ساماندهی بافت فرسوده ارومیه در انتظار راه اندازی دفاتر خدمات نوسازی محلات

ساماندهی بافت فرسوده ارومیه در انتظار راه اندازی دفاتر خدمات نوسازی محلات

۴۱۷ هکتار بافت فرسوده ارومیه نیازمند ساماندهی، بازآفرینی و احیای مناطق تاریخی بوده و لازمه شتاب گرفتن این کار تسریع در راه اندازی دفاتر خدمات نوسازی محله است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، این شهر که پیشینه‌ای 6 هزار ساله دارد جزو معدود کلان شهرهایی است که به دلیل دوری از مرکز اهتمامی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات آن از سوی دولت دیده نمی‌شود همچنان که شهردار ارومیه به تازگی از هزینه کرد 24 میلیارد تومانی درآمدهای این شهرداری از ناحیه جرائم راهنمایی رانندگی از سوی دولت پرده برداشت در حالی که این رقم می‌بایست یک سال پیش به شهرداری ارومیه پرداخت می‌شد.

این اتفاق در حالی روی داده است که در همین یک سال اخیر با توجیه صرفه‌جویی رقمی معادل همین مبلغی که دولت آن را خرج کرده، شورای شهر ارومیه مصوبه خسارت باری را در صحن خود از تصویب اعضا گذراند و باشگاه شهرداری ارومیه را منحل اعلام کرد در حالیکه پرطرفدارترین ورزش این شهر رشته والیبال بود.

از این گذشته شهر ارومیه به دلیل پیشینه تاریخی و کهنش از ده‌ها منطقه مسکونی اسم‌ورسم دار برخوردار است که حفظ هویت هر کدام از آنها به معنی حفظ هویت تمام این شهر است بنابراین توجه به بافت فرسوده و تاریخی ارومیه با این دستور کار که باید هم احیا شود و هم نوسازی یک اولویت در مدیریت شهری ارومیه به شمار می‌آید.

راه‌اندازی دفاتر خدمات نوسازی محله

رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری ارومیه می‌گوید: وجود 417 هکتار بافت فرسوده در این شهر ضرورت نوسازی این میزان فضای شهری و راه‌اندازی دفاتر خدمات نوسازی محله را برای روان‌سازی، کارگزاری و مدیریت برنامه‌ها اجتناب ناپذیر کرده است.

داریوش نوری می‌افزاید: این دفاتر با هدف جلب مشارکت مردمی در نوسازی و بهسازی محلات ارومیه و سرعت بخشیدن به نوسازی بافت فرسوده راه‌اندازی می‌شوند.

به گفته وی انجام مطالعات امکان‌سنجی، پیشنهاد برنامه‌های عملیاتی و اولویت‌بندی ارائه خدمات مورد نیاز بهسازی، نوسازی، توانمندسازی و بازآفرینی محدوده‌های مورد عمل به دستگاه اجرایی، فراهم کردن زمینه و بستر مشارکت در بین مالکان و ساکنان از جمله برنامه‌های اجرایی این دفاتر به شمار می‌رود.

وی اظهار می‌کند: تا کنون پنج دفتر خدمات نوسازی در مناطق 2 و 4 شهرداری ارومیه راه‌اندازی شده و با توجه به اینکه عمده بافت فرسوده در این 2 منطقه قرار دارد، خدمات لازم را به متقاضیان ساکن این مناطق ارائه می‌دهند.

تسهیل گری، توسعه نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده ارومیه

رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری ارومیه می‌گوید: هنوز شهروندان از وجود این دفاتر آگاهی زیادی ندارند بنابراین در صدد هستیم با اطلاع‌رسانی مناسب، زمینه آشنایی مردم را بیشتر فراهم کنیم.

به گفته وی این دفاتر به منظور برقراری ارتباط با شهروندان و نمایندگان محله‌های بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی با اســتفاده بهینه از توانایی‌های ساکنان این محله‌ها و نیز بالا بردن سطح آگاهی آنان، حوزه بازآفرینی سازمان عمران در راستای سیاست‌های ابلاغی دولت این دفاتر را راه‌اندازی می‌شوند.

نوری مهم‌ترین هدف از تشکیل این دفاتر را پیگیری درخواست‌های شهروندان در کوتاه‌ترین زمان و ترغیب ساکنین محلات به نوسازی اعلام می‌کند.

به گفته وی تسهیل گری، توسعه نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده در اجرای برنامه‌های آموزشی، شناخت محله و آگاهی بخشی به ساکنان از طریق نیازسنجی و برگزاری جلسات و کلاس‌ها عنوان و بر تقویت و ارائه مشاوره و خدمات از طریق این دفاتر صورت می‌گیرد.

شناسنامه‌ ساختمان‌های تاریخی ارومیه تهیه شود

شهردار ارومیه معتقد است: بافت‌های تاریخی شهر جهت احیاء و ساماندهی باید مطالعه جامع شود.

محمد حضرت پور می‌گوید: نگهبانی بافت تاریخی هم بر عهده میراث فرهنگی و هم شهرداری است بنابراین باید این نهادها در امر نگه‌داری و ساماندهی نهایت دقت و تلاش را انجام دهند و من معتقدم تا کنون در نگه‌داری بافت‌های تاریخی کوتاهی شده که علت این قصور فقدان یک مطالعه جامع از بناهای تاریخی شهر است.

شهردار ارومیه می‌گوید: از 417 هکتار بافت فرسوده شهر 300 هکتار آن بافت تاریخی است بنابراین باید برای احیاء و ساماندهی بافت تاریخی یک مطالعه جامع از بافت تاریخی به‌صورت نقطه ای و نه کلی صورت گیرد تا لحاظ شود کدام بناها ارزش میراثی دارند تا در نهایت شناسنامه‌ای از ساختمان‌های تاریخی نیز تهیه شود.

وی بافت‌های تاریخی را نماد قدمت و سابقه شهر ارومیه می‌داند و به همین خاطر معتقد است: احیاء، بررسی و رفع مشکلات بافت تاریخی منجر به هویت بخشی دوباره به فضای کالبدی شهر ارومیه می‌شود.

احیای 3 سرای تاریخی بازار سنتی ارومیه

شهردار ارومیه از احیای 3 سرای تاریخی بازار سنتی در قالب کاروان‌سرا خبر داده و می‌افزاید: 3 سرای تاریخی بازار چون سرای سروش، نخجوانی و مهدی زاده با قدمت بیش از 100 سال در قالب کاروانسرا به‌صورت عقد تفاهم‌نامه احیا می‌شوند.

به گفته حضرت پور احیای سراهای تاریخی بازار ارومیه در قالب کاروانسرا با جذب سرمایه‌گذار از سال 98 وارد فاز اجرایی می‌شود.

شهردار ارومیه احیای سراهای تاریخی بازار در قالب کاروان سرا را یک فرصت بی نظیر برای شهر دانسته و می‌افزاید: با احیای این کاروان سراها با حفظ استحکام بازار منجر به رونق اقتصادی و جذب گردشگر می‌شود.

وی با اشاره به طرح میدان امام خمینی (ره)، اظهار می‌کند: برای اجرای این طرح به دنبال خرید و نوسازی و همچنین حل مشکلات نقشه‌های آن جهت اجرا هستیم که با رفع مشکلات نقشه‌ها نسبت به احداث مجتمع‌ها دران بر اساس نقشه‌ها به‌صورت امانی اقدام خواهد شد.

شهردار ارومیه از اولویت‌های بودجه 98 نوسازی 417 هکتار بافت شهر می‌داند بنابراین می‌گوید: اولویت اصلی مدیریت شهری نوسازی بافت فرسوده و احیای بافت تاریخی شهر است و شهرداری تمام توان خود را در سال 98 برای این مهم معطوف خواهد کرد.

گزارش از ژیلا علیقلی نیا

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon