موضوع مدافعان حرم سبب جهش در موسیقی حماسی می‌شود

موضوع مدافعان حرم سبب جهش در موسیقی حماسی می‌شود

دبیر کمیته اجرایی و برنامه ریزی جشنواره آوای بیداری گفت: استان لرستان حماسه‌خیزترین موسیقی‌ها را در این برهه از زمان داشته است.

‌به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مسعود پور حمزه ظهر امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با برگزاری جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی اظهار داشت: جلسات زیادی با اعضای انجمن موسیقی بسیج هنرمندان برگزار شد و برنامه‌ریزی لازم در راستای افتتاحیه، برگزاری مسابقات و اختتامیه انجام‌ شد.

وی افزود: جایگاه موسیقی حماسی در کل کشور از اوایل انقلاب تا پایان جنگ تحمیلی در اوج خود بود؛ استان لرستان حماسه‌خیزترین موسیقی‌ها را در این برهه از زمان داشته است و به‌صورت ویژه در این حیطه کارکرده به‌طوری‌که حتی مداح‌های سنتی نیز در این زمینه فعالیت داشتند و به همین دلیل جایگاه خوبی در سطح کشور دارد.

دبیر کمیته اجرایی و برنامه‌ریزی جشنواره آوای بیداری عنوان کرد: هنرمندان لرستانی در جشنواره‌های مختلفی مانند جشنواره فجر چندین دوره رتبه برتر را کسب کردند و به طبع گروه‌های موزیک، سرود دانش‌آموزی و همه اقشار بسیج نیز موفقیت‌هایی داشتند.

وی بیان کرد: بعد از دفاع مقدس سمت‌وسوی فعالیت‌ها درزمینهٔ موسیقی حماسی کمتر شده اما گاهی مسائلی مانند بحث مدافعان حرم که پیش می‌آید سبب ایجاد جهشی در موسیقی حماسی می‌شود و انگیزه‌ای برای آهنگ‌سازان، شاعران و خواننده ایجاد می‌شود.

پور حمزه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد اهمیت دادن به بحث سرود و موسیقی حماسی تصریح کرد: راه‌های مقابله با ناتوی فرهنگی، سرود است چراکه جذابیت بالایی دارد و به دلیل گروهی بودن کار می‌تواند جذب حداکثری برای قشر جوان و نوجوان داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که کارهای فاخری ارائه دهیم در ضمیر ناخودآگاه کودکان ثبت‌شده و سبب ارتقا بعد انسانی و اخلاقی افراد می‌شود؛ در هشت سال دفاع مقدس ورود بسیج و سپاه درزمینهٔ سرود نیز بسیار فعال بوده و در مقطعی ورود کمتری داشته‌اند و اکنون نیز لازم است در این زمینه ورود داشته باشند.

دبیر کمیته اجرایی و برنامه‌ریزی جشنواره آوای بیداری با اشاره به اینکه موسیقی و سرود زبان هنر است و ابزار هنری، ابزار خوبی برای ارائه اندیشه‌های افراد است گفت: موسیقی برای مقابله با راهی که غرب برای تهاجم به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی ما در پیش‌گرفته گامی مناسب است درحالی‌که از زیرمجموعه‌های این تهاجم که غرب نیز به‌خوبی از آن استفاده کرده همین موسیقی است و در این راه نیز متأسفانه خیلی موفق بوده‌اند و حتی رد پای این تأثیرگذاری را در مداحی‌های خود نیز می‌بینیم.

وی با اشاره به اینکه در زمینهٔ مقابله با تهاجم فرهنگی به‌ویژه در حیطه موسیقی عقب هستیم، اظهار داشت: این ابزار را باید در جایگاه خود استفاده کنیم و از سبک‌های مختلف موسیقی بهترین استفاده را ببریم، خوراک برای نسل‌های مختلف تهیه کنیم و اگر بخشی را رها کنیم قطعاً از دست ما خارج می‌شود و دیدگاه، تفکر و اندیشه افراد تأثیرگذار است؛ امیدوارم این جشنواره قدم خیری برای ارتقا موسیقی حماسی و فاخر ایرانی و درزمینهٔ مقابله با جنگ نرم باشد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon