انتقاد شدید حزب چپ آلمان به توافق پناهندگان آنکارا-بروکسل در آستانه سومین سالگرد انعقاد آن
حزب چپ آلمان در آستانه سومین سالگرد انعقاد توافق پناهندگان آنکارا- بروکسل انتقاد شدیدی به این توافق و شرایط فاجعه باری که برای پناهندگان ایجاد کرده است وارد کرد.
به گزارش گروه بین المل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "اوزنابروکر سایتونگ"، در چارچوب توافق اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر مسئله پناهندگان، در سال 2018 حدود 5 هزار پناهجو داوطلبانه یونان را ترک کرده اند و 322 نفر دیگر هم به ترکیه اخراج شدند. در مقابل اتحادیه اروپا حدود 7 هزار پناهنده سوری را پذیرفته است.
حالا در آستانه سومین سالگرد امضای این توافق نامه بین ترکیه و اتحادیه اروپا انتقادهایی به آن وارد شده است.
بر اساس اطلاعات دولت فدرال آلمان در پنج اردوگاه پناهندگان در جزایر یونان در حال حاضر حدود 11هزار و 752 پناهجو اقامت دارند. حزب چپ آلمان این انتقاد را وارد می کند که این انسان ها در این اردوگاه ها تحت شرایط فاجعه باری زندگی می کنند. همچنین وضعیت در ترکیه نیز مسئله ساز است.
دولت آلمان با استناد به اطاعات وزارت کشور ترکیه خبر داده است که در حال حاضر حدود 143 هزار پناهنده در اردوگاه های پناهندگان در ترکیه زندگی می کنند. بسیاری از پناهندگان سوری برای یافتن کار به شهرهای بزرگ ترکیه هجوم آورده اند.
در این میان "اولا یلپکه"، از سیاستمداران حزب چپ آلمان این انتقاد را وارد کرده است که دولت آلمان همچنان از توافق پناهندگان ترکیه-اتحادیه اروپا زیبا سخن می گوید. نکته اصلی در این توافق این است که از سفر پناهندگان به اتحادیه اروپا جلوگیری به عمل آید.
وی از شرایط بد پناهندگان سوری در ترکیه خبر داده و گفت: کمک های اتحادیه اروپا به این پناهندگان سوری در ترکیه بر اساس توافق انجام شده بسیار کم است و حدود 2 میلیون پناهنده سوری خارج از اردوگاهها هیچ گونه حمایتی دریافت نمی کنند. جای تعجب ندارد که در این شرایط بسیاری از پناهندگان از جمله کودکان مجبورند برای نجات از گرسنگی به عنوان کارگر روزمزد کار کنند.
توافق پناهندگان بین اتحادیه اروپا و ترکیه در اواسط ماه مارس سال 2016 منعقد شد. بر این اساس اتحادیه اروپا و به ویژه یونان می تواند پناهندگانی را که در اتحادیه اروپا حق پناهندگی دریافت نکردند به ترکیه بازگرداند. در مقابل اتحادیه اروپا خود را موظف به حمایت های مالی از پناهندگان در ترکیه و پذیرش قانونی پناهندگان سوری از این کشور کرده است. کمیسیون اروپایی این توافق را به عنوان یک موفقیت ارزیابی کرده است چرا که شمار مهاجرت های غیر قانونی به اروپا را به طور قابل توجهی کاهش داده است.
این توافق نامه به زعم بسیاری سازمان های حقوق بشرس شرایط بدی را برای پناهندگان ایجاد کرده است.
سازمان عفو بین الملل در طول این سال ها درباره درباره عواقب توافق پناهندگان اروپا با ترکیه ابراز نگرانی شدیدی کرده و درباره انجام توافقات مشابه با کشورهایی مانند لیبی، سودان یا نیجریه هشدار داد.
این سازمان حقوق بشری این را نهایت بی انصافی و بی صداقتی دانسته است که سیاستمداران اروپایی توافق پناهندگان با ترکیه را به عنوان موفقیت تمجید می کنند در حالی که چشمان خود را بر روی رنج و درد کسانی که این توافق برای آن ها هزینه های بالایی به بار آورده می بندند.
سازمان عفو بین المل در این رابطه بخصوص به شرایط بد پناهجویان در جزایر یونان اشاره کرده و تاکید کرده است که توافق ترکیه با اتحادیه اروپا یک فاجعه برای هزاران انسانی است که در یک بن بست خطرناک و ظاهرا بی پایان و ناامید کننده در جزایر یونان اسیر شده اند.
شورای اروپایی هم چندی پیش درباره شرایط فاجعهبار پناهندگان در اردوگاهها و مراکز پذیرش پناهندگان در یونان هشدار داد.
انتهای پیام/