ثمرات انقلاب ۴۰ ساله ــ استانها| رشد ۴ برابری تولید انواع محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی
پیش از انقلاب حداکثر ۱.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی تولید میشد اما اکنون با رشد ۴ برابری آن در برخی سالها این رقم به ۶.۶ میلیون تن هم افزایش یافته و محوریترین بخش توسعه این استان نیز بخش کشاورزی قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، استان آذربایجان غربی به دلیل پرآبی و برخورداری از اراضی حاصلخیز از ابتدا به عنوان یک استان مستعد برای کشاورزی شناخته شده است، روند توسعه کشاورزی در شمال غربیترین استان کشور در چهار دهه اخیر شتاب زیادی به خود گرفته است بطوریکه سطح زیر کشت اراضی در این استان افزون بر سه برابر شده و در عین حال تولید محصولات کشاورزی نیز در این چهل سال به افزون بر 4 برابر نیز رسیده است.
در اسناد ملی و محلی توسعه آذربایجان غربی در 4 دهه گذشته موضوع کشاورزی پیوسته به عنوان محور اصلی توسعه قرار داده شده و دیگر بخشها همچون صنعت، معدن یا بازرگانی و گردشگری و امثالهم در کنار بخش کشاورزی قرار داده شدهاند.
مروری بر آنچه که در این چهل سال روی داده و اتفاقاتی که در چهل سالگی انقلاب در جغرافیای آذربایجان غربی در حال روی دادن است نشان میدهد بخش کشاورزی همچنان موتور محرک توسعه این استان بوده و باید سرمایه گذاریهای مولد و ثمربخش در این حوزه همچنان در اولویت کار دولت و بخش خصوصی باشد چراکه دارای توجیه اقتصادی بوده و بازدهها در سایر بخشها نیز به روشنی قابلمشاهده است.
جایگاه برتر آذربایجان غربی در بخش کشاورزی ایران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی میگوید: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 تقریباً 1.5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید میشد که اکنون این رقم به 6 تا 6.6 میلیون تن در سال نیز رسیده است.
رسول جلیلی میافزاید: قبل از انقلاب 30 هزار تن گوشت قرمز در آذربایجان غربی تولید میشد اما اکنون این رقم به 46 هزار تن در سال رسیده است.
به گفته وی تولید گوشت مرغ و سفید استان در سال 57 فقط 900 تن بود اما امروز افزون بر 84 هزار تن از آن در آذربایجان غربی تولید میشود.
وی میگوید: آذربایجان غربی در قبل از انقلاب 103 هزار تن تولید شیرخام داشت اما اکنون 373 هزار تن شیر در سال تولید میشود.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی پیش از انقلاب فقط 3 هزار و 500 تن تخممرغ در این استان تولید میشد اما این رقم اکنون از 12 هزار تن در سال گذشته است.
آذربایجان غربی دارنده رتبه دوم صنایع تبدیلی ایران
جلیلی میگوید: قبل از سال 57 میزان تولید عسل در آذربایجان غربی فقط 972 تن بود اما اکنون 21 هزار و 900 تن از این محصول در استان تولید میشود.
بنا بر اعلام وی در سال 57 تولیدات شیلات آذربایجان غربی حدود صفر بود اما اکنون سالانه 15 هزار تن تولیدات شیلات انجام شده و علاوه بر مصرف داخل کشور به کشورهای خارجی نیز صادر میشود.
به گفته وی آذربایجان غربی دارنده دومین رتبه کشوری در صنایع تبدیلی است و 430 سردخانه در جغرافیای این استان ظرفیتی برای ذخیره سازی 940 هزار تن محصول کشاورزی را ایجاد کردهاند.
جلیلی میگوید: یک میلیون و 600 هزار تن محصولات باغی در این استان تولید میشود به طوریکه 30 درصد از کل سیب ایران متعلق به این استان است و 27 درصد از کل چغندر قند تولیدی کشور در آذربایجان غربی به عمل میآید و علاوه بر آن 30 درصد از کل عسل تولیدی کشور نیز متعلق به این استان است.
وی میافزاید: 50 درصد از کل سیب صادراتی کشور را آذربایجان غربی تأمین میکند.
مشارکت ثمربخش بخش کشاورزی در روند احیا دریاچه ارومیه
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی تصریح میکند: برای مشارکت ثمربخش در روند احیا دریاچه ارومیه سلسله اقدامات متنوعی در بخش کشاورزی در حال اجراست که با توفیق یابی آنها روند بهبود وضعیت این پارک ملی نیز شتاب خواهد گرفت.
به گفته وی تاکنون 61 هزار و 700 هکتار از زمینهای کشاورزی آذربایجانغربی به آبیاری نوین مجهز شده و تجهیز این میزان زمین کشاورزی به آبیاری نوین و تحت فشار، سبب صرفهجویی 272 میلیون متر مربعی شده است.
وی میافزاید: امسال در 40 سالگی انقلاب اسلامی 204 پروژه در بخش کشاورزی آماده افتتاح شدهاند که برای آماده سازیشان 308 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
بنا بر اعلام جلیلی از این پروژه 65 پروژه در حوزه تولیدات دامی 93 پروژه در حوزه مدیریت آبوخاک 14 پروژه در حوزه بهبود تولیدات گیاهی و زراعت 9 پروژه حوزه مدیریت امور اراضی 3 پروژه حوزه مدیریت شیلات 12 پروژه در حوزه صنایع تبدیلی و 8 پروژه در حوزه تعاون روستایی است.
به گفته وی امسال 5 پروژه قابل کلنگ زنی با سرمایهگذاری بیش از 5 میلیارد تومان نیز در بخش کشاورزی وجود دارد که برای 306 نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهند کرد.
گزارش از محمد آقایی پر
انتهای پیام/ش