ثبت ملی ۱۷۵ اثر تاریخی در بروجرد؛ تاریخیترین مسجد غرب کشور نیازمند مرمت است
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد با اشاره به ثبت ملی ۱۷۵ اثر تاریخی در این شهرستان گفت: مسجد جامع بروجرد، تاریخیترین مسجد غرب کشور نیازمند مرمت است.
حجتالله یارمحمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد اظهار داشت: یکی از فعالترین ادارات لرستان سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در بروجرد است، ما با دارابودن تنوع، تعدد صنایعدستی و رشتههای مختلف هنری بیش از نقاط دیگر استان، زبانزد خاص و عام هستیم و همین امر وظیفه ما را بیشتر میکند.
وی افزود: ما تا قبل از انقلاب تنها توانستهبودیم سه اثر زیبای مسجد جامع، مسجد سلطانی یا همان مسجد امام و امامزاده جعفر(ع) را ثبت ملی کنیم، اگر بخواهیم قانونی از این آثار حمایت کنیم حتماً باید آنها را به ثبت برسانیم، در واقع باید گفت یکی از راهکارهای مهم برای شناختن این آثار به مردم این است که آنها در زمره آثار ملی قرار بگیرند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد عنوان کرد: در دوران جنگ تحمیلی فعالیت این سازمان به حداقل خود رسیدهبود، اما بعد از جنگ نگاهها به حوزه میراثفرهنگی تغییر پیدا کرد و با بازسازی مناطق جنگی فعالیت خودش را بهصورت جدی و مداوم شروع کرد، میراثفرهنگی از سازمانهایی است که بعد از انقلاب و در سال 1364 بهرسمیت شناخته شد.
وی بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از پایان جنگ تحمیلی با فعالیت مستمر سازمان میراثفرهنگی در حوزههای مختلف توانستیم 175 اثر تاریخی را در بروجرد ثبت ملی نماییم و این جزء افتخارات و برکات جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد خاطرنشان کرد: حدود 280هکتار از وسعت این شهر بنای تاریخی است، بروجرد با برخورداربودن از 175 اثر و بنای تاریخی ثبتشده دارای خانههای تاریخی، مسجد، حمام و اشیای تاریخی فراوان است که حفاظت از این آثار نیازمند توجه ویژه است.
یارمحمدی اظهار داشت: هماکنون 20 مسجد تاریخی شهرستان بروجرد نیازمند مقاومسازی، بهسازی و مرمت هستند که از جمله این مساجد از نظر شاخص مسجد جامع و از نظر وسعت مسجد امامخمینی (ره) است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد عنوان کرد: سال گذشته 21 قلم اشیای تاریخی و در امسال نیز 18 قلم در مجموعه طباطبایی این شهرستان مرمت شدهاست.
وی افزود: مرمت بناهای تاریخی در روستاهای قلعه هزار جریب، بافت تاریخی روستای کوشکی و حمام تاریخی روستای گیجالی انجامشده و بهسازی شش بنای تاریخی در قالب استحکامبخشی، کفسازی، احیای بخشهای آسیبدیده و بدنهسازی این شهرستان در حال انجام است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد مجموع آثار تاریخی شناساییشده این شهرستان را 400 اثر اعلام و بیان کرد: مقدمات ثبت 10 بنای تاریخی و ارزشمند دیگر نیز در حال انجام است.
یارمحمدی گفت: با همکاری ستاد بازآفرینی که زیر نظر اداره راهوشهرسازی فعالیت میکند اقدامات فراوانی در زمینه حفاظت از بناهای تاریخی بروجرد و نظارت میراثفرهنگی این شهرستان انجامشده که از جمله این اقدامات حفاظت از بازار تاریخی و آغاز عملیات حفاظت از سرای حافظیه و سرای قیصریه است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد خاطرنشان کرد: در امسال شش حمام تاریخی و قدیمی این شهرستان با اعتباری حدود 10 میلیارد ریال مرمت و بازسازیشده که از جمله آنها حمام تاریخی سید بحرالعلوم، حمام سید در محله قدغون، حمام تاریخی اشترینان و نیز حمام روستای گیجالی و کوشکی است.
یارمحمدی اظهار داشت: 43 حمام تاریخی و قدیمی از دورههای قبل در بروجرد وجود دارد که براساس اولویتبندی مرمت، بهسازی و بازسازی میشوند، تاکنون چهار حمام تاریخی بروجرد در فهرست آثار ملی کشور بهثبت رسیده با توجه به تعداد بالای حمامهای تاریخی در کل کشور امکان مرمت همه آنها وجود ندارد و تنها حمامهایی که دارای پروانه ثبتی هستند اقدامات مرمتی، حفاظتی و تغییر کاربری آنها انجام خواهد شد.
انتهای پیام/