و بخش مهمی از مرز شرقی آن را دریاچه بحران زده ارومیه در برگرفته از ویژگی‌هایی خاص برخوردار است که مدیریت آن را در مسیر توسعه ویژه‌تر کرده است.

هم‌مرزی با سه کشور که هر کدام از آنها اشتراکات فراوان زبانی، فرهنگی و تاریخی با مردمان ساکن در جغرافیایی آذربایجان غربی دارند یک ویژگی منحصر به فرد در این خطه از کشور است، صدها روستای مرزی در این جغرافیا با مردمان آن سوی مرز نسبت‌های خویشاوندی داشته و همه‌روزه انواع مراودات فرهنگی و تجاری بین آنان ناگزیر است.

پیچیدگی مدیریت توسعه مدار در آذربایجان غربی

اغلب شهرهای آذربایجان غربی به نوعی در چند کیلومتری مرز واقع شده‌اند بنابراین تبعات مرزنشینی در همه ساکنان این سرزمین یک تجربه عینی و روزمره است و به همین خاطر مدیریت در استانی با مشخصات آذربایجان غربی بسیار دارای ظرایف پیچیده‌ای است بنابراین چگونگی برنامه ریزی برای توسعه آن نیز الزامات خاص خود را دارد.

وسعت سرزمینی استان آذربایجان غربی به اندازه کشور دانمارک در اروپاست اما تنوع قومیتی آن چنان زیاد است که به استان رنگین‌کمان اقوام و مذاهب مشهور شده و از این جهت نیز مدیریت در هر سطح و اندازه‌ای در این استان از حساسیت و ویژگی خاصی برخوردار است.

توزیع ظرفیتها در آذربایجان غربی صرفاً محدود به بخش دولتی نیست چرا که ویژگی‌های زیستی مردمان این منطقه به دلیل بافت سنتی آن قدرت‌های پر نفوذ محلی و قومیتی را نیز در بطن خود دارد و تا جاییکه بتوان این قدرت‌های کوچک و فرهنگ‌ساز محلی را در مسیر جریان توسعه به‌کارگیری کرد می‌توان به دستاوردهای برنامه‌های دولت در توسعه کلان استان نیز خوش‌بین بود.

در آخرین اعلام دیدگاه استاندار آذربایجان غربی بخشداران و فرمانداران به‌عنوان اصلی‌ترین عوامل دولتی در احصا مسائل و مشکلات مناطق مختلف و نخستین راهکاریابان برای حل آن معرفی‌شده‌اند و به‌نوعی تمام تدبیر دولت در توسعه بر دوش مدیران جزء استوار شده است بنابراین مرور آنچه که در نشست مشورتی بخشداران استان با استاندار آذربایجان غربی اتفاق افتاده می‌تواند میزان جدیت عزم و اراده دولت از استفاده از این ظرفیت محلی برای توسعه را بیشتر روشن کند.

احصاء مسائل و مشکلات شهرستان‌ها از سوی بخشداران

استاندار آذربایجان غربی در آخرین نشست مشورتی خود بخشداران آذربایجان غربی اظهار داشت: در شرایط خاص کنونی، فرمانداران و بخشداران باید ضمن احصاء مسائل و مشکلات شهرستان‌ها، بخش‌ها و روستاهای استان، راهکارهای کارشناسی برای رفع مشکلات ارائه کنند تا با رفع مشکلات موجود، سطح رفاه و رضایتمندی مردم ارتقا یابد.

محمدمهدی شهریاری در کنار مردم بودن و همراهی کردن با مردم را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: با مشارکت مردم بسیاری از مسائل و مشکلات قابل حل است، لذا از مدیران و مسئولان استانی به‌ویژه فرمانداران و بخشداران به‌عنوان نمایندگان عالی دولت در شهرستان‌ها و بخش‌ها انتظار می‌رود موضوع ارتباط و تعامل با مردم را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

استاندار آذربایجان غربی صیانت از منابع طبیعی را مورد تأکید قرار داد و گفت: متأسفانه در برخی موارد شاهد تعرض و تخریب منابع طبیعی  در برخی شهرستان‌ها و بخش‌ها بوده‌ایم که از فرمانداران و بخشداران انتظار داریم با جدیت کافی و قاطعانه با این نوع تخلفات و تعرضات برخورد قانونی کنند.

استفاده از ظرفیت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی

شهریاری به موضوع ایجاد اشتغال در بخش‌ها و روستاها نیز اشاره کرد و افزود: طرح‌های بسیار زیادی را با استفاده از تسهیلات اندک و ارزان قیمت می‌توان در روستاها اجرا کرد که موجب اشتغال ساکنین این مناطق می‌شود؛ بخشداران باید در این زمینه نیز با استفاده از ظرفیت خود روستاییان، ورود جدی‌تری پیدا کنند.

وی از اهتمام فرمانداران و بخشداران استان در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تقدیر کرد و گفت: با کمک فرمانداران و بخشداران استان، در مرحله اول 260 میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های اشتغال پایدار روستایی در استان جذب و پرداخت شد و آذربایجان غربی رتبه اول پرداخت این تسهیلات را در کشور به خود اختصاص داد.

شهریاری از بخشداران خواست ضمن شناسایی روستاهای مهاجرفرست استان، راهکارهای پیشنهادی خود برای تثبیت جمعیت در این مناطق را به معاونت عمرانی و دفتر روستایی استانداری ارائه کنند.

اجرای طرح‌های بوم گردی برای توسعه آذربایجان غربی

اجرای هر چه بهتر برنامه‌های چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استان، استفاده از ظرفیت و ایده‌های جوانان و بانوان توانمند، هماهنگی بیشتر با فرمانداران و شناسایی و معرفی روستاهایی که قابلیت اجرای طرح‌های بوم گردی را دارند، از دیگر موارد مورد تأکید استاندار آذربایجان غربی خطاب به بخشداران استان در این جلسه بود.

شهریاری در رابطه با مسائل و مشکلات مالی بخشداری‌ها و دهیاری‌های استان نیز گفت: تأمین نیازهای مالی بخشداری‌ها و دهیاری‌ها در دستور کار قرار دارد و سعی داریم تا حد امکان با تأمین اعتبارات مورد نیاز، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها را در انجام هر چه بهتر وظایفشان کمک کنیم.

هزینه‌کرد فروش سهمیه سوخت مرزنشینان آذربایجان غربی

وی درباره محل‌های هزینه کرد درآمد حاصل از فروش سهمیه سوخت مرزنشینان در استان نیز گفت: امسال از محل درآمدهای حاصل از فروش سهمیه سوخت مرزنشینان، اقداماتی از قبیل اختصاص تغذیه رایگان برای دانش آموزان مناطق مرزی، تأمین هزینه تحصیل بازمانده‌های از تحصیل در مناطق مرزی، تأمین هزینه تحصیل دانش آموزان پیش دبستانی و تحت پوشش بیمه حوادث قرار گرفتن 80 هزار واحد مسکونی در این مناطق انجام شده است.

شهریاری گفت: همچنین به دنبال اخذ مجوز اختصاص بخشی از درآمدهای حاصل از فروش سهمیه سوخت مرزنشینان برای اجرای پروژه‌های عمرانی در مناطق مرزی هستیم.

استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: همه ما باید با هماهنگی، وحدت و همدلی و به دور از حاشیه‌ها، در جهت رشد و توسعه استان و شهرستان‌ها گام برداریم.

فقدان مدیران توسعه گرا در آذربایجان غربی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌غربی نیز با اذعان به وجود مشکلات متنوع در مسیر توسعه این استان معتقد است: آذربایجان‌غربی در چهل سال گذشته از نبود مدیران مطالبه گر رنج برده است مدیرانی که بتوانند با زبان کارشناسی در مسیر اعتلای استان بودجه و اعتبارات اخذ کنند.

ناصر حضرتی پر می‌افزاید: آذربایجان‌غربی اکنون نیازمند 15 مدیر جسور است تا فارغ از مناسبت‌های سیاسی، اجتماعی، قومی و مذهبی به مطالبه‌گری از مسؤولان کشور پرداخته و نقاب محرومیت و کم‌برخورداری را از چهره استان بزدایند.

گزارش از محمد آقایی پر

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon