جشنواره فجر با طعم زندگی؛ وقتی یاسوج رنگ و بوی سینما میگیرد
کهگیلویه و بویراحمد جز محدود استانهای کشور است که در مابقی فصول سال با سینما در قهر به سر میبرد اما این روزها به برکت دهه فجر طرح آشتی با هنر هفتم را ریخته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سینما به عنوان هنر هفتم یکی از شاخههای هنر و دریچهای برای رویارویی مردم با تصویر، نور و حرکت است.
سینما در دنیا یک ابزار فرهنگی قدرتمند است که میتوان با برنامه ریزی هدفمند و سرمایه گذاری کلان در این صنعت چهره جدیدی از یک کشور و تفکر برای دنیا خلق کرد.
کارگردانان و نویسندگان فیلمهای ایرانی نیز با بررسی موضوعات روز دنیا و به تبع کشور به انتخاب سناریوی فیلمنامه خود میپردازند و هر ساله در جشنواره فیلم فجر که مهم ترین رویداد سینمایی ایران است گلچینی از بهترینهای سینمای ایران انتخاب و در معرض دید علاقمندان به هنر هفتم قرار میگیرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از این رویداد فرهنگی بی نصیب نمانده است و به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تعدادی از فیلمهای این جشنواره در سالن سینما هنر ارشاد یاسوج اکران میشود.
امسال اکران فیلمها در این استان رنگ و بوی دیگری را میطلبید و مردم چشم انتظار فیلم " قصر شیرین" کاری از رضا میرکریمی بودند که با مشخص شدن لیست فیلمها که مجوز اکران در این استان را گرفتند جای خالی این فیلم بیشتر خودنمایی کرد.
رضا دهبانیپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد از اکران این فیلم به صورت ویژه و با حضور عوامل آن در یاسوج خبر داد و گفت: تلاشهای بسیاری برای اکران این فیلم همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر در استان انجام شد ولی باتوجه به اینکه مالکیت معنوی اثر متعلق به کارگردان است بر عدم اکران فیلم در استان تصمیم گیری شد.
اما مسئله دیگری که داغ تماشای فیلم را بر دل مردم شهرستانهای گچساران و کهگیلویه را نشاند عدم اکران فیلم ها در دو سینمای این دو شهر بود.
دهبانی پور در پاسخ به دلیل عدم اکران فیلمها در دهدشت و دوگنبدان، عنوان کرد: اداره کل ارشاد تمام تلاش خود برای اکران فیلمهای جشنواره در این دو شهر را به کاربرد اما کارگردانها تمایل دارند که فیلمهایشان تنها در مراکز استان ها نمایش داده شود.
این گفتار نشان دهنده تناقض در حرفهای هنرمندان پایتخت نشین است که فرسنگها فاصله است بین مردم داری ظاهری در پستهای شبکه های مجازی و واقعیت در رفتار و کردار آنها.
هنرمندانی که خود را متعلق به مردم میدانند و به طور حتم آگاهند که دخترک دهدشتی یا گچسارانی و هزاران شهرستانی دیگر در جای جای ایران زمین شاید تنها پول خرید بلیت یک فیلم را داشته باشند و قادر به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب خود تا مرکز استان نباشند و باید حسرت دیدن یک فیلم بر دلشان باقی بماند.
اما از هرچه بگذریم سخن دوست خوشتر است موضوعات مختلفی که در جشنواره فیلم فجر امسال در قالب یک فیلم اکران میشد نیازمند بررسی تخصصی از سوی متخصصان این صنعت بزرگ است.
اما ما نیز از دریچه دید مخاطبانش به تحلیل کوتاهی در این راستا میپردازیم یکی از فیلمهای اکران شده "آشفته گی" فریدون جیرانی بود که با مضمونی عاشقانه جنایی و نوعی از خیانت را به تصویر کشیده بود و فیلم دیگری که با مضمون خیانت در آمیخته بود " سال دوم دانشکده من" رسول صدر عاملی بود.
یکی از فیلمهای پرفروش گیشه جشنواره فجر در این استان " غلامرضا تختی" بود که با استقبال بی نظیر مخاطبان سینما همراه بود.
"23 نفر" نیز روایتی از اسارت در زمان جنگ ایران و عراق با سوژه متفاوت بود که این فیلم نیز با استقبال کم نظیر مخاطبان رو به رو شد.
نمایش 5 عنوان فیلم در بخش " سیمرغ پروانهها" ویژه کودکان و نوجوانان یکی از برنامه ریزیهای هدفمند در راستای توجه به نیاز دانش آموزان به قاب سینما و سرگرمی بود.
اما جای خالی فیلمهای آموزنده در این جشنواره همواره احساس میشد و بدون شک والدین و مردم از هنرمندان و کارگردانان محبوب خود انتظار دارند ضمن به تصویر کشیدن آسیبهای جامعه و مشکلات آن فیلمهای با طعم مهربانی و راهکار برای رفع این معضلات را نیز مهمان پردههای سینما کنند زیرا که آموزش در قالب هنر به مراتب قابل پذیرش تر از آموزش رو در رو و مستقیم است و کشورهای مدرن دنیا همواره از این صنعت پر زرق و برق علاوه بر پول سازی فرهنگ سازی هم میکنند.
بدون شک جامعه هنری ما نیز نقش موثری در تبیین فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی به نسل جوان و آینده سازان این کشور دارند، یکی از نکات مثبت این جشنواره در استان کهگیلویه و بویراحمد واگذاری کار برگزاری جشنواره فیلم فجر به بخش خصوصی بود.
و این بار مدیریت ارشاد استان براساس سیاست دولت برای ارائه واگذاری فعالیت ها به بخش خصوص پیشگام شد و اداره برگزاری این جشنواره را به یکی از اهالی هنر این استان سپرد و این هنرمند نشان داد اگر فعالیت هنری را به اهل هنر بسپارند شاهد چهره زیباتری از آن رویداد فرهنگی و هنری هستیم.
استقبال کم نظیر مردم کهگیلویه و بویراحمد از این جشنواره نشان دهنده تبلیغات مطلوب برای اکران فیلمهای جشنواره بود و به طور حتم این استان سالهای دیگر میزبان این رویداد مهم فرهنگی و رویدادهای دیگر خواهد بود اما امید است تا سالهای آینده این استان دارای سینماهای استاندارد و سالنهای فرهنگی به روز باشد تا حتی دختران و پسران دور افتاده ترین مناطق این استان بتوانند به تماشای گلچین هنر هنرمندان این سرزمین بنشینند.
انتهای پیام/ن