کمک یک درصدی دولت به ارومیه؛ ۸۰ درصد از بودجه شهرداری محقق نشد

کمک یک درصدی دولت به ارومیه؛ 80 درصد از بودجه شهرداری محقق نشد

آمارها نشان می‌دهد امسال فقط حدود ۲۰ درصد از بودجه شهرداری ارومیه محقق شده و کمک دولت حتی به ۲ درصد از کل بودجه شهرداری هم نرسیده است و در این میان مصوبات بی‌ثمر شورای شهر و رقابت‌های سیاسی درون آن خسارت‌های زیادی به شهر ارومیه وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، این کلان‌شهر چند سالی هست که بودجه‌های بالای هزار میلیارد تومان برایش از سوی شورای شهر تصویب می‌شود اما در همه سال‌هایی که بودجه آن از یک هزار میلیارد گذشته در هیچ سالی تحقق کامل بودجه محقق نشده و در برخی سال‌های حتی به این ارقام نزدیک هم نشده است.

امسال شهرداری ارومیه سال پر چالشی را شروع کرد در اوایل سال شورای شهر ارومیه با این پیش‌فرض که نخواهد توانست امکان تحقق بودجه را فراهم کند ابتدا دست به یک سری مصوبه‌هایی برد که گمان می‌رفت با انجام آن حداقل به اندازه کمک حداقلی دولت بتوان صرفه‌جویی کرد.

از جمله این کارها به تعلیق درآوردن فعالیت‌های باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری ارومیه بود که با یک مصوبه جنجالی انحلال این باشگاه بعد از 7 سال عملکرد قابل قبول به یک‌باره اعلام شد مصوبه‌ای که اعضای شورای شهر را هم مقابل افکار عمومی و هم مقابل تیم اجرایی خود شهرداری ارومیه قرار می‌داد.

هدررفت سرمایه های اجتماعی ارومیه با مصوبات بی ثمر

این مصوبه در حالی به تصویب اعضای شورای شهر رسید که ادعا می‌شد قرار است بودجه چند ده میلیاردی این باشگاه به‌واسطه خرید بازیکنان گران‌قیمت صرف دادن حقوق‌های معوقه کارگران شهرداری شود اما با مخالفت افکار عمومی با این مصوبه و در ادامه با رد آن در فرمانداری و سپس رد کامل آن در شورای حل اختلاف شورای شهر به ناچار سرپله اول برگشت و تن به باشگاه‌داری شهرداری ارومیه داد اما این پروسه انرژی و وقت زیادی را از شهرداری گرفت و سرمایه اجتماعی بزرگی را نیز از کف شهرداری بود ضمن آنکه تیم والیبال شهرداری ارومیه را به فلاکت‌بارترین نتیجه سال‌های اخیر رساند به طوریکه هم شهرداری ارومیه و هم تیم دورنا این شهر در انتهای جدول لیگ والیبال امسال دست‌وپا می‌زنند.

شورای شهر ارومیه به دلیل اصرار در تصویب مصوبه‌های این‌چنینی و در ادامه برای تغییرات در ترکیب مدیریتی و ریاستی آن شش ماه از سال را به سادگی از دست داد بنابراین نتوانست در سالی که شهرداری ارومیه مشکلات متعددی در مدیریت امورات شهری داشت مصوبات ثمربخشی برای افزایش یا پایدارسازی درآمدهای آن انجام دهد و به همین دلیل این نهاد خدماتی مرتباً زیر خیل عظیم انتقادات پی‌درپی مردم در رسانه‌ها قرار گرفت.

بحران مالی شهرداری ارومیه ادامه دارد

محقق نشدن درآمدهای شهرداری علاوه بر آنکه انجام صدها خدمات و پروژه های در حال انجام شهرداری ارومیه را مختل کرده و یا به تعویق انداخت بلکه سبب شد حتی حقوق کارکنان این نهاد نیز به تعویق افتاده و بعضاً این معوقات تا ماه‌ها به تأخیر بیافتند.

شهردار ارومیه درباره آخرین وضعیت مالی و اجرایی این شهر می‌گوید: در حال حاضر شهرداری ارومیه با بحران‌ها مالی همچون سایر شهرهای کشور دسته و پنجه نرم می‌کند و وصولی شهرداری ارومیه از میزان 1260 میلیارد تومان بودجه امسال 280 میلیارد تومان است که با وجود این میزان کم وصولی پروژه‌های شهری تعطیل نشده‌اند.

شهردار ارومیه می‌گوید: با وجود بحران‌های مالی، مدیریت شهری ارومیه در طول دوره‌های چهارم و پنجم شورای اسلامی در کنار هم هستند و مجموعه این تعاملات منجر شده که  قطار توسعه در ارومیه متوقف نشود.

افزایش چالش‌های زندگی شهری در ارومیه

وی می‌افزاید: هزینه‌های نگهداری شهر با 280 هزار واحد مسکونی و 23 هزار کوچه بسیار سنگین است و شهرداری ارومیه با مشکلات فروان مالی دسته و پنجه نرم می‌کند که همین مشکلات  هزینه‌های زندگی شهری را با چالش‌های متعددی مواجه کرده  و در این بین نقش مردم در تأمین هزینه بسیار باید پر رنگ‌تر از گذشته باشد.

وی با اشاره به اقدامات  مدیریت شهری ارومیه در طول دوره چهارم و پنجم شورای اسلامی  شهر می‌افزاید: آسفالت 14 میلیون متر مربع از معابر مختلف شهری، ساماندهی آب‌های سطحی با ساخت کانال به طول 300 متر، اجرای رینگ میانی شهر و آغاز کمربندی دوم شهر در کنار سایر اقدامات عمرانی از شاخص‌ترین پروژه‌ها است.

حضرت پور با اشاره به ساخت کانال برای ساماندهی آب های سطحی نیز می‌گوید: برای ساخت هر متر کانال 2 میلیارد تومان اعتبار لازم است و شهرداری ارومیه با وجود مشکلات مالی نسبت به ساخت کانال برای آینده شهر  اقدام کرده، اقدامی که جمع نشدن آب در روزهای بارانی نسبت به سال‌های گذشته را منجر شده است.

رقم پایین اعتبارات دولتی داده شده به شهرداری ارومیه

وی با بیان اینکه  بافت فرسوده شهری در طول سال‌های گذشته به دلیل تمرکز بر توسعه شهر مورد غفلت واقع‌شده می‌افزاید: در سال 98 به 417 هکتار بافت فرسوده نگاه ویژه می‌شود و امسال با تخصیص 100 میلیارد تومان آسفالت‌ریزی در بافت فرسوده شهر آغازشده و پیاده‌روسازی نیز در بافت فرسوده پررنگ‌تر انجام می‌شود.

حضرت پور با انتقاد از رقم پایین اعتبارات دولتی داده شده به شهرداری ارومیه می‌گوید: سال گذشته میزان کمک  دولت به شهرداری فقط 12 میلیارد تومان بود که  این کمک امسال به 20 میلیارد تومان رسیده است.

شهردار ارومیه می‌افزاید: پروژه‌های شاخص شهرداری تعطیل نشده‌اند و پروژه تقاطع غیر هم سطح آذربایجان و کمربندی دوم با 7 تقاطع غیر هم سطح در حال اجرا است و در این میان شهرداری به ازای هر متر زمین‌هایی که فروخته ده متر برای  آینده شهر زمین خریداری کرده تا برای 100 سال آینده شهر پاسخگو باشد.

به گفته وی بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر هر سال 20 درصد از بودجه نسبت به خرید زمین  باید اختصاص یابد بنابراین امسال  227 هکتار زمین خریداری شده و برای حفظ باغات شهر و جلوگیری از تفکیک‌های غیر مجاز نیز، بسیاری از باغات ارومیه خریداری و تبدیل به پارک و نهالستان شده است.

گزارش از محمد آقایی پر

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon