یزد | هنوز حق شهدای ترور، مدافع حرم و دفاع مقدس در هنر ادا نشده است
چهره برتر هنر انقلاب اسلامی سال ۹۷ استان یزد مهمترین دغدغه خود پس از کسب این عنوان را تلاش جدیتر در پرورش شاعران توانمند تراز انقلاب برشمرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، عالیه مهرابی شاعر مطرح استان که همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در آئین تجلیل از هنرمندان برگزیده و پیشکسوتان عرصه هنر و ادبیات چهل سال گذشته دارالعباده به عنوان چهره برتر هنر انقلاب اسلامی سال 97 استان معرفی شد و نشان شهید هنرمند «سیدجلیل ساداتی» را از دست برادر شهید و استاندار یزد و جمعی از مسئولان دریافت کرد گفت: چهره برتر هنر انقلاب، فقط یک نام و عنوان نیست وقتی این عنوان با نشان یک شهید گره خورده باشد یک تعهد و یک مسئولیت است.
وی با ابراز خرسندی از این اتفاق شیرین افزود: خوشحالم که توانستم قدمی بردارم اما خوشحالی آمیخته با نگرانی که مبادا مسیر را گم کنم یا خستگی مرا از راه باز دارد.
این شاعر برگزیده، مهمترین دغدغه خود پس از کسب این عنوان را تلاش جدیتر در راستای پرورش شاعران توانمند تراز انقلاب اسلامی عنوان کرد.
مهرابی تدوین کتاب زندگینامه شهدای هنرمند استان، تلاش برای وحدت بیشتر جبهه هنر انقلاب در رشتههای هشت گانه هنری، نوشتن کتاب زندگی بانوی ایثارگر خانم دهقان که مادر و همسر و خواهر شهید است و همچنین تدوین کتاب «ما سی و پنج نفر» ویژه شهید ساداتی را از دیگر دغدغهها و برنامههای خود برشمرد و ادامه داد: سه روز قبل از گرفتن نشان شهید ساداتی بدون اینکه در جریان این اتفاق باشم تصمیم گرفتم این کتاب را بنویسم که این جایزه، عزم مرا برای نگارش این اثر مصممتر کرد.
این فعال بسیج هنرمندان استان با اشاره به استعدادهای هنری و ادبی جوان و لزوم نخبه پروری در عرصه شعر و ادب استان اظهار کرد: همیشه سعی کردم با دوستانم در انجمن شعر «اوج هنر» یک رابطه دوستانه ایجاد کنم. بچههای انجمن، بخشی از زندگی هنری من هستند و مشکلات آنها را مشکلات خودم میدانم، در شادی و غمشان شریکم و خدا را شکر میکنم از این همه نعمتی که به من داده چون این عزیزان سرمایههای زندگی هنری من هستند.
مسئول انجمن شعر «اوج هنر» با بیان این که ما در کنار شعر، با هم زندگی کردن و درست و زیبا نگاه کردن را میآموزیم افزود: سعی کردم اول تکنیکهای شعر زندگی را به آنها یاد دهم که امیدوارم موفق بوده باشم.
مهرابی به جایگاه بالنده هنر انقلاب اسلامی اشاره و بیان کرد: انقلاب در تمام ساحتهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و از جمله در هنر تحول ایجاد کرد. در حقیقت هنر در بعد محتوا و مضمون روایتگر حقیقت شد. هنری که با مردم همراه شد. دیگر هنر فقط یک هنر ویترینی نبود و علاوه بر گره خوردن با حقیقت و وصل شدن به زلال معنویت با زندگی مردم گره خورد.
چهره سال هنر انقلاب اسلامی در استان ادامه داد: بعد از انقلاب در برخی رشتهها مانند شعر واقعا شاهد رشد و تعالی بسیار خوبی بودیم، به خصوص در شاخههای شعر آئینی، مذهبی و شعر دفاع مقدس شاهد اتفاقات و جریانات بسیار مبارک و ارزشمند بودیم.
این شاعر برجسته استان و کشور افزود: شعر از همان آغازین روزهای جرقه انقلاب با مردم همراه شد و با آنان پیروزی انقلاب را جشن گرفت و در تمام مراحل، همگام و همدوش انقلاب در برهههایی که نیاز بود به میدان آمد.
وی اظهار کرد: در برخی هنرها مثل فیلم و تئاتر با توجه به ظرفیت گستردهای که هم در خود این هنرها وجود دارد و هم با توجه به گنجینههای عظیم محتوایی انقلاب که دست نخورده باقی مانده است به نظر میرسد که هنوز خیلی جای کار وجود دارد.
چهره سال هنر انقلاب اسلامی در یزد با اشاره به این که هنوز حق هشت سال دفاع مقدس در هنر ما ادا نشده خاطر نشان کرد: به نظرم هنوز حق شهدای ترور و شهدای مدافع حرم را نیز نتوانستهایم ادا کنیم.
مهرابی با بیان این که دنیای امروز تشنهی هنر فاخر و اصیل و حرفهای است گفت: مهم است دقت کنیم که ظرف و مظروف مطابقت داشته باشد. یک محتوای غنی و متعالی اگر در یک ظرف زیبا و یک قالب مناسب ریخته شود قطعا میتواند اثرگذاری زیادی داشته باشد. نکته دوم پرهیز از قشریگرایی است. این مسئله در تولید آثار هنری با محتوای دینی بسیار حائز اهمیت است چرا که گاه ضد آن عمل میکند و میبینیم گاهی هنری با یک پوسته بسیار زیبا و به ظاهر شیک و آراسته به نام هنر اسلامی و انقلابی اما عاری از هرگونه مفاهیم درست و گاه برعکس آن عرضه میشود.
این کارشناس ارشد ادبیات مقاومت و دانشجوی دکتری ادبیات، چاپ آثار شاعران و نویسندگان شهرستانی را یکی از دغدغههای این قشر دانست و افزود:شاعران، نویسندگان و هنرمندان شهرستانی کمتر در مجامع کشوری شناخته شدهاند و نهادها و دستگاههای متولی فرهنگ و هنر استان باید تلاش کنند تا این قشر مستعد و خلاق بیشتر دیده شوند.
انتهای پیام/ش