واکنش مسئولان و نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس به راه‌اندازی مجدد تونل گلاب‌

واکنش مسئولان و نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس به راه‌اندازی مجدد تونل گلاب‌

مسئولان و نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس با انتقاد از راه‌اندازی مجدد تونل گلاب گفت: تونل گلاب و بهشت‌آباد ۶ یا ۷ شهرستان ما را ویران می‌کند‌.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، هشتمین نشست هم‌اندیشی بام ایران در حسرت آب امروز با حضور نمایندگان، اعضای کمیته صیانت از آب، شوراهای اسلامی و شهرداری شهرکرد برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین جعفری دبیر کمیته صیانت از آب با بیان اینکه معضل اصلی استان آب است، اظهارداشت: خوشبختانه همگرایی، وحدت رویه و همدلی موجود در استان در زمینه چالش آب شکل گرفته است و البته راهی جز وحدت نداریم.

وی افزود: تصویر ماهواره‌ای گوشه‌ای از استفاده‌های نابه‌جای استان همجوار را از آب نشان داده‌اند، مشکل اصفهان بالادست نیست بلکه سوء مدیریت مدیرانی است که در آن هستند.

جعفری با بیان اینکه سهم استان از زاینده‌رود بسیار ناچیز و ناعادلانه است، خاطرنشان کرد: 40 سال قبل آورده زاینده‌رود 2 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب و 10 سال پیش یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب بود و سال گذشته به کمترین میزان یعنی 400 میلیون مترمکعب رسید اما توسعه و نیاز آبی استان همجوار ما چند برابر شده ‌و همان 2 میلیارد مترمکعب آب را انتظار دارد.

دبیر کمیته صیانت آب چهارمحال و بختیاری بیان کرد: راه‌اندازی تونل گلاب غیر قانونی است چرا که تونل گلاب و بهشت آباد 6 یا 7 شهرستان ما را ویران می‌کند در این صورت دیگر استانی به نام چهارمحال و بختیاری وجود نخواهد داشت و این خلاف انصاف و کار کارشناسی است.

وی یادآور شد: پروژه انتقال آب بن- بروجن آب 3 شهرستان ما را تامین می‌کند اما در منطقه سد و آبگیر تعطیل و متوقف شده است و حالا سوال این است چرا طرحی که در دو هیئت دولت تصویب و مصوبه شده باید متوقف باشد.

دبیر کمیته صیانت آب چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نباید از صبر و متانت مردم سوءاستفاده کرد، خاطر نشان کرد: اگر این پروژه راه‌اندازی شود ما دیگر همایش برگزار نمی‌کنیم نباید اعتماد مردم سلب شود بلکه باید عدالت اجتماعی رعایت شود و یک نفر پاسخ دهد که گلاب چیست نه اینکه آن را افتتاح کنند.

جعفری تصریح کرد: مردم چهارمحال و بختیاری اجازه راه اندازی بهشت آباد و هیچ تونل دیگری را نمی‌دهند.

مسئولانی که نمی‌خواهند صدای مردم را بشنوند

اردشیر نوریان نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه دهه فجر را یادآور عزت و سرافرازی انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: در کشور از قدیم در مسئله آب رویه‌هایی وجود داشته است هر قدر تلاش کردیم این رویه‌ها عوض شوند در برخی موارد موفق و در بعضی جاها با مقاومت‌هایی روبه رو بودیم.

وی افزود: بی‌عدالتی، کار غیرکارشناسی و لابی‌گری موضوع آب را تحت تاثیر قرار داده است و بحث آب از نگاه عدالت خواهی خارج شده و مسئولان باید از نگاه این چنینی به این موضوع تجدید نظر کنند.

نوریان خاطرنشان کرد: متاسفانه خیلی از تصمیمات در کشور تحت تاثیر لابی‌گری است به گونه‌ای که مردمی که در مرکز مقام و مسئول ندارند دیده نمی‌شوند.

نماینده مردم شهرستان شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنده به وزیر نیرو عرض کردم شما نمی‌توانید درست تصمیم بگیرید. جمهوری اسلامی ثمره خون هزاران شهید است این جای تاسف دارد که تحت فشار لابی تصمیم گرفته شود.

وی با بیان اینکه در قانون 5 ساله ششم به صراحت گفته شده که انتقال آب بین حوضه‌ای ممنوع است، تصریح کرد: نظرات کارشناسی هم می‌گوید خلاف است اما لابی می‌گوید ما آب را می‌بَریم.

نوریان گفت: پیگیری‌ها در رابطه با بحث آب انجام می‌شود اما متاسفانه به این نتیجه می‌رسیم که در بین مسئولان بخش آب کسانی هستند که نمی‌خواهند صدای این مردم را بشنوند.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزارت نیرو گفته تونل ضرورت ندارد پس چه دستی پشت پرده است که بر احداث تونل اصرار دارد. آنها می‌خواهند کل آب سفره زیرزمینی را خارج کنند.

وی افزود: اراده‌ای وجود دارد که تا آنجا که ممکن است از منابع آبی ما برای توسعه اصفهان استفاده شود و بدون شک تصمیم گیری با منطق و علم کارشناسی مشکلات را قابل حل می‌کند.

10 طرح گردشگری استان اجرا نشده است

علی کاظمی نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور خواستند که اشتغال استان ما از طریق گردشگری ایجاد شود اما 10 طرح گردشگری ما را هنوز اجازه نداده‌اند که عملی شود. اگر منابع مدیریت شوند هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید.

سهم استان از زاینده رود تنها 10 درصد است

محمد خالدی نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از حوضه کارون استفاده نکرده‌ایم و فرصت هم از دست استان خارج شده است. 2.2 میلیارد مترمکعب آب پشت سد کارون است اما آب منطقه‌ای ما تازه برای برداشت از آن بیدار شده است.

خالدی با بیان اینکه مشکلات استان با وحدت قابل حل است، گفت: سهم چهارمحال و بختیاری از حوضه زاینده رود 10 درصد و ناچیز است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon