تداوم "ابهامات اقتصادی هلال احمر" و فرار از مواجهه با خبرنگاران
اجلاس سراسری مدیران ارشد و مدیران عامل جمعیت هلال احمر استانها پس از ۷ سال با حضور تمامی مدیران عامل و رؤسای شعب این جمعیت در حالی برگزار شده که خبرنگاران بهجز خبرنگاران رسانههای منتخب هلال احمر دعوت نشدند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ 18 آذر امسال بود که "محمود محمدینسب" دبیرکل سابق هلال احمر که کمتر از یک سال از حضورش در دبیرکلی هلال احمر میگذشت، بهناگهان و یکباره از سوی علیاصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر برکنار شد.
بهدنبال برکناری یکباره محمدینسب، هادی مازوچی مشاور اقتصادی و رئیس کمیسیون اقتصادی شرکتها، مجامع و امور املاک و مستغلات جمعیت هلال احمر، کاظم شریفی معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر و رئیس مؤسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران و همچنین داود باقری معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه و دبیر هیئت مرکزی گزینش هلال احمر طی نامههای جداگانه به پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر، استعفای خود را از سمتهایشان اعلام کردند.
مازوچی در نامه استعفای خود به پیوندی نوشته بود: "با توجه به تغییر ناگهانی دبیرکل که در میانه میدان اصلاح ساختار مالی و اقتصادی و شفافسازی پیشتاز بود و نظر به وجود مسائل غیرشفاف مالی در تصمیمگیریها و برخی انتصابات و در نهایت بهدلیل عدم اقناع وجدانی نسبت به عملکرد موجود، از این مسئولیتها استعفا میدهم".
شریفی؛ معاون آموزش و پژوهش و فناوری هلال احمر هم در نامه استعفای خود به رئیس جمعیت هلال احمر آورده بود: با عنایت به اینکه برخی تحولات (بهویژه جایگزینی شتابزده دبیرکل جمعیت) بر نگرانیها و شائبهها میافزاید، متأسفانه انگیزه کافی برای ادامه همکاری و مسئولیت در جمعیت هلال احمر برای اینجانب باقی نمانده است لذا بدین وسیله استعفای خود را از این سمتها و سایر مسئولیتها در جمعیت هلال احمر تقدیم میکنم.
باقری؛ معاون امور بینالملل هلال احمر هم در متن استعفای خود نوشت: از آنجا که روند تغییرات در جمعیت (از جمله تغییر شتابزده دبیرکل که در مناسبات بینالمللی هم آثار نامطلوبی خواهد داشت) با انگیزههای اینجانب برای تحول اساسی و اصلاحات ساختاری و سیستماتیک امور تناسب ندارد لذا بدین وسیله از سمتهای خود استعفا میدهم.
اما ماجرا به همین جا ختم نشد و بحث ابهام در فعالیتهای اقتصادی هلال احمر با انتشار اسناد جدیدی بالا گرفت؛ اسنادی که حاکی از نبود نظارت کافی بر فعالیتهای اقتصادی این نهاد مردمی و وجود برخی شائبههای فساد در آن بود.
چند روز بعد هم دبیرکل سابق طی اطلاعیهای اقدام به واگذاری یکی از مراکز درمانی خارجی هلال احمر بدون تشریفات قانونی خبر داد و گفت: آنچه در خصوص عدم شفافیت مالی مطرح شده، ناظر به بخشهایی از جمعیت هلال احمر است که تاکنون برای کارکنان، داوطلبان، رسانهها، افکار عمومی و حتی نهادهای نظارتی کمتر شناخته شدهاند و در فعالیتهایشان جنبههای اقتصادی بارزی وجود دارد مانند شرکت سرمایهگذاری هلال ایران، سازمان تدارکات پزشکی و برخی از مراکز درمانی وابسته به جمعیت در خارج کشور. این مراکز از دیرباز تحت نظارت ریاست جمعیت و خارج از نظارت سایر ارکان هستند و ریشههای مشکلات مزمن آنها به ادوار گذشته نیز برمیگردد.
هرچند هلال احمر توضیحاتی را از طریق روابط عمومی خود به رسانهها داد اما پاسخهای آن حداقل برای رسانهها قانعکننده نبود تا اینکه جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر برگزار و مصوب شد فعالیتهاى اقتصادى عمده در جمعیت هلال احمر موقتاً متوقف شود.
بر اساس آنچه سید سلمان سامانی، عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر در ارتباط با جلسه شورای عالی هلال احمر گفت، مقرر شد هیئتی مرکب از تعدادی از اعضای منتخب شورای عالی و بازرسان منتخب مجمع عمومی تشکیل شود و با بررسی دقیق و جامع ادعاهای مطروحه و مستندات آن ظرف مدت 15 روز گزارش خود را به شورای عالی ارائه کنند.
هرچند از اظهارات سامانی نزدیک به یک ماه میگذرد اما هنوز خبری از نتیجه تحقیقات نیست!
نکته جالبتر اینکه بعد از این اتفاقات و مشخص شدن وجود برخی ابهامات در فعالیتهای اقتصادی هلال احمر، "پیوندی" رئیس جمعیت هلال احمر دیگر میان خبرنگاران ظاهر نشده و خبرهای مربوط به بازدیدها و سخنرانیها و اقدامات رئیس جمعیت هلال احمر، صرفاً از سوی روابط عمومی جمعیت و یکطرفه در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
امروز (سهشنبه) هم که اجلاس سراسری مدیران ارشد، مدیران عامل استان و رؤسای شعب جمعیت هلال احمر برگزار شد، خبرنگاران رسانهها به این اجلاس هلال احمر دعوت نشدند؛ به این ترتیب، رئیس جمعیت هلال احمر همچنان خود را خارج از دسترس خبرنگاران نگاه داشته و امکان طرح سؤالات درباره ابهامات موجود در فعالیتهای اقتصادی هلال احمر وجود ندارد.
انتهای پیام/*