تغییر ۸ فرماندار آذربایجان غربی در سال ۹۷/فرمانداران جدید برنامه اقتصادی ندارند

تغییر 8 فرماندار آذربایجان غربی در سال 97/فرمانداران جدید برنامه اقتصادی ندارند

امسال ۸ فرماندار آذربایجان غربی که همگی از مدیران اصلاحات بوده و در دولت یازدهم به این مسئولیت گمارده شده بودند تغییر کردند و این در حالی است که منصوبان به فرمانداری در شهرهای مرزی این استان برنامه خاص اقتصادی برای اجرا اعلام نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، موضوع تغییر فرمانداران بعد از تغییر رؤسای جمهور تقریباً به یک موضوع عادی در کشورمان تبدیل شده است اما تغییر فرمانداران که در آن حتی وزیر کشور نیز عوض نشده باشد پدیده‌ای است که چندان مورد استقبال افکار عمومی نیست.

در آذربایجان غربی در مجموع 17 شهرستان وجود دارد که طبیعتاً مدیریت هر شهرستان به‌عهده یک فرماندار است، در سال 97 و در حالی که افکار عمومی انتظار داشت بسیاری از مدیران کل و بازنشسته جای خود را به نیروهای خوش‌فکر و جوان بدهند 8 فرماندار آذربایجان غربی تغییر کردند.

حساسیت مدیریت شهرستان‌های آذربایجان غربی به‌دلیل هم‌مرزی بسیاری از آنها با کشورهای مختلف از ویژگی‌هایی است که عزل و نصب فرمانداران آن را نیز حساس می‌کند.

ارومیه علاوه بر اینکه مرکز استان است با عراق و ترکیه مرز مشترک دارد، اشنویه نیز با عراق مرز مشترک دارد پیرانشهر نیز با همین کشور هم‌مرز است.

شهرهای مرزی آذربایجان غربی

خوی نیز با کشور ترکیه از طریق پایانه مرزی رازی مرز مشترک دارد، شهرستان چالدران نیز دیوار به دیوار ترکیه است.

شهرستان پلدشت نیز با جمهوری خودمختار نخجوان که بخشی از خاک آذربایجان است مرز مشترک دارد، سردشت نیز در جنوب استان با عراق هم‌مرز است و شهرستان سلماس نیز از طریق مرز کوزه‌رش به ترکیه متصل می‌شود.

ماکو نیز از طریق بزرگ‌ترین مرز زمینی ایران یعنی بازرگان با کشور ترکیه هم‌مرز است.

تکاب، بوکان، شاهین‌دژ، مهاباد، میاندوآب و نقده اگرچه مرز مشترک با کشورهای همسایه ندارند اما فاصله‌شان از مرزها فقط چند ده کیلومتر است.

انتصاب فرماندار غیراقتصادی برای شهرهای مرزی اقتصادی

در انتصاب‌هایی که در یک سال اخیر صورت گرفته هیچ نگاه توسعه‌مدارانه نسبت به داشتن تخصص فرمانداران جدید برای ایجاد تعاملات مرزی مورد نیاز وجود نداشته است.

این در حالیست که ایران بیشترین مراودات را با کشورهای عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان دارد اما فرمانداران منصوب‌شده در شهرستان‌های هم‌مرز با همین کشورها هیچ تخصص و سررشته در امورات اقتصادی نداشته و بعضاً از مسئولیت در پست‌های بسیار کوچک به فرمانداری در شهرستان‌های بسیار حساس انتخاب شده‌اند.

چینش فرمانداران در آذربایجان غربی به‌گونه‌ای است که گویی اینان هیچ نقشی در افزایش مبادلات تجاری ایران با ترکیه به 30 میلیارد دلار با ترکیه که از سوی رؤسای جمهور دو کشور هدف‌گذاری شده است ندارند همچنان‌که هیچ کدامشان از رزومه اقتصادی پر و پیمان یا حتی حداقلی برخوردار نیستند.

تغییر فرمانداران طبیعی است اما بی‌برنامه‌بودنشان غیرطبیعی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی در این باره می‌گوید: تغییر فرمانداران امری طبیعی است و این امر به‌منظور بهره‌گیری از توان و سلایق مدیران جدید برای دسترسی بهتر به توسعه شهرستانی و همچنین پاسخگویی به مطالبات عمومی صورت می‌گیرد.

علی مصطفوی معتقد است: این استان به‌لحاظ امنیتی بهتر از بسیاری از استان‌های دیگر است و هیچ مشکل امنیتی در سطح استان وجود ندارد.

جالب است که تنها توصیه مصطفوی به آخرین فرماندار سردشت که به‌تازگی از شهر کوچک سرو برای فرمانداری این شهر مرزی منصوب شده به‌کارگیری زنان و جوانان توانمند است و در همین ارتباط گفته است: یکی از سیاست‌های دولت به‌کارگیری جوانان و زنان در پست‌های مدیریت است که در این دولت نسبت به دوره‌های گذشته 50 درصد افزایش داشته و نشان می‌دهد که افراد توانمندی بین این اقشار وجود دارند.

گزارش از محمد آقایی پر

انتهای پیام/ش*

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon