۳۰ درصد بافت‌های مسکونی قم فرسوده است


30 درصد بافت‌های مسکونی قم فرسوده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم قم ساکن بافت‌های فرسوده هستند گفت: ۳۰ درصد بافت‌های شهری به‌شدت فرسوده بوده و باید احیا و بازآفرینی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حسن صبوری صبح امروز در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که در سالن جلسات استانداری برگزار شد اظهار داشت: اراضی 48 هکتاری پردیسان پشتیبان احیای بافت‌های فرسوده شهری در هسته مرکزی شهری قم در نظر گرفته‌ شده است.

وی با اشاره به حجم بافت‌های فرسوده شهری که نیازمند احیا و بازآفرینی هستند، افزود: 4 هزار و 133 هکتار از بافت‌های قم نیازمند بازآفرینی شهری دارند، درمجموع 30 درصد از بافت شهری قم به‌شدت فرسوده بوده و باید احیا و بازآفرینی شوند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم گفت: بالغ‌ بر 70 درصد از مردم قم ساکن بافت‌های فرسوده هستند، کم‌عرض بودن معابر یکی از معضلات بافت‌های فرسوده شهر قم است، تفکیک مسیر عبور و مرور عابران پیاده و خودروهای سواری از طرح‌های انجام‌شده در بافت‌های فرسوده شهری قم است.

صبوری با بیان مشکلات پیش روی استان در احیای بافت‌های فرسوده اضافه کرد: بیشترین حجم بافت‌های فرسوده شهری قم در دل هسته مرکزی شهر واقع‌شده و همین مسئله امر احیای بازآفرینی را با مشکل همراه کرده است.


صبوری حجم وسیع بافت‌های فرسوده شهری در هسته مرکزی را موردتوجه قرارداد و تصریح کرد: در سال‌های گذشته بیشترین حجم بازآفرینی شهری در حاشیه شهر اتفاق افتاده و در متن اصلی شهر این مسئله به‌صورت جدی انجام نگرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به برخی از اشکالات مهم بازآفرینی شهری در بافت‌های فرسوده، تأکید کرد: پراکندگی پروژه‌های اجراشده در سطح شهر سبب شده تا سنجش درستی در امر احیا و بازآفرینی شهری در سال‌های اخیر صورت نگیرد. سهم استان قم از اعتبارات ویژه شهرهای مذهبی از 70 میلیارد تومان امسال تا 35 میلیارد ریال کاهش پیداکرده است.

وی مرمت و احیای خانه‌های میراثی را یکی از اهداف ستاد بازآفرینی شهری دانست و تأکید کرد: برای ساماندهی و تملک خانه لاجوردی زاده که متعلق به دوره قاجار بوده 17 میلیارد ریال در نظر گرفته‌شده است، 39 میلیارد و 400 میلیون تومان برای احداث پروژه‌های شهری امسال در نظر گرفته‌شده است.

صبوری برخی از تجربه‌های ناموفق و شکست‌خورده ستاد بازآفرینی شهری را موردتوجه قرارداد و اضافه کرد: ساماندهی جایگاه چهل اختران از تجربه‌های ناموفق استان قم در بازآفرینی شهری بوده که باگذشت چند سال از تخریب پلاک‌های مجاور همچنان رها و بدون تکلیف مانده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به پروژه‌های ستاد بازآفرینی امسال کلان‌شهر قم ابراز کرد: امسال 11 پروژه شاخص در امر بازآفرینی شهری در نظر گرفته‌شده که احداث سالن‌های ورزشی، مراکز درمانی و بازسازی مدارس ازجمله این امور در مناطق مختلف شهری قم است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon