عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز: اقتصاد آذربایجان در ۴ سال گذشته ۵ پله سقوط کرد

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز: اقتصاد آذربایجان در 4 سال گذشته 5 پله سقوط کرد

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه اقتصاد آذربایجان در ۴ سال گذشته ۵ پله سقوط کرده است گفت: دولت، استانداری، ادارات و... همه در این سقوط سهیم هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، یونس ژائله در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه اقتصاد آذربایجان در 4 سال گذشته 5 پله سقوط کرده است اظهار داشت: دولت، استانداری، ادارات و... همه در این سقوط سهیم هستند اما در این بین بنگاه‌هایی داشتیم که با رشد مواجه بودند و می‌توانستند به بقیه صنایع استان کمک کنند ولی اراده‌ای وجود نداشت. 

وی با اشاره به اینکه فرار سرمایه از کشور را تقبیح می‌کنیم و از سوی دیگر از رشد صنعت حمایت نمی‌کنیم، باید مدیران این تناقض را پاسخ دهند، ابراز داشت: بخش خصوصی در این تهاجم اقتصادی با تناقض مواجه است.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه بانک‌ها منابع مالی را در استان جمع کردند و به جای سرمایه گذاری در تولید و تجارت در جایی غیر از آن سرمایه گذاری کردند گفت: این بانک‌ها حتی بخشی از سرمایه این استان در تهران هزینه می‌کنند و استان از این منابع بی‌بهره هستند. 

وی با بیان اینکه در دنیا اگر کسی عامل تورم و کاهش ارزش پول ملی یک کشور باشد، استعفا می‌دهند، تصریح کرد: در ایران با مدیریت نادرست، تورم بالای اقتصادی را به مردم و صنعتگران تحمیل کردند و امروز در برابر آن پاسخگو نیستند. امروزه باید برای صنعتگران سرمایه در گردش تامین شود تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی برنامه پیش روی اتاق بازرگانی تبریز را تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی و کنسرسیوم تامین نیازهای صنایع عنوان کرد و افزود: فقط شرکت ما در 70 کشور پایگاه دارد که همه صنایع باید دست به دست هم دهند، می‌توانیم به صنایع دیگر کمک کنیم تا در این وضعیت اقتصادی سرپا بمانند.

ژائله، آموزش مهارت تجارت، تولید، اشتغال و... را مهم دانست و گفت: مهارت تجارت در آذربایجان شرقی در مقایسه با دنیا در سطح پایینی قرار دارد. هزاران جوان ما بیکار هستند و کارخانجات بزرگ ماشین سازی در تعطیلی و مشکلات کاری هستند لذا باید اتاق بازرگانی در این برهه نقش ایفا کند.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز در پاسخ به سوالی مبنی بر دستاوردهای «سند تدبیر و توسعه» آذربایجان شرقی گفت: سند تدبیر و توسعه با هزینه میلیاردی تدوین شد که به دلیل عدم کاربردی بودن، امروزه در قفسه‌ها خاک می‌خورد. صنعت ما به معماری مجدد نیاز دارد و باید برای آن نقشه راه تدوین شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد عضویت اعضای اتاق تبریز در اتاق ایران ابراز داشت: در اتاق ایران لابی‌گری خاصی وجود دارد. برخی گروه‌های خاص انتخاب شده اند و برای لابی با این افراد، نفرات خاصی می‌خواهد اما در دوره آینده امیدوارم شمالغرب با تشکیل کنسرسیوم ویژه بتواند در اتاق ایران عضو موثر داشته باشد.  

ژائله در مورد واگذاری ماشین سازی و نقش اتاق بازرگانی در سرپا نگه داشتن آن، با بیان اینکه از روز اول در موضوع واگذاری ماشین سازی مورد اعتراض ما بود چراکه در مورد اهلیت افراد تردید زیادی داشتیم، اضافه کرد: برای راه برون رفت از مشکلات باید با گروه‌های صنعتی جلسه برگزار کنیم چراکه معتقدیم باید ماشین سازی با کنسرسیوم‌های فنی و مالی ارتباط برقرار کند و برنامه تولید خودرو و قطعه سازی را تقویت کند.

وی ادامه داد: ما با هر دولتی که علاقمند کاهش بیکاری و افزایش صادرات و... داشته باشد، ما در کنارشان هستیم اما اگر اراده‌ای برای این موضوع باشد، ما هم چند قدم برمی‌داریم.

رفت و آمد هیئت های خارجی به تبریز باید در توسعه آذربایجان اثرگذار باشد

کمالی، عضو هیئت مدیره انجمن نیرو محرکه و انجمن تولید قطعات خودروی آذربایجان شرقی هم در این نشست، با اشاره به اینکه امروزه ترکیه 18 میلیارد دلار صادرات قطعات دارد در حالی که تبریزی‌ها قطعه سازی را به آنها آموزش داده بودند، خاطر نشان کرد: متاسفانه این ظرفیت مغفول مانده است و در ایران 600 میلیون دلار صادرات داریم.

وی افزود: متاسفانه نتوانستیم قطعه سازان را دور هم جمع کرده و با تقویت به سمت صادرات سوق دهیم اما اکنون قطعه سازی مزیت شدید صادراتی دارد چراکه بالا بود و صرفه اقتصادی قیمت‌های جهانی را شاهد هستیم.

عضو هیئت مدیره انجمن نیرو محرکه با بیان اینکه خودروسازان دنیا بهترین قطعه سازان این استان را شناسایی کرده‌اند و می‌خواهند با برقراری ارتباط، قطعه سازی برندهای بزرگ دنیا را انجام دهیم تاکید کرد: اکنون اراده‌ای در اتاق بازرگانی تبریز برای این امر وجود ندارد. 

وی افزود: هیئت هایی که به تبریز رفت و آمد می کنند باید با برنامه ریزی قبلی و برای توسعه هدفگذاری شود نه اینکه صرفا از یک هیئت که هدف مشخصی از دعوت آنها نداریم میزبانی کنیم.

مسعود بنابیان، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران هم در این نشست، مسئولیت اجتماعی واقعی در از اتاق بازرگانی را در حوزه محیط زیست، آب، انرژی و... دانست و گفت: هر شرکت برای خودش باید مسئولیت اجتماعی تدوین کند و باید در قبال آن پاسخگو باشد.

فتح الله ابراهیمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم در این نشست، با تاکید بر اینکه باید «کارآفرینی» و «توسعه» باید در اتاق بازرگانی پیگیری شود، ابراز داشت: سیاست اتاق بازرگانی در دست رئیس اتاق است و اختیارات بالایی دارد و عضویت در هیئت رئیسه توانایی خاصی را برای افراد نمی‌دهد لذا باید ریاست اتاق فرد دغدغه‌مندی باشد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon