بقچه ایرانی با محوریت عروسکهای بومی احیاء شد + تصاویر
یک فعال حوزه عروسکهای بومی به جزئیات احیای بقچههای ایرانی با محوریت عروسکهای بومی پرداخت و گفت: در این بقچهها چیزهای هیجان انگیزی که همیشه در بقچههای مادربزرگها بوده وجود دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عروسکهای بومی یکی از شاخصهای اصیل و محلی حوزه میراث فرهنگی کشورمان محسوب میشود که چند سالی است به همت برخی فعالان این حوزه - عروسکهای بومی با محوریت خوداشتغالزایی و زنده شدن آداب محلی، قصههای بومی و صنایع دستی محلی در حال احیا هستند.
در این رابطه "نورمحمدی" یکی از دانش آموختگان موسسه آوای طبیعت پایدار درباره برپایی نمایشگاه عروسکهای بومی با محوریت احیای بقچه ایرانی به تسنیم عنوان میکند: ما تجربه چنین نمایشگاهی با محصولات و صنایع دستی سیستان و بلوجستان را در گذشته داشتیم، و در روند پیش رو با تصمیم مدیر خانم احسانی مدیر این موسسه درصدد برامدیم تا با مشارکت فعالین داوطلب به عرضه عروسصک های بومی نیز بپردازیم.
وی ادامه میدهد: در این نمایشگاه عروسکهای بومی خراسان جنوبی، هرمزگان (قشم) اطراف یزد، اطراف قزوین، خوزستان (دزفول) و سیستان و بلوجستان (ایرانشهر) با محوریت احیای بقچه ایرانی عرضه شد.
نورمحمدی در توضیح احیای بقچه ایرانی نیز تشریح میکند: طرح بقچه ایرانی از جمله طرح های افسانه احسانی - کارآفرین حوزه گردشگری پایدار و صنایع دستی روستایی و عشایری است که ترکیبی از همه صنایع دستی و هنرهای بومی با محوریت عروسکهای محلی است، البته در این بقچهها چیزهای هیجان انگیز دیگری که همیشه در بقچههای مادربزرگها بوده وجود دارد.
وی تصریح میکند: در برند بقچههای ایرانی با محوریت عروسکهای بومی - ما دست سازهای محلی نظیر گردنبند و گوشواره های بومی نیز داریم که هر کدام از این دست سازها فلسفه خود را دارند مثلاً نوعی گردنبند با گره ای بافته میشود که برای شهرستان سرایان در شمال غربی استان خراسان جنوبی است و فلسفه این گرهها که این بوده که فلسفه آغاز و انتهای هستی معلوم نیست.
نورمحمدی ادامه میدهد: محتوای بقچههای ایرانی به فراخور هر استان و حتی روستا تفاوت دارد زیرا عروسک های هر روستا نیز متفاوت است و براساس آداب، فرهنگ اقلیم و جغرافیای آن منطقه فراهم میشود.
انتهای پیام/