شرط مرکل برای پذیرش درخواست لندن برای تعویق تاریخ برگزیت


شرط مرکل برای پذیرش درخواست لندن برای تعویق تاریخ برگزیت

صدراعظم آلمان تأیید توافق برگزیت از طرف پارلمان انگلیس را شرطی برای پذیرش درخواست لندن برای تعویق تاریخ خروج اعلام کرده و از آمادگی کشورش برای وقوع سناریوی خروج نامنظم خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "زوددویچه سایتونگ"، برگزیت همچنان مسئله‌ای است که اتحادیه اروپا را شدیداً درگیر خود کرده است. هنوز مشخص نیست که انگلیس در چه تاریخی اتحادیه اروپا را ترک می‌کند، در اصل و بر اساس برنامه‌های مقرر این کشور باید در 29 ماه مارس این اتحادیه را ترک کند، اما از آنجایی که پارلمان انگلیس هنوز با توافق انجام‌شده بین لندن و بروکسل درباره برگزیت موافقت نکرده است و هم‌زمان با خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا هم مخالف است حالا لندن تلاش می‌کند تا تاریخ برگزیت را تا اواخر ماه ژوئن به‌تعویق بیندازد.

ترزا مِی نخست‌وزیر این کشور با ارسال نامه‌ای به رئیس شورای اتحادیه درخواست کرده است که موعد برگزیت تا 30 ژوئن (9 تیر) به‌تعویق بیفتد.زمان پیشنهادی ترزا مِی پس از برگزاری انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا است، انتخاباتی که به‌گفته نخست‌وزیر انگلیس شرکت این کشور در آن «غیرقابل‌قبول» است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان البته درخواست ترزا می برای تعویق تاریخ برگزیت تا اواخر ژوئن را زیر سؤال قرار داده و در این باره گفته است که در تاریخ مورد نظر ترزا می برای تعویق تاریخ برگزیت به 30 ژوئن باید مسئله قانونی بودن انتخابات اروپا در اواخر ماه می در نظر گرفته شود. وی در عین حال گفت: اما درباره تمدید کوتاه‌مدت تاریخ برگزیت مطمئناً می‌توان مثبت صحبت کرد.

سران کشورهای اروپایی قرار است از امروز در نشستی دوروزه مسئله برگزیت را مورد بررسی قرار دهند. برای اینکه درخواست لندن برای تعویق تاریخ برگزیت مورد قبول قرار گیرد باید همه کشورهای عضو این اتحادیه با آن موافقت کنند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در سخنان خود در پارلمان این کشور اعلام کرد: پیش‌شرط ما برای تعویق تاریخ برگزیت اما این است که پارلمان انگلیس رأی مثبت خود به توافق برگزیت را بدهد. مرکل بر این باور است که اتحادیه اروپا در مسئله مورد اختلاف مرزهای ایرلند که توافق درباره آن موسوم به Backstop است امتیازات کافی را به لندن داده است.

صدراعظم آلمان همچنین تأکید کرد: اگر پارلمان انگلیس باز هم با توافق برگزیت مخالفت کند بنابراین باید ما به این مسئله بپردازیم که آیا باید نشست دیگری قبل از تاریخ برگزیت برگزار شود.

مرکل همچنین تأکید کرد که تا قبل از فرارسیدن موعد برگزیت همچنان می‌خواهد برای یک خروج منظم تلاش کند. وی چنین برگزیتی را به‌نفع آلمان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و در علاقه آن‌ها دانست. وی در عین حال تصریح کرد که آلمان برای سناریوی خروج نامنظم البته برخی اقدامات اضطراری را تصمیم‌گیری کرده است.

مرکل با ابراز اینکه "بعد از جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا مناسبات ما با لندن به‌اندازه زمان عضویت این کشور خوب نخواهد بود" در عین حال گفت: درها برای همکاری تنگاتنگ در دوستی‌ها و منفعت‌رسانی متقابل از طرف ما همچنان باز است.

"آندره اهلس"، رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان هم از ترزا می درخواست کرده است که در مناقشات برگزیت به‌سمت اپوزیسیون روی آورد و این گونه به‌دنبال راه‌حلی برای برگزیت باشد. وی تأکید کرد که اگر نه دولت و نه پارلمان نتوانند راه چاره‌ای برای این مسئله پیدا کنند راه‌حل تنها برگزاری یک همه‌پرسی دوم درباره برگزیت خواهد بود.

در این میان دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی هم تعویق کوتاه‌مدت تاریخ برگزیت را امکان‌پذیر دانسته است.

"یان کلود یونکر"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم  در آستانه نشست این هفته اتحادیه اروپا تأکید کرد: اتحادیه اروپا تاکنون اقدامات زیادی را برای همراهی با بریتانیا بر سر برگزیت انجام داده است و دیگر نمی‌تواند اقدامات بیشتری را در این زمینه انجام دهد.

 رئیس کمیسیون اروپا همچنین ضمن ابراز ناامیدی نسبت به پیشرفت مذاکرات هفته جاری اتحادیه اروپا بر سر برگزیت، گفت: هیچ گونه مذاکره مجدد و مذاکرات جدیدی درباره برگزیت وجود نخواهد داشت، هیچ ضمانت دیگری علاوه بر ضمانت‌هایی که قبلاً داده شده است، به لندن داده نخواهد شد. ما به‌طور چشمگیری به‌سوی بریتانیا حرکت کرده‌ایم و دیگر هیچ تحرک و اقدام دیگری از سوی اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت.

اگر انگلیس نتواند تا 29 مارس (9 فروردین) به توافق نهایی بر سر برگزیت با اتحادیه اروپا دست یابد، در نهایت مجبور به خروج بدون نظم از این اتحادیه خواهد شد.

"یونکر" در مصاحبه با سایت رادیو آلمان اظهار داشته است: ما به شفافیت کامل درباره نیات واقعی انگلیس و تعهدات نهایی دولت درباره برگزیت نیاز داریم که تا کنون هنوز این وعده‌ها را دریافت نکرده‌ایم.

وی همچنین تأکید کرد که تمدید مهلت برگزیت باید با موافقت پارلمان انگلیس با متن توافق برگزیت تأیید شود که هنوز این اتفاق هم نیفتاده است. وی در عین حال هر گونه مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت را رد کرد و تأکید کرد که مذاکرات در این باره نهایی شده است.

یونکر با ابراز اینکه "ما خواستار هیچ برگزیت سختی نیستیم" همچنین گفت که خروج بدون توافق بدترین سناریوها است که تنها بازنده دارد.

آلمان دومین متضرر بزرگ برگزیت نامنظم بعد از انگلیس خواهد بود

بر اساس یک بررسی مؤسسه "برتلزمن"، برگزیت و به‌خصوص برگزیت بدون توافق می‌تواند به کاهش بالای درآمدهای شهروندان آلمانی منجر شود.

بر اساس این بررسی درآمد ناخالص در آلمان به‌میزان میلیاردی در صورت یک برگزیت نامنظم کاهش می‌یابد، بر این اساس اگر یک خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا اتفاق بیفتد آلمانی‌ها باید خود را برای یک کاهش درآمد تقریباً 10 میلیارد یوروی در سال آماده کنند که برای هر نفر بر اساس آمارها حدود 115 یورو درآمد کم‌تر را شامل می‌شود.

بر اساس این بررسی آلمان بعد از انگلیس در زمینه درآمد ناخالص بیشترین آسیب را از برگزیت نامنظم خواهد دید و بعد از آن کشورهای فرانسه و ایتالیا قرار می‌گیرند.

بر اساس این بررسی یک برگزیت نامنظم کاهش درآمد سالانه 57 میلیارد یورویی یعنی حدود 875 یورو درآمد کم‌تر برای هر فرد را به‌دنبال خواهد داشت.

نویسندگان این تحقیق بر این باورند که یک خروج منظم این آسیب‌ها را به شدت کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon